Studencka lodówka – jak obronić swoje kotlety?

... wyżywienia każdego żaka. Oczywiście, najbardziej pożądane są domowe zapasy. Jak je jednak przechować we wspólnej lodówce tak aby zminimalizować ryzyko zniknięcia pysznych kotletów w żołądku naszego „współspacza”? ... wyżywienia każdego żaka. ...

dawno temu

Baranina w ziołach - palce lizać!

... Masz czasem ochotę zjeść coś innego niż tradycyjne polskie kotlety lub mielone? Wołowina i wieprzowina ostatnio ci się przejadły? Kurczak lub inne białe mięso już ci się znudziły ...

dawno temu

Nowe eleganckie wyciągi kuchenne

... . Projektując kuchnię musimy więc zadbać nie tylko o jej funkcjonalność - liczyć się będzie także atrakcyjny wygląd. Właśnie dla prawdziwych estetów firma Miele przygotowała nową serię wyciągów ... być dopasowany do stylu naszej kuchni oraz ...

dawno temu

Jedzenie cebuli

... ta nie należy do przyjemności. Jednak trudno wyobrazić sobie bez niej tak wiele różnych potraw typu: śledź w oleju, kapuśniak z kwaszonej kapusty albo kotlety mielone. I podobnie, jak wiele innych produktów ...

dawno temu

Siemię lniane – dlaczego warto po nie sięgać?

... , ale także zawiesiny sporządzanej z lnu mielonego. Często dodawany jest też do produktów żywnościowych i posiłków, np. sałatek i dań mięsnych. Nie ma smaku, więc nie jest wyczuwalny w potrawie, ale jego wartość będzie ...

dawno temu

Jak zrobić dewolaje z kurczaka?

... Dewolaje z kurczaka nie są niczym nowym. Ale co powiecie na zawijańce z salami? Takie kotlety to obiad-niespodzianka. Twoi goście i rodzina na pewno będą zachwyceni. Pyszne delikatne mięsko ... kotlet przypraw i połóż na nim plasterek salami. ...

dawno temu

Zupa ogonowa

... . Poza tym nie można zastąpić w całości konieczności picia wody. W jaki sposób możemy urozmaicić sobie jej dostarczanie do organizmu? Wystarczy, że zamiast przyrządzania grillowanej karkówki albo kotleta mielonego ...

dawno temu

Dietetyczny obiad

... na nieco inne jedzenie niż zupa kapuśniak, golonka bądź ciężkostrawne kotlety mielone. Razem z wiosną także w naszych upodobaniach kulinarnych zaczyna dominować zieleń. Przechadzając się między ...

dawno temu

Kurczak z ananasem

... kulinarnych, nie traci zwolenników. Żeberka w kapuście kiszonej, rosół z włoszczyzną, kurczak ze szpinakiem albo kotlet mielony w towarzystwie surówki z buraków to tylko niektóre z pozycji, jakie ... kurczaka,1 małej puszki ananasa w ...

dawno temu

Sos do ryżu - smaczny i szybki

... olej, a następnie włóż przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną papryczkę chili. Duś je przez chwilę. 2. To będzie sos mięsny. Wrzuć więc mięso mielone i duś je około 4 minuty. 3. Pora ... na pomidory. Dodaj je do mielonego razem z ...

dawno temu

Ziarna kolendry

... usprawniającą działanie układu pokarmowego i posiadającą właściwości rozkurczające. Poza tym posiada szerokie zastosowanie jako przyprawa w wielu kuchniach świata. Kolendra mielona jest składnikiem często ...

dawno temu

Bakłażany faszerowane

... . Przepis na faszerowane bakłażanyDo przygotowania nadziewanych bakłażanów będziesz potrzebowała następujących składników: 4 średniej wielkości bakłażany,1 kubek kaszy kuskus,0,5 kg mięsa mielonego ... następnie podsmażamy na niewielkiej ilości ...

