Jak zachować świeżość kosmetyków?

... na okres trwałości kosmetyku, który będzie nam służył zapewne przez kilka miesięcy. By cieszyć się jakością i skutecznością wybranego produktu, należy go umiejętnie przechowywać i korzystać z niego. ... nie działają na nasze ciało tak, jak ...

dawno temu

Najzdrowsze skarby jesieni

... Jesienią mamy zatrzęsienie zdrowych i tanich owoców i warzyw. Brokuły, szpinak, czerwona papryka, maliny i jabłka mają mnóstwo witaminy C, a pomidory i czerwona papryka - likopenu, jednego ... Jesienią mamy zatrzęsieniezdrowychi tanich owoców i ...

dawno temu

Risotto z warzywami

dawno temu

Właściwości szparagów

... Sezon na szparagi trwa od połowy kwietnia do połowy lipca. Szparagi białe i zielone są nieocenionym źródłem witamin i minerałów. Medycyna ludowa zapewnia, że szparagi to doskonałe warzywa na potencję ... , w szparagach doszukiwano się tajemnej ...

dawno temu

Pielęgnacja soczewek kontaktowych

... to odpowiednia pielęgnacja. Musisz dbać o swoje szkła kontaktowe, aby nie wystąpiły groźne infekcje oczu. Pielęgnacja soczewek kontaktowych to czyszczenie i przechowywanie. Ale w jaki sposób robić to prawidłowo? Jaki wybrać płyn do soczewek ...

dawno temu

Jak przyrządzić aromatyczną marchew?

... Marchew to zdrowa, chrupiąca przekąska na zimno i idealny dodatek obiadowy na ciepło. To wszechstronne warzywo jest niezwykle korzystne dla naszego zdrowia i urody, dlatego warto włączyć je do diety ... , moczowy i naczynia krwionośne. Marchew ...

dawno temu

Soki z warzyw leczą i oczyszczają

... Nie warto kupować tych w kartonach, bo zazwyczaj są słodzone i zawierają konserwanty. Najzdrowsze są te ze świeżych warzyw, samodzielnie wyciśnięte lub zmiksowane w blenderze. Możesz je sama ... przyrządzić. Ważne, by warzywa pochodziły z ...

dawno temu

Surówka z papryki

... chipsów bądź też odmówimy sobie kieliszka wina. Kluczową sprawą jest całkowita zamiana dotychczasowych potraw na pełne witamin warzywa. Często nie zdajemy sobie sprawy z tego, jakie dania możemy wyczarować ... , bazując na jednym warzywie. ...

dawno temu

Po czym poznać, że owoc jest dojrzały?

... . Specjaliści ds. żywienia zalecają spożywanie co najmniej 5 porcji warzyw i owoców dziennie. Jednak zanim podasz owoc swojemu dziecku lub dodasz go do sałatki owocowej, upewnij się, czy jest dojrzały. ... . Specjaliści ds. żywienia zalecają ...

dawno temu

Nadziej mnie! Prosi pomidor...

... Jesień to idealna pora na faszerowane warzywa. Bogactwo warzyw występujących jesienią daje nam w tym względzie ogromne pole do popisu. Czym faszerować? Praktycznie wszystkim – farsze można stworzyć ... na bazie mięsa, ryb, ryżu, innych warzyw, ...

dawno temu

Sposób na kotlety z kalafiora

... Początek tygodnia, a tobie już skończyły się pomysły na obiad. Spróbuj czegoś nowego. Co powiesz na kotlety z kalafiora? Jeśli lubisz to warzywo, takie danie na pewno będzie ci smakowało ...

dawno temu

Pikantny kurczak z kuskusem i warzywami śródziemnomorskimi

... - w paski. Warzywa osobno przesmażyć na oliwie. Ułożyć warstwami w naczyniu żaroodpornym. Posypać startym żółtym serem. Zalać sosem beszamelowym. Wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec 40 ... godziny. Wyjąć i piec w temperaturze ...

dawno temu

Surówka z selera naciowego

... nie jest dobre, o czym możesz się przekonać, czytając skład zamieszczony na opakowaniu. Znajdziesz tam nie tylko warzywa czy kwasek cytrynowy, ale również konserwanty oraz barwniki. Innym wyjściem ... nie tylko więcej na temat tego niezwykłego ...

dawno temu

Na co zwrócić uwagę, wybierając bank krwi pępowinowej?

... Krew pępowinowa to bezcenne źródło komórek macierzystych. Można ją pobrać tylko raz w życiu, bezpośrednio po porodzie. Następnie jest ona przechowywana w specjalnych bankach krwi pępowinowej. Krew ... Przede wszystkim zapytaj czy krew ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak stworzyć wielofunkcyjne meble do małego balkonu

... , który zapewni sprawną i bezpieczną realizację projektu. Oto kilka kroków, które należy podjąć: Najpierw ocena dostępnego miejsca. Ile miejsca potrzebujesz na budowę mebli oraz na przechowywanie narzędzi ... zawsze pod ręką. Jeśli będziesz ...

8 miesięcy temu

Faszerujemy się nimi codziennie. Jak pozbyć się metali ciężkich?

... i warzywach. Ich nadmiar powoduje chroniczne bóle mięśni, migreny, osłabia pamięć, a także wpływa na jakość snu. ...

dawno temu

Zupy na lato

... i pożywne, przygotowane głównie ze świeżych warzyw. Polecam chłodnik na upał i pomidorówkę dla zgłodniałych. Choć w tradycji polskiej zupa jest zwykle pierwszym daniem obiadu, to z powodzeniem może również starczyć za cały posiłek, jeśli ...

dawno temu

Spróbuj Ratatouille'a z samej Prowansji!

... W polskiej kuchni warzywa to najczęściej obiadowy dodatek do bardziej lub mniej mięsnego dania. Są nierzadko także składnikiem zupy. Nie ma co ukrywać, że naszą specjalnością są wszelkiego rodzaju ... , jak i na ciepło – stąd pewnie aż taka ...

dawno temu

Właściwości selera

... Po raz kolejny obiecujesz sobie, że od poniedziałku zarzucisz jedzenie fast foodów i słodyczy, a do swojej diety postarasz się wprowadzić więcej warzyw? Nie jest to proste zadanie, zwłaszcza ... . Najpopularniejszą jego odmianą stosowaną w ...

dawno temu

Sprawdź, czy jajko jest świeże!

... Jajka można znaleźć praktycznie w każdej kuchni, pod różną postacią. Zanim przygotujemy z nich pyszne danie, leżakują na półkach. Jajka należy przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce. Zanim zabierzesz się do ich przyrządzania ...

dawno temu

Domowa zielarnia

... cudownych właściwości, należy przestrzegać zasad dotyczących zarówno zbioru tych roślin, jak i ich suszenia oraz przechowywania. ... zalać alkoholem przygotowanym z 60 ml etanolu 96 % i 40 ml wody. Pozostawić przez 10-15 dni. Po tym czasie ...

dawno temu

Lodówka pomoże ci w odchudzaniu!

... , a zawsze będziesz wiedziała, co się skończyło, a czego masz w nadmiarze. Warto zaopatrzyć się w plastikowe pojemniki na pożywienie, w których umieścisz produkty drobne, takie jak warzywa. Usuń z lodówki jedzenie ... lodówce nie powinno ...

dawno temu

Jak zrobić leczo?

... Leczo to doskonała potrawa na wakacje. Lekka, pożywna, pełna świeżych warzyw i witamin. Robi się je szubko i łatwo. Właściwie wystarczy pokroić składniki, podsmażyć je i pyszny obiad gotowy. Danie ...

+ Pokaż więcej