Naleśniki z jabłkami

... z nich jest niewątpliwie receptura przyrządzania pysznych naleśników, do których mamy możliwość dodania wielu różnych farszów czy polew i uzyskiwania dzięki temu coraz to nowych smaków. Jednym ze smaków dzieciństwa ...

dawno temu

Zapiekanka z tuńczykiem

... możliwość dodania do nich dowolnego farszu sprawia, że za każdym razem będą smakować zupełnie inaczej. I tak, dodatkiem do zapiekanek jest z reguły kurczak, mięso mielone, brokuły, pomidory czy ser ...

dawno temu

Pulpety w sosie koperkowym

... dań, których przygotowanie daje nam ogromne możliwości kulinarne. Przykładem tego typu potraw mogą być naleśniki. Dzięki przygotowaniu różnych farszów możesz z powodzeniem dogodzić całej rodzinie ...

dawno temu

Naleśniki z parówkami

... , które bez większych przeszkód możemy przygotować o każdej porze dnia. Usmażenie tych znakomitych placków daje nam wiele możliwości, ponieważ możemy dodać do nich rozmaity farsz, a nawet pokroić i dodać do rosołu ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... dowolnością. Chyba jedną z najpopularniejszych potraw z pieczarkami jest zupa pieczarkowa, trochę bardziej delikatna i subtelna w smaku od grzybowej. Obok tego warto też wspomnieć o pysznym sosie ... pieczarkowym świetnie komponującym się z ...

dawno temu

Naleśniki z serem

dawno temu

Pomysły na wykorzystanie ziemniaka

... warstwę „farszu”. Co do sosów to sprawdzi się czosnkowy, pieczarkowy, czy jogurtowy. Ziemniaki z grzybami – propozycja dla tych, którzy są na diecie. Owszem, ziemniaki posiadają wiele kalorii ...

dawno temu

Zupy odchudzające

... nie zostały żadne grudki). Po wymieszaniu można to wlać do zupy. Zasmażkę zazwyczaj dodaje się do kapuśniaku, grochówki, pieczarkowej, flaczków. Śmietana z mąką to punkt drugi na liście zakazanej. Łyżkę ... do niej surowe żółtko. Dzięki temu ...

dawno temu

Pielmienie - przepis z syberyjskiego lasu

... przepis na pielmienie z grzybami. Ummm... aż ślinka cieknie. Przygotuj: 3 szklanki mąki2 jajka7-8 łyżek wodyA na farsz do pielmieni: 12 dag suszonych grzybów2-3 cebule1 łyżkę masłaziele angielskie2 ... jajkasólpieprz1. Pielmienie – przepisnie ...

dawno temu

Potrawy z porem

... ze smażonym porem, a całość polej sosem pieczarkowym. Ryba z porem – pasuje do łososia czy pstrąga. Wystarczy rybę zapiec w piekarniku z cebulką i porem (lekko podsmażonym wcześniej na patelni z odrobiną cukru i soli). Udanego kucharzenia i mocy ...

dawno temu

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

... niewielką ilością wody i trzymaj pod przykryciem aż się zagotuje. Następnie zdejmij pokrywkę na 5 minut, a potem przykryj i dogotuj. 4. Ale to jeszcze nie koniec składników farszu do pierogów ... . Posiekaj drobno cebulę i przysmaż ją na złoty ...

dawno temu

Sałatka z serem żółtym

... szczypiorek, paprykę, sałatę zieloną i całość skropić oliwą z oliwek. Sałatka pieczarkowa Podsmażane grzybki łączymy z jajkiem, zeszkloną cebulką oraz ogórkiem kiszonym. Całość posypujemy startym ...

dawno temu

Barszcz czerwony – z czym to jeść?

... całości bardzo ciekawego, lekkiego akcentu, więc będziemy mieć sporo miejsca na degustację innych świątecznych potraw. Z pieczarkowymi bułeczkami – grzyby bardzo subtelnie podkreślają smak barszczu ...

dawno temu

Jak zrobić placki ziemniaczane?

... czosnkowego, pieczarkowego lub pomidorowego. Placki ziemniaczane z serem Będą świetnie smakować, jeśli w trakcie przygotowywania masy dodamy do niej starty ser żółty. Do niego pasuje zaś odrobina papryki ...

dawno temu

Przez żołądek do serca! Czyli jak przyrządzić pyszne pierogi, dzięki którym rozkochasz w sobie każdego faceta!

... Do przyrządzenia domowych pierogów ruskich potrzebne ci będą składniki zarówno do wykonania smacznego farszu jak i samego ciasta. Przyda się również wałek oraz szklanka, za pomocą której będziesz ... wykrajać w cieście koła. Składniki potrzebne ...

dawno temu

Nadziej mnie! Prosi pomidor...

... Jesień to idealna pora na faszerowane warzywa. Bogactwo warzyw występujących jesienią daje nam w tym względzie ogromne pole do popisu. Czym faszerować? Praktycznie wszystkim – farsze można stworzyć ... najlepiej faszerować wyrazistymi w smaku ...

dawno temu

Potrawy z mięsa mielonego

... do niej odsączona wcześniej kukurydzę w puszki. Przed podaniem warto wpleść do farszu także starty ser żółty, masę nałożyć naciasto naleśnikowe, zwinąć je w rulony lub trójkąty i lekko podgrzać ... na patelni, by składniki ładnie się ...

dawno temu

Sałatka z tortellini

... tortelliniJeśli macie wprawę w przygotowywaniu tradycyjnych pierogów lub lepiłyście uszka do czerwonego barszczu, to już połowa sukcesu – ciasto i farsz robi się podobnie. Proponuję dziś prosty ... przepis na farsz z mięsa, ale to, co znajdzie ...

dawno temu

Pierożki z ciasta francuskiego

... pierogów jest bardzo długa i sięga zamierzchłych czasów. Istotą tego dania jest umieszczenie farszu między kawałkami ciasta i jego umiejętne zamknięcie. Wskazać można wiele rodzajów pierogów ... oraz farszu. Przepisy na ciasto pierogowe mogą być ...

dawno temu

Naleśniki meksykańskie

... znanych potraw jest burito. Jest to placek wykonany z mąki pszennej, w środku którego umieszczany jest farsz z czerwonej fasoli, śmietany, sera, mięsa, sałaty czy ryżu. Inspirując się tą potrawą ... mieszamy, a następnie z otrzymanego ciasta ...

+ Pokaż więcej