Surówka z pomidorów

... artykuł, a dowiesz się, jak jeszcze możesz wykorzystać pomidory w kuchni. Oprócz tego poznasz pomysły na przyrządzenie z ich dodatkiem pełnych witamin i minerałów surówek, świetnie sprawdzających się zarówno jako dodatek uzupełniający dania ...

dawno temu

Nawilż skórę od wewnątrz!

... leczniczej witaminy A, spożywaj dużo zielonych, liściastych warzyw. Witamina ta wpływa na szybkość regeneracji zniszczonej skóry, dzięki czemu łagodzi szkodliwe działanie promieniowania słonecznego ... witaminy i mikroelementyJeżeli twoja skóra ...

dawno temu

Chcesz mieć ładną skórę? Uwierz w moc migdałów!

... Migdały zawierają cenne dla skóry witaminy A, B, sole mineralne: wapń, potas, fosfor, siarkę. Olej z migdałów jest bogaty w lipidy, dzięki czemu odnawia naturalny płaszcz lipidowy skóry, wygładza ją i uelastycznia. Może być stosowany w leczeniu ...

dawno temu

Sałatka ze śledziem

... na przemianę materii, a także posiada w swoim składzie cenny dla naszego organizmu jod, żelazo, selen oraz witaminy z grupy B. ... w oleju,  - paprykę czerwoną,  - pomidory z puszki,  - kukurydzę w puszce,  - groszek zielony,  - ziemniaki,  - ...

dawno temu

Witaminy w gruszkach

... , że jest on częstym składnikiem nie tylko dań na słodko? Po pierwsze gruszka zawiera w swoim składzie prawdziwą bombę witamin, np. A, PP, B1, B2, B6 oraz C. Znajdziemy tutaj także potas, magnez, wapń, fosfor ...

dawno temu

Dieta dla łamliwych kości

... , jakim jest kontuzja, postaraj się o zapewnienie optymalnych warunków regeneracji kości. Niezbędne będzie uzupełnienie wapnia i witaminy D3, a bioprzyswajalność witamin najlepsza jest, gdy pochodzą ze źródeł naturalnych, np. z fig, migdałów, ...

dawno temu

Właściwości lecytyny

... Zaliczana do witamin lecytyna, jest związkiem znanym przede wszystkim z dobroczynnego wpływu na pamięć. Warto jednak wiedzieć, że lecytyna nie tylko usprawnia proces zapamiętywania, ale także pomaga w innych dolegliwościach. W jakich? O tym ...

dawno temu

Warzywa strączkowe

... , że mogą być zarazem korzystne dla zdrowia i smaczne. Możesz zatem zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na witaminy i mikroelementy, jedząc smaczne warzywa strączkowe. ... strączkowychDo roślin strączkowym spożywanych w rożnych kuchniach świata ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jesteś w ciąży i chcesz zapewnić swojemu maleństwu komplet witamin? Zobacz, jak wybrać dobry suplement

... często nie jest w stanie pokryć zapotrzebowania na wszystkie konieczne w tym czasie witaminy. W tej sytuacji dobrym rozwiązaniem mogą się okazać suplementy dla ciężarnych. ... z pożywienia, dlatego koniecznością okazują się witaminy dla ...

dawno temu

Zamiast słodyczy wybierz warzywa!

... się popadnięcia w nikotynowy nałóg, ja Wam proponuje ukłon w stronę dobroczynnych warzyw i sporządzanych z nich np. sałatek. Profity? Zdrowe, odżywcze, pełne witamin, wręcz cudowne dla utrzymania smukłej figury. Wady? Brak! ... się popadnięcia w ...

dawno temu

Właściwości kiwi

... Lekarze zalecają zastępowanie wszelkiego rodzaju suplementów oraz witamin przyjmowanych w tabletkach jedzeniem warzyw i owoców. Lato sprzyja takiemu postępowaniu, bo dojrzałe truskawki, słodkie ... czereśnie, granatowe śliwki, soczyste gruszki, ...

dawno temu

Zmień dietę. To co jesz, nie wpływa na płodność

... na płodność jak i na bezpieczny przebieg ciąży. - Organizm kobiety musi być przygotowany na ciążę, chronić go powinny witaminy i minerały. Wpływają one zarówno na poziom hormonów, rozwój dziecka ... ), nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy ...

