Sałatki na lato

... – to duża porcja witaminy C i żelaza. Przygotuj sałatkę ze szpinakiem lub naleśniki z farszem ze szpinaku. Ogórek – orzeźwia i gasi pragnienie. Poza tym jest w 100 g ogórka znajduje się zaledwie 12 kcal ...

dawno temu

Krewetki z czosnkiem

... . I tak spotkać się możemy z zupą z dodatkiem krewetek, pierogami bądź naleśnikami z farszem przygotowanym z ich udziałem. Obok tego można je piec, smażyć, gotować albo grillować i za każdym razem cieszyć ...

dawno temu

Dieta dla diabetyków

... jogurtu z niską zawartością cukru. Kolacja to świetny czas na zjedzenie nieco unowocześnionych naleśników. Wystarczy, że zwykłe mleko zastąpisz mlekiem sojowym, a do środka dodasz smaczny i zdrowy farsz ze szpinaku. ...

dawno temu

Czy wiesz jakie właściwości mają truskawki?

... smakował również, jeśli do całości doda się kilka łyżek miodu. Z innych kulinarnych rozwiązań można polecić też dodanie ich do śniadaniowych płatków, omletów czy przygotowanie z nich farszu ... do naleśników. W przypadku ostatniej propozycji, ...

dawno temu

Produkty sojowe

... , jogurty czy makarony i tofu. A jakie potrawy z soją warto przygotować? Można ją wykorzystać np. do przygotowanie farszu do naleśników czy pierogów. Wystarczy ugotowane ziarenka wymieszać z lekko ...

dawno temu

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

... niewielką ilością wody i trzymaj pod przykryciem aż się zagotuje. Następnie zdejmij pokrywkę na 5 minut, a potem przykryj i dogotuj. 4. Ale to jeszcze nie koniec składników farszu do pierogów ... . Posiekaj drobno cebulę i przysmaż ją na złoty ...

dawno temu

Przepisy na parówki

... nadaje się zatem na dobry początek dnia. Parówki w naleśniku - na usmażoną masę ciasta nakładamy starty ser żółty i zeszkloną cebulkę. W środek kładziemy parówkę, zwijamy i ponownie kładziemy placek ... na patelnię, aby składniki się połączyły, ...

dawno temu

Przez żołądek do serca! Czyli jak przyrządzić pyszne pierogi, dzięki którym rozkochasz w sobie każdego faceta!

... Do przyrządzenia domowych pierogów ruskich potrzebne ci będą składniki zarówno do wykonania smacznego farszu jak i samego ciasta. Przyda się również wałek oraz szklanka, za pomocą której będziesz ... wykrajać w cieście koła. Składniki potrzebne ...

dawno temu

Zobacz, jaką potrawę ze szpinakiem najbardziej lubią twoi sąsiedzi i jak ją przyrządzić!

... Najpopularniejsze dania ze szpinakiem 57080 W świetle przeprowadzonego niedawno badania, okazuje się, że najchętniej przyrządzamy makaron ze szpinakiem. Tuż za nim uplasowały się naleśniki i pierogi ... ze szpinakiem; 2. Naleśniki ze ...

dawno temu

Nadziej mnie! Prosi pomidor...

... Jesień to idealna pora na faszerowane warzywa. Bogactwo warzyw występujących jesienią daje nam w tym względzie ogromne pole do popisu. Czym faszerować? Praktycznie wszystkim – farsze można stworzyć ... najlepiej faszerować wyrazistymi w smaku ...

dawno temu

Świąteczny obiad dla wegetarian

... rodzinnym spotkaniu... Dlatego też dziś poddaje trzy pomysły na wspaniałe obiady dla wegetarian.   Naleśniki z pieczarkami  Ciasto naleśnikowe,500g pieczarek,200g sera żółtego,1 duża cebula,natka ... pietruszki,natka kolendry,sól, pieprz, ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... tortelliniJeśli macie wprawę w przygotowywaniu tradycyjnych pierogów lub lepiłyście uszka do czerwonego barszczu, to już połowa sukcesu – ciasto i farsz robi się podobnie. Proponuję dziś prosty ... przepis na farsz z mięsa, ale to, co znajdzie ...

