Pokrzywa – zdrowe ziółko na wiosnę

... Pokrzywa znana jest z dobroczynnego działania na włosy i paznokcie. W jej liściach znajdują się: kwasy organiczne, flawonoidy, witaminy: B2, C, K, E oraz potas, wapń, fosfor, żelazo, magnez, mangan ... , flawonoidy, garbniki, karotenoidy oraz ...

dawno temu

Sałatka ze śledziem

... na przemianę materii, a także posiada w swoim składzie cenny dla naszego organizmu jod, żelazo, selen oraz witaminy z grupy B. ... materii, a także posiada w swoim składzie cenny dla naszego organizmu jod, żelazo, selen oraz witaminy z grupy B. ...

dawno temu

Przepis na makowca

... , ale właściwości maku są nieocenionym źródłem witamin i cennych dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu pierwiastków, dlatego nie warto odmawiać sobie jego pałaszowania. ... , ale właściwości maku są nieocenionym źródłem witamin i ...

dawno temu

Zupa paprykowa z kaszą

... witamin i potrzebnych składników odżywczych. Musimy o to dbać zwłaszcza w zimie, kiedy nasze zdrowie wisi na włosku. ... witamin i potrzebnych składników odżywczych. Musimy o to dbać zwłaszcza w zimie, kiedy nasze zdrowie wisi na włosku. ...

dawno temu

Jak zrobić sos do mięs i wędlin?

... Czy zdarza ci się kupować w sklepie sosy do mięs i wędlin? Owszem, są bardzo smaczne, ale ile w nich niezdrowej chemii... Zamiast szpikować się potężnymi dawkami „witamin”  E 139 i innymi tego typu, warto przygotować dipy z domowych, zdrowych ...

dawno temu

Jak zrobić leczo?

... Leczo to doskonała potrawa na wakacje. Lekka, pożywna, pełna świeżych warzyw i witamin. Robi się je szubko i łatwo. Właściwie wystarczy pokroić składniki, podsmażyć je i pyszny obiad gotowy. Danie ...

dawno temu

Jak zrobić ketchup?

... znajdziemy mnóstwo „witaminy E” i innych konserwantów. Ale pomidorowy przysmak może być bardzo zdrowy, bo pomidory to samo zdrowie. Wystarczy, że zamiast sięgać na sklepową półkę, wyprodukujemy go w domu. Jak zrobić ketchup? ... znajdziemy ...

dawno temu

Wątróbka w sosie piwnym - sposób na pyszny obiad

... Wątróbka – brzmi dobrze, piwo – jeszcze lepiej, a gdy połączyły te dwa składniki powstanie prawdziwe pyszny obiad – wątróbka w sosie piwnym. Jej przygotowanie trwa dobrą chwilę, ale warto czekać i się starać. To danie, to ogromna dawka żelaza i ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść nasiona?

... pokarm korzystnie wpływa na stan naszego zdrowia. Jakie nasiona zasługują na szczególne miejsce w naszej kuchni? Pestki słonecznika - są bogate w witaminy z grupy B, D i E. Zawierają cenne minerały ... , takie jak: potas, żelazo, wapń i ...

dawno temu

Chipsy bezpieczne dla figury!

... jabłek. Produkt uzyskał pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka. W zależności od rodzaju owoców i warzyw Crispy mogą spełniać różne funkcje. Jedne wzmacniają elastyczność i ogólną kondycję skóry ...

dawno temu

Uwaga na dobre wrażenie

... , że to zboczeniec. Ja też długo nie mogłam się nadziwić, że koleżanka z klasy zaproszona do domu zwinie mi zawartość całej skarbonki. A jednak! ...

dawno temu

Zdrowie prosto z lodówki

... o tym pamiętać, zwłaszcza w okresie przedświątecznym, kiedy uzupełniamy zawartość lodówki i robimy zakupy na zapas. Jak przechowywać produkty spożywcze, aby nie traciły swoich wartości odżywczych i były bezpieczne dla naszego organizmu? ...

dawno temu

Sałatka z tofu

... białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, wapnia oraz witamin z grupy B. Co więcej, tofu jest niskokaloryczne i nie zawiera cholesterolu, dlatego warto sięgać po nie będąc na diecie. Dziś pomysł na sałatkę z tofu. Spróbuj i oceń. ... białka, ...

dawno temu

Jak upiec schab?

