Kurczak z brokułami, sposób na dobry obiad

... Kurczak z brokułami to nie tylko pyszny, ale przede wszystkim zdrowy obiad. Przygotujesz go w pół godziny. Wygląda elegancko i nadaje się nawet na obiad z teściami. A ile w nim witamin. Potas, wapń ...

dawno temu

Różne rodzaje sałaty

... Sałata jest jednym z najzdrowszych warzyw. Zawiera sporo witamin z grupy B (B1, B2, B6) oraz C. Jest bogata w karoten, potas, wapń, żelazo, jod oraz kwas foliowy. Rodzajów sałat jest wiele i mają ...

dawno temu

Właściwości cebuli

...   Jej ostry smak i aromatyczny zapach nie wszystkim odpowiada. Obieranie jej natomiast powoduje, że trudno powstrzymać się od uronienia łzy. Cebula to bogate źródło właściwości leczniczych ... Jej ostry smak i aromatyczny zapach nie wszystkim ...

dawno temu

Dynia makaronowa - jak ją przyrządzić?

... Dynia zawiera błonnik, potas, wapń, fosfor oraz witaminę A, B i C. Jest niskokaloryczna i ma łagodne działanie moczopędne. Jej subtelny i łagodny smak stwarza ogromne możliwości kulinarne. Dynię można podać w postaci puddingu, jako dodatek do ...

dawno temu

Chronią przed rakiem, odchudzają. Zdrowotne właściwości POMARAŃCZY

... Są nieocenionym źródłem błonnika i mają tylko 44 kalorii. ... Pomarańcze to sprzymierzeniec osób na diecie. 100 gramów owoców to tylko 44 kalorie. Są też nieocenionym źródłem błonnika, a biała warstwa pod skórką zawiera pektyny poprawiające ...

dawno temu

Zupa z dyni na mleku

... Dynia pojawia się w jadłospisie dziecka po 6. miesiącu. Zawiera dużo wapnia, żelaza, magnezu, fosforu oraz potasu. Ponadto bogata jest w witaminy: A, C i witaminy z grupy B ...

dawno temu

Rodzaje orzechów

... nam wiele cennych składników. Orzechy, niezależnie od ich rodzaju, są źródłem białka i przeciwutleniaczy, więc pozytywnie działają na nasze zdrowie i urodę. ... składników. Orzechy, niezależnie od ich rodzaju, są źródłem białka i ...

dawno temu

Gotowanie jajka

... Zwiększają odporność i korzystnie wpływają na układ nerwowym, są budulcem mięśni i wzmacniają kości. Do tego są bogate w takie mikroelementy jak: wapń, potas, żelazo, fosfor, magnez czy cynk. Słowem ...

dawno temu

Lipid Inteligence Metamorfoza cery suchej "Odkryj wewnętrzne źródło piękna"

... . Pomagają przerwać mechanizm błędnego koła, przywracając pełną funkcjonalność barierze lipidowej. Zmieniają dotychczasowe źródło problemów w źródło piękna Twojej cery. Innowacje System lipid-restart ... Intelligence wykorzystują zaawansowane, ...

dawno temu

Najbardziej wartościowy sok. Oprócz witamin zawiera składnik wspomagający odchudzanie

... Mętne soki to nie tylko bomba witaminowa, ale także źródło błonnika. ... nie tylko składników mineralnych czy witamin, ale także błonnika. Soki bez obaw możemy podawać nawet malutkim dzieciom. Nie należy ich dosładzać, a jedynie – jeśli są za ...

dawno temu

5 zaskakujących pokarmów, które zawierają więcej błonnika niż jabłko

... czujesz się najedzona. Jednak jabłko nie jest najbogatszym źródłem błonnika. Poznaj 5 zaskakujących produktów, które zawierają go dużo więcej! ... się ok. 7,6 g błonnika, czyli prawie 4-krotnie więcej niż w jabłku. Dodatkowo, jest ona świetnym ...

dawno temu

Jak powinien odżywiać się biegacz amator?

