Składniki:
świeżuteńka bułeczka, masło do smarowania, listek sałaty (najlepiej lodowej), plaster salami (odpowiadający rozmiarem średnicy bułeczki), serek Brie pokrojony w grubsze plastry - tyle, żeby wystarczyło na całą kanapkę, kilka plasterków gruszki (około 0,5 cm grubości), 1 mała łyżeczka naturalnego miodu.
Jak przyrządzić?
Przekrój bułeczkę i posmaruj obie połówki masłem. Na jedną z połówek połóż kolejno: listek sałaty, plasterek salami, plastry serka Brie, plastry gruszki i następnie polej kanapkę łyżeczką miodu. Złóż połówki razem i pałaszuj.
Jak podawać?
Podawać zaraz po przygotowaniu. Idealna na śniadanko:)
Uwagi:
Jedna z moich ulubionych kanapek. Świeże spojrzenie na kwestię salami w kanapkach. Jeśli lubisz połączenia mięs/wędlin i owoców - polecam - spróbuj! Jeśli gruszka jest baaardzo słodka lepiej zrezygnować z miodu.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Autor | Ana |