Jak zrobić pite?

... pozwala na puszczenie wodzy fantazji w kwestii dodawania do niego farszu. Czym różni się ten rodzaj pieczywa od tego tradycyjnego i jak można przygotować taki puszysty placek w domowym zaciszu?   ... na puszczenie wodzy fantazji w kwestii ...

dawno temu

Chińszczyzna z kurczakiem

... Chińszczyzna z kurczakiem to pomysł na bardzo szybki obiad. Ten przepis na danie z drobiu jest często wykorzystywany przez studentów, bo czy może być coś łatwiejszego do przygotowania? Cena takiego posiłku także nie jest zastraszająca, więc nie ...

dawno temu

Ser ricotta - przepisy

... włoskie. Farsz do pierogów – ricottę możemy wykorzystać np. do przygotowania pierożków ravioli czy jako nadzienie do naleśników. Dobrym pomysłem jest połączenie ricotty z duszonym na patelni na maśle szpinakiem czy przyrządzanie słodkiego farszu ...

dawno temu

Sos winegret po meksykańsku

... Ten pyszny sos winegret po meksykańsku do doskonały dodatek do ryb i mięs na zimno, drobiu, sałatek, wędlin i warzyw. Warto poznać przepis, by później nadawać swoim przyprawom oryginalny smak ...

dawno temu

Jakie mięso będzie najlepsze do tatara?

... kontrowersyjnego drobiu. Czy istnieje jakaś metoda, by rozpoznać mięso z masowej hodowli od tego, które pochodzi od sprawdzonego dostawcy? Sugestią, że mamy do czynienia z drobiem lepszej jakości ...

dawno temu

Jak zrobić cannelloni?

... do popisu w kwestii wybrania najbardziej odpowiadającego nam farszu. Dziś dwie propozycje, jedna dla wegetarian, druga dla osób, które bez mięsa obyć się nie mogą. Cannelloni z mięsem Na patelni ... pomidorki, i doprawiamy całość solą oraz ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... . Dla wzmocnienia aromatu można także użyć odrobiny koniaku, czy czerwonego wina. Ważne jest aby przed wstawieniem do piekarnika, napełnione farszem warzywa polać oliwą, lub olejem, by nie spiekły ... , a następnie dodajemy farsz, który możemy ...

dawno temu

Co włożyć w pieroga?

... podczas przygotowywania posiłku, ani podczas konsumpcji. Melon, łosoś, ogórek, szynka, a nawet szczaw może stać się "pierogową inspiracją". Poniżej znajdziecie kilka propozycji na mniej standardowe farsze do tej tradycyjnej potrawy.   ... ...

dawno temu

Jak ugotować rosół?

... Zupa z drobiu przygotowana samodzielnie w domu ma zdecydowanie lepszy smak niż ta z „torebki”. Można ją także dowolnie doprawiać, według naszych kulinarnych gustów. Najlepiej smakuje ta przyrządzona z przepiórek czy bażanta. Jak ugotować rosół, ...

dawno temu

2 niezawodne przepisy na kurczaka w mniej niż 30 minut

... Kurczak to jedna z najpopularniejszych propozycji obiadowych. Jest to niezwykle wszechstronny rodzaj drobiu – doskonale komponuje się on ze świeżymi ziołami, sosami i wszelkiego rodzaju sałatkami oraz surówkami. Zobacz, jak przygotować pyszne ...

dawno temu

Kurczak w sosie curry

... Zastanawiałaś się kiedyś, za co tak bardzo lubimy mięso kurczaka? Na pewno na pierwszym miejscu wskazać trzeba bardzo delikatną strukturę drobiu. Żadne inne mięso nie da nam tak delikatnych roladek ... z pieczarkami jak kurczak. Oprócz tego drób ...

dawno temu

Kaczka w pomarańczach

... Kiedy mamy do czynienia z mięsem, zazwyczaj pierwszym naszym pomysłem na wzbogacenie jego smaku jest dodanie różnego rodzaju warzyw. To właśnie drób albo wieprzowina w rozmaitych postaciach stanowią ... . Po wykorzystaniu tych receptur warto ...