... cieszyć się znakomitą kondycją. Węglowodany o niskim i średnim indeksie glikemicznym to Twoje podstawowe źródło energii. Gdy masz za niskie stężenie glukozy we krwi, tracisz siłę mięśni i jesteś zmuszony ... nasyconych i cholesterolu: chrup ...

dawno temu

Najskuteczniejszy sposób na jędrną skórę

... Okazuje się, że babcia miała rację. Zupa sporządzona z kości lub szpiku wypełniona jest składnikami odżywczymi, które działają cuda z urodą! Wapń, potas, magnez, kolagen, aminokwasy i kwas ...

dawno temu

Hyćka - czarny bez

... Czarny bez znajduje się w oficjalnym spisie leków. W ziołolecznictwie wykorzystuje się zarówno jego kwiaty, jak i owoce. Kwiaty zawierają sole potasu, garbniki, kwasy fenolowe i flawonoidy. W owocach ... wykorzystuje się zarówno kwiaty, jak i ...

dawno temu

Przepis na śledzie pod pierzynką

... pamięć i działają przeciwmiażdżycowo. Posypane porem wzbogacą organizm o witaminę A, C, E i B6, a także potas, wapń fosfor i kwas foliowy. Co więcej, por doskonale wpływa na układ odpornościowy ...

dawno temu

Kalafior z migdałami, czyli jak zjeść lekko i smacznie

... Kalafior jest jednym z cenniejszych warzyw. Na taką ocenę wpływają zarówno walory smakowe jak i dietetyczne. Kalafior to prawdziwa bomba chemiczna, w dobrym tego słowa znaczeniu. Zawiera sód, potas ...

dawno temu

Ocet jabłkowy - skład, przepis, wspomaganie odchudzania, wady

... Ocet jabłkowy zawiera dużo potasu, wapnia, fosforu i sodu. Jest w nim około dwudziestu najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także kwasy: octowy, mlekowy i cytrynowy. ...

dawno temu

Chcesz mieć ładną skórę? Uwierz w moc migdałów!

... Migdały zawierają cenne dla skóry witaminy A, B, sole mineralne: wapń, potas, fosfor, siarkę. Olej z migdałów jest bogaty w lipidy, dzięki czemu odnawia naturalny płaszcz lipidowy skóry, wygładza ją i uelastycznia. Może być stosowany w leczeniu ...

dawno temu

Jak wybrać dobrą RYBĘ? Niebezpieczne takie gatunki jak tuńczyk czy panga

... Ryby są cenny źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. ... Ryby są cenny źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które działają przeciwnowotworowo i przeciwmiażdżycowo. Dlatego powinniśmy jeść je przynajmniej raz w tygodniu. Najzdrowsze są ...

dawno temu

E na etykiecie

... składników, napotykasz na obce, w żaden sposób nie kojarzące się z jedzeniem, nazwy - benzoesan sodu, sorbinian potasu, glutaminian sodu, skrobia modyfikowana i inne „E”. Czy jednak w każdym przypadku uzasadniony jest strach przed nimi? ... i ...

dawno temu

Orkisz i amarantus - zboża XXI wieku

... Już od dawna ziarna zbóż stały się popularnym dodatkiem w naszym menu. Stanowią one doskonałe źródło energii, dostarczają dużej ilości błonnika, pomagają zachować szczupłą sylwetkę i oczyszczają ... przyswajalne węglowodany,duże ilości ...

dawno temu

Trzy kolory zdrowia

... Warzywa i owoce powinny towarzyszyć praktycznie każdemu z naszych posiłków. To cenne źródło witamin i minerałów, dzięki którym nasz organizm funkcjonuje prawidłowo. W czym tkwi ich siła? Odpowiedź jest prosta: w kolorach. ... i ich przetworach. ...

+ Pokaż więcej