Ciasto na pierogi

... Kuchnia polska to bogactwo wspaniałych i nierzadko bardzo zróżnicowanych przepisów. Zwykle nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak wiele pomysłów na przyrządzanie niebanalnych potraw moglibyśmy znaleźć ... barszczu. Inne, równie wartościowe ...

dawno temu

Kryzysowe gotowanie

... . Dzisiaj w angielskich księgarniach pojawiła się jej kolejna książka - tak jak poprzednią wypełniają ją proste i tanie przepisy na rodzinne posiłki. ... mielone z ziemniakami. Holcombe mówi: "Uwielbiam Jamiego Olivera, Nigellę Lawson, Gordona ...

dawno temu

Neptek kulinarny

... Zanim zaczęłam na dobre piąć sie na wyżyny sztuki kulinarnej, zaliczyłam kilka porażek z nieznanymi sobie egzotycznymi przyprawami, diabelnie ostrym sosem do spaghetti (skąd mogłam wiedzieć ... , że to pasta chilli, opis produktu był po ...

dawno temu

Ptactwo na patelni i w piekarniku – przepisy na mięso bażanta

... wie o czym tu mowa. A z czym je najlepiej przyrządzić? Ja polecam grzyby, pod wszystkimi postaciami i jabłka!  Z grzybów możemy zrobić krem, sos, czy po prostu udusić mięso bażancie z grzybami, by ... i grzybami. Dla dekoracji możemy dodać ...

dawno temu

Warzywa w mleku kokosowym (danie tajskie)

... godziny. Przedstawiony tu przepis jest najlżejszą wersją tego dania. Można je urozmaicić i uczynić bardziej sytym, dodając oprócz warzyw krewetki lub cieniutko pokrojone mięso. Oczywiście można też eksperymentować z wieloma innymi warzywami, jak ...

dawno temu

Przepis na musli

dawno temu

Polubić szpinak – z czym to jeść?

... , że przepisy na kulinarne specjały z dodatkiem szpinaku zyskują wiele właściwości odżywczych. Gdzie zatem można go wykorzystać? Oto kilka podpowiedzi. ... przepis na pizzę z ciasta francuskiego, szpinakiem, suszonymi pomidorami i sosem” ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... Pamiętacie artykuł „Faszerowanie bez fuszerki”? Podaliśmy wtedy Wam przepis na „nadzianego” pomidora, cukinię i bakłażana. Dziś kontynuacja tego tematu, jednak w nieco innej odsłonie. Wiadomo, że zimą najbardziej smakują nam potrawy „ciężkie”, ...

dawno temu

Do świąt już niedaleko – znajdź swój przepis na makowiec

... i przyozdobiony skórką pomarańczową, sprawia, że niewielu jest w stanie go sobie odmówić. Poszukiwaliście przepisów na ten rodzaj ciasta? Już Wam śpieszę z pomocą. Być może któryś z prezentowanych pomysłów ... pomarańczową - Majanowe Pieczenie A ...

dawno temu

Przepisy na soki warzywne

... , należy miksować na gęstą papkę, wykorzystując mikser. Do tak przyrządzonej mieszanki można dodać napar z kopru włoskiego oraz sos z cytryny. Dzięki temu stanie się ona bardziej orzeźwiająca, zbawiennie ...

dawno temu

Sałatka makaronowa - jak ją zrobić?

... i dodaj do pozostałych składników. Krok 3 Pora na sos do sałatki z makaronem. Zmieszaj majonez, jogurt i musztardę. Dorzuć posiekany koperek, zioła prowansalskie oraz zmiażdżony czosnek i pieprz ... . Jeśli lubisz, dodaj jeszcze szczyptę soli. ...

dawno temu

Pyszne spaghetti z czosnkiem i płatkami chilli

... Dlaczego spaghetti jest jedną z naszych ulubionych potraw? Ponieważ można je zjeść niemalże ze wszystkim. Tym razem masz okazję zapoznania się z przepisem kulinarnym na spaghetti z czosnkiem, oliwą ... niepowtarzalny aromat dzięki czosnkowi i ...

dawno temu

Ryż po japońsku

... żywieniowych mieszkańców USA, zwłaszcza po okresie drugiej wojny światowej. Obok tego natomiast mamy do czynienia z przepisami kuchni japońskiej w jej wydaniu tradycyjnym. I właśnie do tego czasu nawiązuje ... , jednak z uwagi na walory ...

dawno temu

Zupa chińska

... , które z łatwością wykorzystamy, puszczając wodze fantazji i tworząc autorskie przepisy. Zwykle w odniesieniu do kuchni zagranicznych zwraca się szczególną uwagę na dania główne. Włoska pizza czy spaghetti ... , że nawet najbardziej wymagający ...

dawno temu

Drinki z wina

... . Dla tych, którzy odnaleźli już ulubiony smak wina albo dla tych, którzy jeszcze błądzą, przygotowałam na początek kilka przepisów na intrygujące smakiem drinki. Badania naukowe dowodzą, że warto pić wino. ... . Dla tych, którzy odnaleźli już ...

dawno temu

Gruszki w occie

... jest skorzystać z możliwości wiążących się z marynowaniem jedzenia. Już teraz poświęć chwilę, by przeczytać poniższy artykuł i już teraz zobacz, co można marynować. Dowiesz się także, jak wygląda przepis na gruszki w occie. ... jest skorzystać z ...

dawno temu

Zupa czosnkowa - idealna na zimę

...   Choć nie jestem koneserką czosnku i dotychczas zdarzało mi się z racji smaku go spożywać zwykle pod postacią sosu, to moje zdanie na jego temat zmieniło się, gdy spróbowałam zupy czosnkowej, więc postaram się przekonać do niej i Was. ... Choć ...

dawno temu

Łosoś na dwa sposoby

...   Łosoś to bardzo wdzięczna ryba. Nie krzyczy, nie mówi „nie”, siedzi cały czas w jednym miejscu, nie narzeka... A jednak czasami nie wiemy, co z nią zrobić. Najwięcej przepisów na tą wspaniałą rybę ... . Można go smażyć, grillować, dusić, ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... . Żeby ich skosztować, nie musisz iść do chińskiej restauracji - wystarczy kilka składników, dobry przepis i gotowe. Jak zrobić sajgonki? Jakich składników użyć? Przeczytaj w artykule poniżej! ... z nadzieniem mięsno - warzywnym lub np. z ...

dawno temu

Poznaj różne rodzaje pieprzu i soli

... Jakie zdanie pojawia się w niemalże każdym przepisie kulinarnym? „Dopraw do smaku pieprzem i solą”. Jednak zarówno pieprz, jak i sól występuje w przeróżnych formach. Zapoznaj się z rodzajami tych dwóch najpopularniejszych przypraw. ... Jakie ...

+ Pokaż więcej