Glony w kuchni

... można dodać do sałatek, zup, przystawek czy dań z patelni. Śmiało możecie pokusić się o przyrządzenie domowego sushi z dodatkiem glonów. Jeśli nie możecie się przełamać, żeby włożyć do ust obślizgłą roślinkę, warto rozejrzeć się za sproszkowaną ...

dawno temu

Grzanki ze szpinakiem - kolacja ciepła i zdrowa

... solą, pieprzem, papryką oraz gałką muszkatołową, zapiekaj w 200 stopniach tak długo, aż białko się zetnie. Krok 5 Grzanki ze szpinakiem mogą już wylądować na twoim stole. Podawaj je z sałatką, najlepiej z pomidorów.   ...

dawno temu

Nie unikaj tłuszczów! Poznaj 4 sygnały świadczące o tym, że twoja dieta jest w nie zbyt uboga

... , a dzięki temu ty dłużej odczuwasz sytość. Od tej pory, do każdej zdrowej sałatki dodaj również łyżkę oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek. Sucha skóra 56554 Niedostateczna ilość tłuszczu w diecie ...

dawno temu

Poznaj przepis na smaczne pieczarki faszerowane

... To danie z pieczarek wykonasz w bardzo krótkim czasie. Do tego celu potrzebne ci będą: 100 g boczku, 300 g masła, 250 g pieczarek, 2 łodygi rozmarynu, 1 cebula, 150 g sera edamskiego. https ...

dawno temu

Polacy kochają burgery! Zobacz, w jaki sposób je przyrządzić

... cebula, sałata lodowa, ser żółty, 1 kg mielonej wołowiny. https://www.youtube.com/watch?v=9ylAofB6CzA I jak ci smakowały te hamburgery? Moim zdaniem są przepyszne! ...

dawno temu

Trochę Turcji na talerzu

... czarnej fasoli, 1 jajko, 1 łyżka stołowa chilli w proszku, 1 łyżeczka curry, sól, świeżo zmielony pieprz, ½ szklanki startego sera z ziołami, 1 małe awokado, sok z ½ limonki, 2 łyżki stołowe sosu salsa ... z nich małe placki – dwa z nich ...

dawno temu

Nastrojowy lampion na jesienną chandrę. Prosto, szybko i tanio

... klejąca sztywne, okrągłe pudełko, np. po serze pleśniowym (wieczko i denko) biała, cienka kartka A4 z bloku rysunkowego 26359 Krok po kroku: Z jednego wieczka po serze wycinamy środek tak, by ... na całej szerokości pasek ok. 2,5 cm grubości na ...

dawno temu

Przepis na zdrową skórę

... . Zamiast jabłka może być awokado, które wygładzi i nawilży skórę. Owoc świetnie smakuje w sałatce. To kopalnia witamin: A, B1, B2, B6, B12, C, E, D i K, a także mikroelementów: magnezu, potasu, miedzi ... i sprawia, że skóra tryska młodzieńczym ...

dawno temu

Te rośliny skutecznie odstraszają komary. Koniecznie umieść je w swoim domu

... Nagietek Ten żółto-pomarańczowy kwiat od lat wykorzystywany jest w zielarstwie jako lek na choroby skóry. Robi się z niego nie tylko kosmetyki, ale też herbatki i sałatki (nagietek jest jadalny ...

dawno temu

Co twoje dziecko je w szkole?

... jabłkowego. Z kolei dla maluchów w  wieku od 5 do 8 lat zdrowy posiłek powinien zawierać kawałek chleba ciabatta z pomidorem, mozzarellą i pastrami, marchewkę, sałatkę z kiwi i truskawek oraz butelkę wody. Źródło: medycyna24.pl ...

dawno temu

Melisa – zamiast leków na uspokojenie

... , jednak przy leczeniu nerwicy i depresji zaleca się picie nawet trzech herbatek dziennie. Melisę można używać także w kuchni. Świeże listki zioła, dodane do potraw i sałatek, nadają im cytrynowy posmak ...