... w marynacie przez godzinę. W ciągu tego czasu kilka razy przewracaj danie. Krok 4 Pora na farsz do schabu z owocami. Nasącz suszone morele w żubrówce. Owoce powinny poleżeć w alkoholu około 2 godziny. Krok 5 ...

dawno temu

Brudna inaczej, czyli błotne zabiegi dla urody

... Przedstawialiśmy już wcześniej dobroczynne działanie na skórę owoców, np. w postaci własnoręcznie przyrządzonych maseczek, lub masaży z wykorzystaniem czekolady, które wygładzają skórę i poprawiają ...

dawno temu

Nowy zapach dla nowoczesnej kobiety

... , który ją reprezentuje jest radosny, optymistyczny i świeży. Morgan Psychedelice to nuty granatu, mandarynki i owocu cumbawa, magnolii, frezji i jaśminu, oparte na bazie wanilii, piżma i sandałowca. Cena: ok. 240 zł / 100 ml Źródło: ...

dawno temu

Pielęgnacja cery - gdy pryszcze jeszcze są a zmarszczki już są

... , tak młodą cerę? Na pewno nie wolno stosować kosmetyków przeznaczonych do cery dojrzałej. Skórze pomogą kwasy owocowe i retinol, czyli witamina A. Dzięki nim w naskórku zostaje zainicjowanych ...

dawno temu

Uważaj na bakterię E. Coli!

... Bakterie E. Coli, czyli pałeczki okrężnicy, to szczep, który budzi przerażenie. Umiejscowione w jelitach odpowiadają za rozkład treści pokarmowych oraz produkcję witamin B i K. Dopóki znajdują ... także należy o starannym myciu owoców kupionych ...

dawno temu

20 porad dla zdrowia

... znajduje się dużo witaminy C. 8. Kupuj polskie owoce sezonowe. Masz wtedy szansę, że będą świeże i że dojrzały w pełnym słońcu, a nie w szklarni. Nie jedz truskawek w środku zimy, zielonych bananów ... Jeśli chcesz jadać mądrze i zdrowo, ...

dawno temu

Która dieta najlepsza?

... Dieta śródziemnomorska Opiera się głównie na rybach, owocach morza i produktach pochodzenia roślinnego, tj. zbożach, oliwie, warzywach i owocach. Dzięki dużej zawartości w tych produktach witamin E ... utrwalania. Z każdym zrzuconym kilogramem ...

dawno temu

My Gender Valentine…

... . Jest odmienna wrażliwość, poziom potrzeb emocjonalnych, priorytety, temperament. Rozczarowani relacją „naturalną”, która wymaga kompromisów i wyrzeczeń, sięgamy po owoc zakazany. To swego rodzaju pójście na łatwiznę. ... mogą to nadrobić. ...

dawno temu

Mule w winie

... są wydłużona oraz asymetryczna skorupka i mięsiste wnętrze. Zalicza się je do owoców morza i spożywa już od dawna. Mule jadane były bowiem przez rdzenną ludność Ameryki Północnej i stanowiły zamiennik ... dobrego wina, ziół i frytek. Także ...

dawno temu

Co warto jeść, aby mieć zdrowe i białe zęby

... , szprot, łosoś, sardynka, makrela mają największą zawartość witaminy D wśród produktów spożywczych. Witamina D spełnia ważną rolę w organizmie, pobudza wchłanianie wapnia i fosforu, a także zapobiega ... zawierają enzym – kwas maleinowy, który ...

+ Pokaż więcej