dawno temu

Witamina B12

... Witamina B12, inaczej kobalamina, zawarta jest między innymi w mleku, rybach, drobiu, jajach kurzych oraz w produktach zwierzęcych (zwłaszcza w wątrobie). Jakie funkcje pełni w organizmie i do czego może doprowadzić jej niedobór? ... Witamina ...

dawno temu

Przepis na calzone

... jak farsz. Potrawę tę nadziewamy więc takimi dodatkami, jakie zwykle serwujemy w przypadku pizzy. Chcecie poznać tajniki przygotowania tego specjału? Oto krótki przepis. ... jak farsz. Potrawę tę nadziewamy więc takimi dodatkami, jakie zwykle ...

dawno temu

Przepis na naleśniki z owocami

... jednak o tym, aby tego rodzaju naleśników nie smażyć na tłuszczu. Danie ma być lekkie i nie ma sensu zwiększać jego kaloryczności. Bez oleju czy masła także będą smakować wyśmienicie! Jeśli chodzi o farsz, to mrożone ... truskawkami należy ...

dawno temu

Krokiety z kapustą i grzybami

... . Krok 3 Kiedy placki będą już gotowe zajmij się przygotowaniem farszu do krokietów. Pokrój pieczarki i cebulę w kostkę, a kapustę drobno posiekaj. Krok 4 Usmaż wszystko na niewielkiej ilości tłuszczu ... aż składniki farszu zmiękną, a woda ...

dawno temu

Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami?

... i zabiera sporo czasu, ale efekt rekompensuje poświęcenie. Takich pierogów nie kupisz w garmażerce. Przygotuj: 3 szklanki mąkijajkoszczyptę soliłyżeczkęmasłaA na farsz do pierogów: 50 dag kiszonej ... kapusty4 dag suszonych grzybów6 łyżek oliwy2 ...

dawno temu

Pierogi z soczewicą

... pierogów to bardzo skomplikowana sprawa. Kiedy jednak poznamy tajemnice przyrządzania odpowiedniego ciasta, śmiało będziemy mogły próbować coraz to nowych farszów gwarantujących nam możliwość poznawania ... na pierogi z soczewicą. Jeżeli jesteś ...

dawno temu

Kurczak w panierce - pysznej, wyjątkowej, oryginalnej panierce

... Kurczak w panierce to twoja specjalność? Właściwie nie jesz mięsa innego niż drób? W takim razie na pewno przyda ci się małe urozmaicenie. Nie musisz przecież zawsze obtaczać fileta w bułce tartej ...

dawno temu

Kurczak po węgiersku

... , przykryj naczynie i duś pyszne danie przez kwadrans. W razie konieczności podlej wrzątkiem. 5. Kurczak po węgiersku jest już prawie gotowy. Podawaj go zawsze w otoczeniu sporej ilości zieleniny. 6. Ta potrawa z drobiu świetnie smakuje z ...

dawno temu

Przyprawy do dziczyzny

... Dziś dziczyzna kojarzy się nam z bardzo ekskluzywnym posiłkiem, na który mogą sobie pozwolić nieliczni. Dostępność mięsa zarazem zwierzyny grubej jak i drobnej jest znacznie mniejsza niż drobiu ... posiada bardzo długą i bogatą tradycję. Choć ...

dawno temu

Nadzienie do pączków

... nie zna granic, na naszych stołach królować będą jednak zapewne przede wszystkim mięciutkie pączki. Tylko z jakim nadzieniem? Bogactwo propozycji nie zna granic! Jaki farsz do pączków wybrać? ... nie zna granic, na naszych stołach królować będą ...

dawno temu

Gołąbki w postaci zupy - jak to możliwe?

... Wczoraj były gołąbki bez zawijania, a dziś jeszcze większe szaleństwo. Co powiecie na zupę gołąbkową. Smakuje prawie jak gołąbki, tylko nie trzeba poświęcać czasu na umieszczanie farszu w liściach ...

dawno temu

Zupa krem z kury

... Tradycyjny rosół z makaronem to ulubiona zupa wielu Polaków. Co ciekawe, w niektórych krajach taka konsystencja tego dania z drobiu wcale nie jest znana. W Wielkiej Brytanii chętnie jada ... Tradycyjnyrosół z makaronem to ulubiona zupa wielu ...

+ Pokaż więcej