Organ nieużywany zanika, tak mówią

... z grilla. Zaglądam do stojących w szafie chłodniczej misek z sałatkami, talerzyków z pasztecikami, pojemników z kluskami, naleśnikami i pierogami, oglądam z rosnącą nieufnością blachy ze skwierczącymi ... pracuje na najwyższych obrotach. ...

dawno temu

Paznokcie powiedzą prawdę o twoim zdrowiu

... Jest sygnałem, że cierpisz na niedobór żelaza, co prowadzi prosto do anemii. Niedobór żelaza zniwelujesz zjadając większe ilości wątróbki, szpinaku, natki pietruszki oraz buraków, sałaty ...

dawno temu

Eliksir młodości czy trucizna?

... zawierających beta-karoten – czyli drugą, nietoksyczną formę witaminy A. Są to np. szpinak, brukselka, sałata. Bogatym źródłem tokoferolu (związki chemiczne z tej grupy określamy wspólną nazwą witaminy E ...

dawno temu

Okulary oprawą kobiecości

... , dostarczajmy jej odpowiednie dawki witamin – m.in. A, B 5 i F. Do bogatych w nie pokarmów należą awokado, brokuły, czerwone warzywa, drożdże, jarmuż, oliwa z oliwek, migdały czy szpinak. Ten ostatni ...

dawno temu

Witamina A dla niemowląt

... . Źródła prowitaminy A: marchew, pietruszka, pomidory, dynia, brukselka, fasolka szparagowa, zielony groszek, jarmuż, szpinak, boćwina, sałata, szczypior, koper, nać pietruszki, morele, melon, wiśnie ...

dawno temu

Jakie witaminy są najlepsze na trądzik?

... . W naszym codziennym jadłospisie powinny znaleźć się: czerwona papryka, pomidory, marchew, czerwone melony. Witaminy A dostarczają też: sałata, szpinak i brokuły. W ostatnich trzech warzywach znaleźć ...

dawno temu

Dieta na urodę

... stanowią jaja i wątroba, szczególnie wołowa. Jej roślinny odpowiednik to beta-karoten, który blokuje szkodliwe działanie promieniowania UV. Najwięcej znajduje się go w szpinaku, morelach i dyni ...

dawno temu

Sposoby na cellulit

... . Z warzyw wybieraj pomidora, marchew, szpinak, por i cebulę. Jedz produkty z dużą zawartością białek i błonnika. Z diety wykreśl sól, która zatrzymuje wodę w organizmie. Aby potrawy były smaczniejsze ...

dawno temu

Kupka niemowlaka

... (lub jeśli karmisz piersią – co ty jadłaś). Istnieje grupa produktów spożywczych, które barwią kał na zielono, np. szpinak, zielony groszek. Niekiedy zielone zabarwienie świadczy o tym, że jeden ...

dawno temu

Jak załagodzić atopowe zapalenie skóry?

... . Unikaj produktów, które zawierają sztuczne aromaty i barwniki. Zrezygnuj także z ryb i owoców morza, pomidorów, szpinaku oraz niestety... czekolady. Wprowadź za to do diety płatki owsiane, kiwi oraz figi ...

dawno temu

Co powinnaś jeść, a czego lepiej unikać, gdy chcesz zostać mamą

... koniecznie włącz do diety tłuste ryby morskie, często jedz jaja kurze i skrapiaj sałatki oliwą z oliwek, by otrzymać z pożywieniem wystarczające ilości kwasów Omega-3. Te wyjątkowe kwasy tłuszczowe ... (witamina B4), która zmniejsza ...

dawno temu

Niepłodność to problem mężczyzn?

... . „Witaminy płodności” bo takie zyskała miano należy szukać w olejach roślinnych, zarodkach pszenicy, orzechach laskowych, żółtkach jaj, warzywach liściastych (np. szpinak, sałata), natce pietruszki. Cynk ...

dawno temu

Dlaczego wyciskarka jest lepsza od sokowirówki?

