Patelnia wok

... ilości tłuszczu, który świetnie dociera w każde zakamarki. Ten rodzaj patelni służy do smażenia i duszenia mięsa i warzyw „w ruchu”. Wymaga to więc potrząsania naczyniem, aby znajdujące ... wartości odżywczych. Smażenie wybranych składników ...

dawno temu

Kuchnia tajska

... dla siebie miłośnicy posiłków „na ostro”. Kuchnia tajska obfituje w owoce morza smażone na oleju kokosowym, który nadaje im wyjątkowy smak. Przyrządzając potrawy, warto więc wykorzystać skorupiaki (kalmary ... chętnie wykorzystywanym składnikiem ...

dawno temu

Paella hiszpańska

... do smażenia, 1 cebulę, 500 ml bulionu z kurczaka, 2 ząbki czosnku, a także przyprawy: szafran, sól i pieprz. Mięso należy pokroić w kawałki, doprawić solą oraz pieprzem, a następnie podsmażyć w woku ... . W międzyczasie posypujemy także całość ...

dawno temu

Jak schudnąć bez diety? Zmień podejście do jedzenia i odstaw szkodliwe nawyki już dziś

... od używania zamienników, np. zamiast śmietany wybierz jogurt naturalny, a smaż na patelni przy minimalnej ilości tłuszczu. Oczywiście najlepiej zrezygnować ze smażonych dań na rzecz gotowanych i lekkostrawnych ...

dawno temu

Naleśniki po meksykańsku

... , kolendra i cynamon. Meksyk oferuje nam także bardziej odważne dania, jak chociażby smażone koniki polne. Zanim jednak zdecydujemy się na ich skosztowanie, dobrze jest zacząć swoją przygodę od bardziej ... jednolitą konsystencję. Następnie ...

dawno temu

Kotlety z jajek

... się nam jedzenie także jaj przepiórczych, a nawet strusich. Poza tym, jak już wspomniano, można poddawać je chociażby gotowaniu albo smażeniu. Istnieje cały szereg dań, do których są one dodawane dla wzbogacenia ... bułki oraz dwóch surowych ...

dawno temu

Dania z soją

... smażyć z obu stron aż staną się złociste. Takie danie lekkostrwane można podawać, np. z zsiadłym mlekiem czy jogurtem naturalnym oraz dodać ser żółty.Kotlety sojowe „na ostro” na obiad ... kotlety przez włożeniem na patelnię należy obtoczyć w ...

dawno temu

Grecka musaka

... i masło do smażenia. Sos beszamelowy należy zaś przyrządzić z: 5 łyżek masła, 5 łyżek mąki, 3 szklanek mleka, 2 żółtek oraz 30 g startego sera żółtego oraz soli i pieprzu. Bakłażany trzeba pokroić ... będzie psuł smak całej potrawy. Czosnek i ...

dawno temu

Pyszne placki ziemniaczane

... do smażenia, 2 łyżki mąki oraz sól i pieprz do przyprawienia. Aby placki z ziemniaków stały się bardziej aromatyczne, dobrym rozwiązaniem jest dodanie do nich imbiru lub oregano. Co ciekawe ... odcisnąć nadmiar soku. Ominięcie tego etapu może ...

dawno temu

Najlepsza oliwa z oliwek

... – uzyskiwana przy użyciu substancji chemicznych. To rodzaj oliwy z wytłoków oliwnych, powstałych po pierwszym tłoczeniu. Nie jest więc wartościowa odżywczo. Ten typ oliwy świetnie nadaje się do smażenia ... , jak i smażenia. Jak przechowywać ...

dawno temu

Poznaj nowe spojrzenie na tradycyjną kuchnię polską

... . Smaż mięso na patelni z rozgrzanym olejem rzepakowym, a następnie wstaw na 15 minut do piekarnika. W międzyczasie wymieszaj śmietanę z zielonym sosem tabasco, sokiem z cytryny, solą i cukrem. Następnie ... oraz czosnek. Całość smaż na maśle ...