dawno temu

Kuchnia brytyjska: Scotch eggs

... Scotch eggs, czyli jaja po szkocku to klasyczna i prosta w przyrządzeniu brytyjska potrawa w postaci smażonych jaj na twardo zawiniętych w mięso mielone z dodatkiem przypraw i ziół pokryte panierką z bułki tartej.  ... Scotch eggs, czyli jaja po ...

dawno temu

Zapiekanka z brokułami i makaronem

... takie rozwiązanie, wiedząc, że w innym przypadku spędzi kilka godzin na zawijaniu zrazów wieprzowych albo mieleniu mięsa na kotlety. Na szczęście mamy również inne możliwości przygotowania dań smacznych, zdrowych ...

dawno temu

Musaka - nietypowa zapiekanka prosto z Grecji

... Musaka to danie pochodzące z Grecji. Jest zapiekanką z mielonym mięsem i bakłażanem. Jej przygotowanie wymaga nieco czasu, ale naprawdę warto! Jak ją zrobić? Z jakich składników i czy istnieje wersja wegetariańska? ... grecka musaka. Poniżej ...

dawno temu

Jak zrobić lazanię?

... . Zacznij od mięsa mielonego. Włóż je na patelnię i dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Krok 2 Teraz przyszła kolej na warzywa. Na patelnię wrzuć pomidory i podduś je. Następnie ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... pieczarek,½ szklanki bułki tartej,1 jajka,25 dag mięsa mielonego,2 ząbków czosnku,natki pietruszki,garstki świeżej mięty,oliwy z oliwek,soli,pieprzu.Sposób przygotowania: Pieczarki należy dokładnie umyć ...

dawno temu

Liść laurowy

... czy kapuśniak z kiszonej kapusty. Przyprawa ta świetnie sprawdza się również w gulaszu i fasolce po bretońsku. Liść laurowy mielony jest składnikiem mieszanki przypraw, którą często stosuje się w kuchni ...

dawno temu

Gulasz rybny - sposób na pyszny obiad

... Gulasz rybny jest lekki i smaczny. To miła odmiana od schabowych, mielonych i kurczaka. Jego niewątpliwą zaletą jest duża ilość warzyw, które dostarczają wielu cennych witamin. Wszystkie zasady zdrowego żywienia mówią, że trzeba jeść ryby. Może ...

dawno temu

Makaron cannelloni - przepisy

... , czyli makaron w kształcie rurek, które napełnia się mięsem mielonym. Taka potrawa, choć dość kaloryczna jest warta „dietetycznego grzechu”. Dziś kilka smakowitych pomysłów na przygotowanie tych charakterystycznych kluseczek. ... , czyli ...

dawno temu

Przepis na pulpety

... mięsne to naprawdę proste i szybkie danie. Wystarczy wymieszać mięso mielone z surowym jajkiem i wymoczoną w wodzie, ale odciśniętą bułką. 2. Masę mięsną trzeba oczywiście doprawić do smaku solą ...

dawno temu

Kabaczek faszerowany

... i łatwym pomysłem na obiad jest kabaczek nadziewany. Propozycją dla wegetarian jest kabaczek faszerowany warzywami, podczas gdy dla miłośników mięsa idealnie nada się kabaczek faszerowany mięsem mielonym ... potrzebowała następujących ...

dawno temu

Faszerowanie bez fuszerki

... można nafaszerować i zrobić z nich prawdziwą ucztę dla zmysłów. A że nadzienie to nie tylko mięso mielone, podam Wam kilka propozycji na inne farsze, które podbiją (mam nadzieję) Wasze serca. ... i zrobić z nich prawdziwą ucztę dla zmysłów. A że ...

dawno temu

Pulpety w sosie pomidorowym

... liście laurowe,3 ziarnka ziela angielskiego,sól,pieprz,1 cebula.Sposób przygotowania: Mięso mielimy, dodając do niego bułkę namoczoną uprzednio w mleku oraz obraną cebulę. Do tak przygotowanej masy ...

+ Pokaż więcej