... . Nieograniczone możliwości w zakresie wyciskania Sokowirówka jest urządzeniem ograniczającym się wyłącznie do kilku owoców i warzyw. Nie ma możliwości, by przyrządzić sok na bazie szpinaku, kapusty czy trawy ...

dawno temu

Jak powinien odżywiać się biegacz amator?

... i jego przetworów, ryb, kapusty, szpinaku, brukselki czy suszonych owoców. Od września do kwietnia warto wspomagać organizm witaminą D, która ułatwia przyswajanie cennego minerału. Jeśli właściwie ...

dawno temu

Odplamiacz dla dzieci i nie tylko

... ze szpinaku usuniemy nacierając tkaninę surowym ziemniakiem. Plamy po trawie nie należy zmywać wodą – najpierw w ruch powinien pójść alkohol, rozcieńczony amoniak lub woda utleniona, które następnie ...

dawno temu

Dieta przed ciążą

... , kwas foliowy możesz odnaleźć w szpinaku, sałacie, liściach pietruszki, brokułach, owocach cytrusowych, warzywach strączkowych. Kwas foliowy zapobiega wystąpieniu wad wrodzonych układu nerwowego ...

dawno temu

Jak zachować młodość?

... foliowy (pieczywo pełnoziarniste, kasza gryczana, wątróbka drobiowa, szpinak, fasola, brokuły, buraczki, pomarańcze). Panie, które przekroczyły trzydziestkę zaczynają mieć problemy z wagą. To normalny ...

dawno temu

Chroń oczy

... ta chroni oko przed niszczącym wpływem wolnych rodników. Luteinę znajdziemy w szpinaku, brokułach, żółtych i pomarańczowych owocach i warzywach. Aby uniknąć efektu suchego oka, w lecie i na wiosnę przydadzą się krople nawilżające do oczu. ...

dawno temu

Brokuł. Dlaczego powinnaś go jeść?

... . Można podawać go z różnymi sosami np. białym, lub holenderskim, polany roztopionym masłem lub sosem winegret. Można też maczać różyczki w roztrzepanym jajku z bułką tartą i smażyć na oleju. Dobrze smakuje też w różnych sałatkach warzywnych. ...

dawno temu

Ryby zimą i o każdej porze

... zaspokoi energię na całą noc. Dobrze jest postawić na popularne w Polsce śledzie, ale zamiast moczyć je w oleju, można zrobić np. tatara śledziowego lub śledziową sałatkę z dużą ilością warzyw ...

dawno temu

Wysokokaloryczne jedzenie też może być zdrowe!

... orzechy i nasiona garściami, dodaj niewielką ich ilość do sałatki lub płatków śniadaniowych. Ser 33995 Pełnotłuste produkty, takie jak ser, zawierają dużo kalorii, lecz dostarczają organizmowi ...

dawno temu

Studencka lodówka – jak obronić swoje kotlety?

... mdła. Pojemniczkina żywność(w komplecie trzy) mają zabawne nadruki, które powinny zniechęcić amatorów cudzego posiłku. Zamiast żurku mamy więc produkt bioniebezpieczny, a zamiast sałatki śledziowej ...

dawno temu

Jak nie przytyć zamawiając jedzenie na wynos?

... inny zestaw. Postaw na sałatki z dodatkiem oliwy z oliwek lub sosu vinegrette. Unikaj ciężkich majonezowych dressingów i zestawów zawierających bekon lub ser. Jeżeli chcesz wzbogacić dietę o warzywa ...

dawno temu

Żyć jak w Australii

... warzywa. Często przygotowują z nich sałatki i surówki. Jedzenie owoców i warzyw zapobiega wielu chorobom cywilizacyjnym. Dodatkiem do mięsnych potraw jest ciemny, dziki ryż, który jest źródłem wapnia ...

+ Pokaż więcej