dawno temu

Pierożki z ciasta francuskiego

... pierogów jest bardzo długa i sięga zamierzchłych czasów. Istotą tego dania jest umieszczenie farszu między kawałkami ciasta i jego umiejętne zamknięcie. Wskazać można wiele rodzajów pierogów ... oraz farszu. Przepisy na ciasto pierogowe mogą być ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Smaki Francji - kulinarna podróż po kraju wina i sera

... Królestwo naleśników Kulinarną podróż po Francji rozpoczniemy w Bretanii, gdzie można zasmakować tamtejszych crêpes, czyli - zdaniem Bretonów - najlepszych naleśników na świecie. Przygotowane z mąki ... popularnością cieszą się naleśniki ze ...

dawno temu

Pyszne święta z grzybowymi sakiewkami!

... . W międzyczasie zajmij się farszem – pokrój grzyby w kostkę. Rozgrzej na patelni olej i wrzuć pokrojoną cebulę. Smaż, dopóki się nie zarumieni i dodaj wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie ... dodaj grzyby i duś je na wolnym ogniu do ...

dawno temu

Ziemniaki pieczone w folii

... kiełbasy,szczypiorek,sól,pieprz.Sposób przygotowania: Na początku należy dokładnie umyć ziemniaki. Najlepiej będzie wybrać spośród nich największe okazy, do których łatwo włożymy farsz. Czas pieczenia ... będzie krótszy, jeżeli podgotujemy je w ...

dawno temu

Rodzaje makaronu

... . Doskonale nadaje się podawany z gęstym sosem i przyprawami. Nie jest polecany do zup. Canelloni – krótkie grube rurki, które wykorzystuje się do nadziewanie ich mięsnym bądź warzywnym farszem ... , wykorzystywane do dań zapiekanych. Kawałki ...

dawno temu

Patelnia w kształcie serca

... niespodziankę Twoim gościom. Istnieje jeszcze jedna opcja: omlet czy naleśniki w kształcie serca podane chociażby na śniadanie (najlepiej jeszcze do łóżka) na pewno spodobają się Twojemu ukochanemu ...

dawno temu

Rodzaje ryżu

... . Idealnie nadaje się jako farsz czy dodatek do sałatek. Jego zaletą jest to, że nie skleja się. Jest lekkostrawny. Ryż jaśminowy - często stosowany w kuchni Chińskiej. Ma ładny zapach i wyjątkowy ... rolę jako dodatek do deserów oraz farsz do ...

dawno temu

Hamburgery - drobiowe, domowe, dietetyczne

... , sólolej Krok 1 Zacznij od farszu do drobiowych hamburgerów. Pokrój warzywa: paprykę i cebulę w drobną kostkę, a seler w krążki. Krok 2 Podsmaż je na rozgrzanym oleju. Krok 3 Dodaj mięso i smaż ... na chwilę do piekarnika. Krok 6 Kiedy się ...

dawno temu

Ciasto z mięsem

... i ugniataj aż do uzyskania gładkiej masy. Składniki na farsz mięsny:mięso mielone wieprzowe,2 pomidory,2 cebule,sos Napoli,2 ząbki czosnku,3 ziemniaki,olej do smażenia. Cebulkę zeszklij na patelni ... na patelni i dopraw solą oraz pieprzem. ...

dawno temu

Omlet francuski

... z cebulą około 2 minuty. Dodaj tymianek i cząber. Patelnię przykryj i odstaw tak, aby farsz nie wystygł. Następnie wbij 5 jajek do miski, dodaj 2-3 łyżki mleka lub wody, posól i popieprz do smaku ... jajka i smaż na małym ogniu, aż omlet ...

dawno temu

Kotleciki z kurczaka

... na papkę i przypraw solą i pieprzem farsz. Krok 6: Rozgrzej patelnię, formuj z farszu mięsno-warzywnego kotleciki i smaż z obu stron na złoty kolor. Smacznego! ...

dawno temu

3 sprawdzone przepisy na pyszne jajka faszerowane

... ). W celu związania składników masy dodaj do niej odrobinę majonezu. Na koniec nadziewaj jajka powstałym farszem. Jeżeli w obecnej chwili zdrowo się odżywiasz i unikasz jak ognia majonezu, możesz ... go zastąpić greckim jogurtem naturalnym. ...

+ Pokaż więcej