Sosy do mięs

... . Kiedy smażymy kurczaka, wołowinę, baraninę czy wieprzowinę na patelni zostaje sok, który wydzielił się z mięsa i częściowo przywarł do dna. Można z niego szybko przyrządzić doskonały sos. ... . Kiedy smażymy kurczaka, wołowinę, baraninę czy ...

dawno temu

Wszyscy pójdziemy do piekła?

... Siedem biletów do piekła - Czasy się zmieniły, wartości zdewaluowały. Dziś bardziej chodzi o człowieka, który jest panem siebie, nie sługą innych. - twierdzi Karolina. Monika również jest zdania ...

dawno temu

Ciasto toffi

... używać do niego piekarnika. Jak zrobić ciasto toffi bez pieczenia? Wszystko stanie się jasne, gdy zapoznasz się z poniższym przepisem na ciasto krówka. Przepis na ciasto toffi Do przygotowania ...

dawno temu

Zespół suchego oka

... ", podwójne widzenie, uczucie obcego ciała, a także swędzenie i pieczenie. Więcej na temat zespołu suchego oka dowiecie się od dr Agnieszki Kudasiewicz-Kardaszewskiej.   ...

dawno temu

Zupa mięsna - jak ją zrobić?

... jest pożywana i syta, dzięki niej będziesz miała mnóstwo energii do popołudniowych eskapad. Mężczyźni za nią przepadają. Przygotuj: pół kilograma wołowiny lub wieprzowiny1 czerwoną i 1 zielona ...

dawno temu

Sukienka marynarka na co dzień. Z czym ją nosić i jakie dobrać dodatki?

... wysmuklający ramiona. Sukienka marynarka może występować w wielu wariantach: z krótkimi lub długimi rękawami, a także w różnorodnej kolorystyce. Cechą wyróżniającą ten typ sukienki są dwa rzędy guzików, które nadają całości nieco marynarskiego ...

dawno temu

Nie daję na Orkiestrę Owsiaka

... Nie cierpię, kiedy ktoś mnie zaczepia na ulicy. Nie daję pieniędzy ludziom, którzy mnie ciągną za rękaw. Nie wrzucam drobnych do czerwonych puszeczek uśmiechniętych dzieciaczków, które chcą ... Nie cierpię, kiedy ktoś mnie zaczepia na ulicy. ...

dawno temu

Indyk w żurawinie

... się marynować w lodówce przez 12 godzin. Krok 2 Kiedy mięso będzie zamarynowane włóż je do rękawa i do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczony indyk będzie gotowy za około 70 minut. Krok 3 ... w sosie będzie upieczony, wyjmij go z rękawa ...

dawno temu

Szałwia w twojej kuchni!

... odżywczymi. A może czasem warto pomyśleć, co ten idealnie komponujący się z wołowiną majeranek daje naszemu zdrowiu? Albo czosnek? Dziś bohaterem, a raczej bohaterką artykułu, będzie typowo włoska przyprawa – szałwia. ... odżywczymi. A może ...

dawno temu

Węgierskie specjały

... . Tym, co my nazywamy gulaszem jest Porkolt. Jednakże wiele węgierskich potraw jest przyrządzane na „gulaszowy” sposób – chociażby siedmiogrodzka wołowina, w obu wariantach – na ostro i na kwaśno ... . Tym, co my nazywamy gulaszem jest Porkolt. ...

dawno temu

Plamy z owoców i soków

... Co zrobić, gdy po rękawie płynie strużka soku, która szybko zamienia się w uporczywą plamę? Czasami odplamiacz „nie działa”, albo zabrudzona tkanina nie nadaje się do potraktowania środkiem ... przyjacielem na brzuchu. Chociaż uwielbiamy jeść ...

dawno temu

Indyk z pieczarkami

... jak u nas wigilijny karp albo kompot z suszu. Jednak często zapominamy, że mięso indyka można również wykorzystać na wiele innych sposobów. Jednym z nich jest przygotowanie na obiad pieczonego indyka ... przyrządzić dewolaje albo pieczone zrazy ...

dawno temu

Pomysł na sylwestra – finger party

... , a sami zakasajmy rękawy i bierzmy się do roboty. Specjalnie dla Was skomponowałem dość rozległe i różnorodne menu na finger – party, które na pewno zachwyci Waszych gości. Znajdziecie tam dania proste, a smaczne i efektowne. Czas przygotowania ...

dawno temu

Rowerowe piekło, czyli na "damce" w wielkim mieście

... jest bardzo stresogenna. Jazda po chodniku to także piekło, tyle że innego rodzaju. Trzeba z zegarmistrzowską precyzją omijać przechodniów, nie reagując na ich oburzenie, gdy kogoś przypadkiem lekko ...

dawno temu

Zakonnik uczy internautów, jak zrobić CROISSANTY

... Na swoim kanale Youtube regularnie zamieszcza porady na temat pieczenia chleba. ... Ojciec Dominik na swoim kanale Youtube regularnie zamieszcza porady na temat pieczenia chleba. Tym razem podpowiada, jak prawidłowo zawinąć croissanty. Gos ...

dawno temu

Spróbuj Ratatouille'a z samej Prowansji!

... mięsa, a zwłaszcza wołowina i wieprzowina. Gdyby tak zamiast flagi pokazać światu naszą najbardziej znaną potrawę, to co by to było? Schabowe z bigosem? Pierogi z mięsem? Czy może góralskie oscypki ... połączeniu osiągają bardziej kremową ...

dawno temu

Zupa po wietnamsku z kaczką

... Mięso w zupie to nic nadzwyczajnego w naszej polskiej kuchni. Sam nasz tradycyjny rosół gotujemy na bazie wołowiny lub kurczaka. A co jakby włożyć do garnka kaczkę? Kaczka na patelni czy w piekarniku ... . Kacze mięso to dobre źródło białka, ...

dawno temu

Portugalska zupa Caldo Verde

... , a u nas raczej pochmurno. Oni mają ocean, my Bałtyk. Oni jedzą owoce morza, my ciężkostrawną wołowinę. A skoro mowa o jedzeniu – może właśnie w kuchni znajdziemy jakieś podobieństwo? Faktycznie ich klimat zmusza do nieco odmiennej niż nasza ...

dawno temu

Jak wywęszyć kochankę?

... sypie anegdotami jak z rękawa i opowiada niesamowite historie, które jego słuchaczki witają chichotem i zalotnymi spojrzeniami. ... . Większość imprez spędzam siedząc sama na kanapie i dyskretnie ziewając. Kamil natomiast zawsze otoczony ...

dawno temu

Kochanie, to tylko kolega!

... Czy to możliwe, żeby Grześ, który ma żonę i trójkę dzieci, a do tego wiele razem przeszliśmy, (łkałam mu w rękaw po różnych życiowych perypetiach; holował mnie pijaną do domu po szalonych imprezach ... , który ma żonę i trójkę dzieci, a do tego ...

+ Pokaż więcej