dawno temu

Fast food

... , które można skonsumować w barach fast food należą hamburgery składające się z jasnego pieczywa i smażonego mięsa z co najwyżej niewielki dodatkiem warzyw, frytki, napoje gazowane. No cóż taki zestaw z żywieniowego ... food wynika z dużej ...

dawno temu

Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

... do posypania. Cebulę obieramy i pokrojoną w kostkę smażymy na oleju do czasu, aż się zeszkli. Następnie dodajemy do niej mięso mielone i podsmażamy. Pod koniec smażenia do mięsa dodajemy mały słoiczek ...

dawno temu

Pokochaj zielone warzywa

... przez Ciebie smak. Staraj się również eksperymentować z warzywami: smaż je, piecz, grilluj, kombinuj z przyprawami. Nieraz warzywo podane samotnie nie smakuje jak dobrze, jak w towarzystwie mieszanki ...

dawno temu

Czy zjadłbyś to co ośmiolatek?

... radę zjeść to, co na potrzeby programu, ze smakiem (bądź bez) zjada ten uroczy 8 latek? Remy jadł już: * tysiącletnie jajka63 * peklowane usta świni64 * jądra wołowe65 * smażone świerszcze66 resztę propozycji kulinarnych chłopca znajdziecie na ...

dawno temu

Święta bez zbędnych kilogramów

... w Naturhouse. W święta nie rezygnuj z ulubionych przysmaków, lecz przygotuj je w mniej kaloryczny sposób. Zamiast smażenia na głębokim tłuszczu, piecz lub gotuj. Przygotowując bigos, dodaj więcej chudego ...

dawno temu

Jak zrobić cannelloni?

... wystarczy zeszklić cebulką i marchewkę, a następnie dodać mięso mielone. Wszystkie składniki smażymy, aż ładnie się zarumienią, a następnie do tak przyrządzonej mieszanki dodajemy koncentrat pomidorowy ...

dawno temu

Naleśniki z warzywami

... z zeszkloną cebulką oraz podsmażoną bułką tartą. Innym wartym polecania rozwiązaniem jest połączenie smażonych na maśle pieczarek wraz z cebulką, pomidorem oraz serem żółtym. Do takiej mieszanki ...

dawno temu

Jak dodać sobie energii?

... , kofeina, smażone potrawy oraz tony słodyczy. Spożywaj 5 posiłków dziennie w odstępach co najmniej dwugodzinnych. Zażywaj dużo ruchu na powietrzu, zapisz się na aerobik. Bądź wytrwała w swoich ...

dawno temu

Panierka do kurczaka

... przylegały do mięsa. Rozbite na płasko filety z kurczaka doprawić solą i pieprzem, maczać w jajku, a następnie obtaczać w płatkach, lekko dociskając, by dobrze połączyły się z mięsem i smażyć na oleju ...

dawno temu

Kotlety wegetariańskie

... i dopraw danie solą, pieprzem, curry. 5. Z masy warzywnejuformuj kotlety, obtocz je w płatkach i smaż na oleju. Jasne złoto – taki kolor powinny uzyskać. Przepis na mielone z ziemniaków, marchewki, pietruszki i selera nie był aż taki ...

dawno temu

Dieta lekkostrawna - gdy dopadnie cię choroba

... gotowane są w wodzie lub na parze, co jest jeszcze zdrowsze. Nie powinny być łączone z octem, marynatami ani ostro przyprawiane. Zabronione jest także smażenie produktów i dodawanie do nich tłuszczu ...

dawno temu

Dieta przy wrzodach żołądka

... lub warzyw,suchych roślin strączkowych, grzybów, cebuli, surowych warzyw,pieczywa razowego,alkoholu,mocnej kawy i herbaty,gorącej czekolady,potraw smażonych, marynowanych, wędzonych i mocno przyprawionych. ...

dawno temu

Żurawina a zdrowie

... , dżemy, konfitury posiadają właściwości zdrowotne, jednak nie w tak dużym stopniu jak surowy owoc. Pamiętajmy, że długie gotowanie i smażenie pozbawia warzywa i owoce ich cennych właściwości. Dlatego starajmy się spożywać żurawinę prosto z ...

+ Pokaż więcej