Szybkie i lekkie przekąski z jabłkiem!

... aromatyczna i słodka mieszanka z powodzeniem zastąpi makaron z serem lub purée z ziemniaków, a trzeba przyznać, że jest od nich dużo zdrowsza. Jabłka są składnikiem, który każdej sałatce dodaje słodyczy ...

dawno temu

Rodzaje kieliszków

... przysłowiowe procenty. Część z nich wzbogaca smak mięs, makaronów, ryb i deserów. Chyba każdy z nas docenia smak pralinek z dodatkiem wódki albo kurczaka polanego w trakcie pieczenia piwem. Obecnie istnieje ...

dawno temu

Jak odchudzić dziecko?

... i makarony trzeba zamienić na ich pełnoziarniste odpowiedniki. Oczywiście należy wykluczyć wszelkie źródła pustych kalorii, a napoje słodzone zastąpić niegazowaną wodą. ...

dawno temu

Przechowywanie jedzenia

... do żywności, która powinna być przetrzymywana w suchych warunkach. Przesypanie cukru, mąki oraz makaronu do plastikowego pudełka zabezpieczy przed molami spożywczymi. Zasady przechowywania ...

dawno temu

Fasola fava po egipsku

... może być również do zup i makaronów, puree czy risotto.  Przepis na tradycyjne ful medamesA jak wychodzi to Egipcjanom? Oto ciekawy przepis na ful medames: Składniki: suszona, obrana fasola fava – 0,5 kilo ...

dawno temu

Jak nie przytyć po wakacjach?

... tłusty, słodki pączek czy miska makaronu. Jeżeli osiągniesz zamierzony cel i zdołasz go utrzymać, wzrośnie twoje poczucie własnej wartości. Po prostu bardziej się polubisz, nabierzesz do siebie szacunku ...

dawno temu

Sekrety urody

... kosmetyki również mogą podrażniać skórę wywołując w ten sposób wypryski. Zaczynasz dzień od porządnej ilości węglowodanów prostych i kończysz miską makaronu lub kanapką z nutellą? Robisz straszny błąd ...

dawno temu

Zdrowe gotowanie

... . Jeśli chodzi o gotowanie, to problemem jest sól. Doprawia się nią wodę przed włożeniem makaronu czy ryżu i używa się jej także w kompozycji z warzywami. To jednak duży błąd! Sól zatrzymuje płyny w organizmie ...

dawno temu

Chińska dietetyka

... powinny się znaleźć zboża, makarony, rośliny strączkowe i oleiste, buraki, selery, grzyby, kapusta, szpinak oraz owoce cytrusowe. Zimą należy jeść także czerwone mięso, dziczyznę, podroby, jajka, tłuste ...

dawno temu

„Wśród mangowych drzew. Wspomnienia z dzieciństwa w Indiach”, Madhur Jaffrey

... trafiła w ręce człowieka, który nie lubi jeść, a hinduskiego żarcia wprost nie znosi. Odkąd pamiętam, wcinam pizzę, hamburasy i makaron z kurczakiem, właściwie to dławię się tym szajsem, żeby mieć ...

dawno temu

Bazylia w kuchni

... ostrzejszy smak, co dodaje im bardziej wyrazistego aromatu. Bazylia świetne zastępuje także miętę jako dekoracja dań z ryżu czy makaronu. Ponadto świetnie sprawdza się również w zestawieniu z innymi ...

dawno temu

Ser biały - wartości odżywcze

... nim makaron i przyprawić garścią aromatycznych ziół. Dobrym pomysłem będzie także przyrządzenie z jego dodatkiem deserowych muffinek lub placków. Na koniec ważna uwaga: ser biały w połączeniu z pomidorem ...

dawno temu

„Kulinarne podróże po Chorwacji” – recenzja

... królują w Chorwacji? Makarony, owoce morza, cielęcina, szparagi, wino oraz wiele, wiele innych, które, łącząc się ze sobą, przenoszą nas w czasie i w przestrzeni. Jednego dnia możemy więc stołować ...

dawno temu

Sezam – poznaj moc małych ziaren

... lub makaronu, a także ryby lub kotletów, jeśli dodamy go do panierki. Na rynku dostępne są również produkty z sezamu przetworzonego, łatwo przyswajalnego dla organizmu. Są to między innymi gomasio ...

dawno temu

Dieta bogata w błonnik

... na obiad Wybierz brązowy ryż zamiast białego. Spróbuj pełnoziarnistego makaronu, różnych rodzajów kasz. Nie martw się, że przytyjesz! Produkty bogate w błonnik pozwolą ci pozostać sytym na dłużej ...

dawno temu

Białko a wegetarianizm

... strączkowych, orzechów, zbóż oraz nabiału. Nie wszyscy jednak uświadamiają sobie dobroczynną dla ich organizmu rolę jaj, które przecież są składnikiem ciast, makaronów, lodów, chleba i które, lepiej ...

dawno temu

Dobrodziejstwa roślin strączkowych

... składniki. W Indiach i w Chinach ze zmielonej fasoli mung wyrabiany jest makaron. U nas zazwyczaj ma zastosowanie w sałatkach, zupach i zapiekankach. Smacznego! ...

dawno temu

Bezpieczny plan odchudzania

... dieta bogata w skrobię - białe pieczywo, makarony, ziemniaki i biały ryż. Produkty te posiadają wysoki indeks glikemiczny, który określa, w jaki sposób wpływają one na zmiany stężenia glukozy we krwi ...

dawno temu

Odchudzanie bez wyrzeczeń

... węglowodanów - pełnoziarnisty chleb, brązowy ryż, makaron, owoce i warzywa. Wybierając się do sklepu, pamiętaj o tym, aby przed wyjściem być najedzoną. Głód sprawi, że trudno nam będzie się oprzeć pokusie ...

dawno temu

Jak obniżyć poziom trójglicerydów

... kalorii. zastępuj tłuszcze węglowodanami złożonymi. Pamiętaj, aby nie dodawać tłuszczu do makaronów, ryżu czy fasoli. Osobom stosującym dietę bogatą w węglowodany złożone nie dokuczają zaburzenia ...

dawno temu

Szczęście na talerzu

... . Zalecane jest więc spożywanie produktów będących źródłem węglowodanów złożonych tj: warzywa, pełnoziarniste pieczywo, kasze, pełnoziarniste makarony, brązowy ryż. Produkty te są również ważne ...

dawno temu

Dieta, ach ta dieta, koniec z hurtem, czas na detal...

... sama, jadłam dużo warzyw, owoców, kasz i tym podobnych, raczej unikałam mięsa, makaronów i innych tuczących produktów. Nie dlatego, że ich nie lubiłam, tylko dlatego, że zwyczajnie nie umiałam ...

dawno temu

Jak dobrać dietę na jesień?

... z dzieciństwa. Wybieramy potrawy ciepłe, słodkie, na bazie mleka, ale z dodatkiem produktów mącznych takich, jak kasza, ryż, makaron czy kluski. Świetne są też pierogi i naleśniki, które przygotować ...

dawno temu

8 najskrytszych sekretów szczupłych kobiet

... we krwi. Wybieraj pełnoziarniste płatki owsiane, pieczywo, makarony, a zamiast białego ryżu postaw na brązowy. Aby schudnąć szybko i skutecznie, powinnaś pamiętać o ziołach i przyprawach – w końcu ...

+ Pokaż więcej