... , zwłaszcza boczek i parówki,owoce cytrusowe (pomarańcze, limonki, grejpfruty, cytryny),produkty zawierające glutaminian sodu,niektóre warzywa (fasola, zielony groszek, kapusta kiszona),ciasto drożdżowe ...
... energii - wewnątrz ustrojowe stężenia neuropeptydów galaniny ukierunkowuje nasz gust kulinarny na nieco tłustsze potrawy i tak dalej i tak dalej. Ale idąca wiosna niesie ze sobą zmiany. Zmiany ...
... masę pysznych potraw. Zanim jednak zaczniemy przeprowadzać eksperymenty w kuchni, dobrze jest poznać podstawowe przepisy. Dziś czas odkryć nowy smak w postaci łososia z serem. ... masę pysznych potraw. Zanim jednak zaczniemy przeprowadzać ...
... , to jednak istnieje zestaw produktów i potrawy, po które z chęcią sięgamy w czasie poszczenia. Wskazać tu trzeba przede wszystkim ryby, które nierzadko zastępują nam ulubiony drób bądź mięso wieprzowe ... , a także dwa rozgniecione ząbki ...