dawno temu

Zdrowe herbaty

... pękaniu naczynek czy powstawaniu żylaków. Zielona herbata zaś dzięki witaminie E w niej zawartej przeciwdziała wolnym rodnikom, które odpowiadają ze szybciej postępujące procesy starzenia. Regularne ... na zdrowie i sylwetkę Z cudownego ...

dawno temu

4 sposoby na przyspieszenie przemiany materii

... nienasycone Omega-3. Po trzecie, pij zieloną herbatę. Jest nie tylko bogata w antyoksydanty, ale pomaga pozbyć się dziennie 60 kcal przy diecie 1500 kcal. Tygodniowo to już 420 kcal. Po czwarte, ważne jest, aby wybrać odpowiedni rodzaj ćwiczeń. ...

dawno temu

Jak wzmocnić odporność?

... do przeziębienia. Osłabione zimą organizmy potrzebują stopniowego przyzwyczajania do nowych warunków atmosferycznych. Oprócz adekwatnego do pogody stroju zadbaj o swoją odporność uzupełniając niedobory witamin i minerałów. ... do przeziębienia. ...

dawno temu

Właściwości bananów

... do 100 kcal. Banan to doskonałe źródło witamin. Zawiera sporo witaminy C oraz witamin z grupy B (zwłaszcza witaminę B6) i niacynę. Ponadto odnajdziemy w nim dużą dawkę magnezu, potasu i błonnika ... dla dzieciWybierając banany dla dzieci, sięgaj ...

dawno temu

Pigwa – niedoceniane źródło witamin

... Mało kto docenia pigwę. Zazwyczaj przetwory robi się z bardziej tradycyjnych owoców. O pigwie warto jednak pamiętać, właśnie teraz, kiedy jest najbardziej dojrzała i posiada najwięcej witamin ... . Szykując przetwory, możemy w małym słoiczku ...

dawno temu

Profesjonalny system z witaminą C zwalczający pierwsze oznaki starzenia Obagi-C Fx

... , że nieinwazyjne terapie gwarantują spektakularne efekty. We wczesnym etapie, kiedy zmarszczki nie są głębokie, a przebarwienie utrwalone, dobroczynne działanie może mieć witamina C. ... Informacja prasowa Marka Obagi oferuje najnowocześniejszy ...

dawno temu

Gdzie przyda nam się feta?

... jest składnikiem wielu dań. Warto wspomnieć, że oprócz tego, że dostarcza on dla organizmu wiele witamin takich jak A, witaminy a grupy B oraz jest bogatym źródłem potasu i wapnia zawiera także szczepy bakteryjne ... urozmaicić można także dodać ...

dawno temu

Magnez w jedzeniu

... Dieta dla zdrowia powinna obfitować w witaminy i minerały. Magnez pełni w organizmie człowieka ważną rolę, jest minerałem antystresowym i antydepresyjnym. Odpowiednie ilości magnezu dostarczane ... , sztucznie wyprodukowane, poddane obróbce ...

dawno temu

Hiperwitaminoza – jak groźna dla zdrowia?

... Hiperwitaminoza, czyli nadmiar witamin w organizmie, staje się coraz większym zagrożeniem z uwagi na popularność suplementów witaminowych. Choć dotyczy tylko witamin rozpuszczalnych w tłuszczach ... , jej konsekwencje mogą być bardzo ...

dawno temu

Herbata na chandrę

... Wszystkie znane nam herbaty powstają z jednego gatunku krzewu, a poprzez proces przetwarzania listków uzyskujemy herbatę czarną, zieloną, czerwoną , żółtą. Sposoby przygotowania herbaty są różne ... uzyskujemy specyficzną ciemną barwę, smak i ...

dawno temu

Co wiesz o brukselce?

... są przepyszne. Ale istnieją też takie warzywa, które można jeść przez cały rok. Mowa oczywiście o tradycyjnych ziemniakach, kalafiorze czy kapuście. Jest jednak jeszcze jedno warzywo – może nie zawsze doceniane – bogate w błonnik, witaminę K i ...

dawno temu

Jak zachować młodość?

... . Źródła wapnia to: jogurty, sery, zielony groszek, brokuły, szprotki, sardynki. W wieku dwudziestu paru lat kobiety zachodzą w ciążę. Żeby dziecko rozwijało się bezproblemowo, należy spożywać kwas ... w witaminy, mikroelementy i ...

+ Pokaż więcej