dawno temu

Przepis na sos czosnkowy do pizzy

... czosnkowy do kebaba czy pizzy, ale także do warzywnych sałatek i mięs. Dobrze spełni swoją rolę także jaki dip do paluszków serowych lub rybnych. Pyszny sos czosnkowy oprócz walorów smakowych ma także inne ...

dawno temu

Rodzaje oleju

... złego cholesterolu. Olej sojowy Zawiera dużo witaminy E, która odpowiada za likwidację wolnych rodników, a więc zapobiega oznakom starzenia się. Do tego olej sojowy posiada w swoim składzie lecytynę i flawonoidy. Zmniejsza ryzyko chorób ...

dawno temu

Egzotyczne owoce

... jest bogactwem witamin A i C. Awokado – doskonale smakuje dodany do sałatek. Główna zaleta? Zabija zły cholesterol, więc w naszym codziennym jadsłospisie powinien zajmować jedno czołowych miejsc ...

dawno temu

Makaron a zdrowie

... . Co więcej, unikaj kolorowych makaronów, które nie posiadają zbyt wielu walorów odżywczych a zawierają sztuczne barwniki. Makaron al dentePrzygotowanie makaronu "al dente" oznacza ugotowanie go na półtwardo. Makaron w takiej postaci jest ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść nasiona?

... wypieków, ale nie powinniśmy się do tego ograniczać. Nasiona znakomicie smakują jako dodatek do sałatek, płatków zbożowych z jogurtem, zup, potraw z mięsem czy ciast. Z nasion sezamu lub pestek ...

dawno temu

Jakie warzywa dla niemowląt?

... pokarmy, należy wprowadzać stopniowo. Początkowo w postaci soczków, zupek, przecierów. Później na surowo i w postaci sałatek. Jakie warzywa podaje się niemowlętom? 4-6 miesiąc: marchew, ziemniak (4 ...

dawno temu

Kalafior z migdałami, czyli jak zjeść lekko i smacznie

... . Dobrze rozprowadź mieszankę i zagotuj. Ugotowany kalafior wyjąć na półmisek. Płatki migdałowe można zarumienić w piecu lub na patelni. Wyjęty kalafior polej sosem i posyp migdałami i kaparami. Kalafior z migdałami dobrze komponuje się z ...

dawno temu

Siemię lniane – dlaczego warto po nie sięgać?

... , ale także zawiesiny sporządzanej z lnu mielonego. Często dodawany jest też do produktów żywnościowych i posiłków, np. sałatek i dań mięsnych. Nie ma smaku, więc nie jest wyczuwalny w potrawie, ale jego wartość będzie ...

dawno temu

Mięta - dlaczego warto po nią sięgnąć?

... napoje z miętą, przetwory z miętą, sałatki i sosy z miętą. Mięta świetnie komponuje się także z daniami z grilla, zapiekankami i grzankami.   ...

dawno temu

Uważaj na jedzenie w ciepłe dni

... . Nie tylko słodycze mogą się szybciej psuć. Majonez, wszelkie sosy podawane do kiełbasek z grilla również. Gdy przygotowujesz sałatki, w upalne dni powinny jak najszybciej znaleźć się w lodówce ...

dawno temu

Lasagne z kurczakiem

... mielone, sos pomidorowy, sos beszamelowy oraz ser żółty. Oczywiście wszystkie wskazane produkty układa się warstwami oraz obowiązkowo zapieka w piekarniku. Jak zrobić lasagnew odświeżonej wersji ... z kurczakiemDo przygotowania lasagne z ...

dawno temu

Faszerowanie bez fuszerki

... dużych pomidorów,30dag sera białego półtłustego,50g rodzynek,100g migdałów,łyżka miodu,kardamonPomidory sparzamy, odkrajamy „kapelusz” (ok. 1cm górnej części) i łyżką wydrążamy miąższ. Migdały wrzucamy ... na średnio rozgrzaną patelnię i na ...

dawno temu

Na dzisiaj - Lasagne

... miejsca w naczyniu). Na górze powinien znaleźć się makaron przykryty cienką warstwą beszamelu. Na wierzchu kładziemy pokrojony w plastry ser. Lasagne wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni ... cebula,30 dkg żółtego sera,sól, pieprz, ...

+ Pokaż więcej