Bóle głowy, zajady, wzdęcia. Dlaczego je miewasz? My wiemy!

... w: produkty białkowe np. kurczak, indyk, chuda wołowina, ryby (również tłuste), owoce morza, jajka, a także produkty mleczne − mleko, jogurt, kefir, chudy twaróg,produkty skrobiowe np. kasza jaglana, gryczana ...

dawno temu

Dieta niełączenia

... , gotowane mięso, jaja, mleko, żółte sery, owoce);węglowodany (np. pieczywo, makarony, kasze, susz, banany);produkty neutralne (np. warzywa, jogurty, kefiry, twarogi, orzechy, śmietana);spalacze ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Czym się kierować przy wyborze probiotyku dla dorosłych?

... Lactobacteriaceae. Ich naturalnym źródłem są kiszone warzywa (szczególnie kiszone ogórki, kiszona kapusta, kiszone buraki etc.), a także przetwory mleczne poddane fermentacji (naturalny jogurt, kefir, maślanka ...

dawno temu

Wielkie wyzwanie – zdrowe odżywianie!

... i kości będą mocne i zdrowe. Nie tylko mleko, ale też jogurty, kefiry i sery twarogowe. Pamiętasz? Tak trzymaj! Pełnowartościowe białko zawarte jest w kolejnej grupie, która na pewno nie jest Ci obca ...

dawno temu

Jakie produkty i w jaki sposób najlepiej przechowywać w lodówce?

... tam produkty, które nie wymagają bardzo niskiej temperatury, lub są szczelnie zamknięte. Będzie to dobre miejsce na dżemy, powidła, kefiry, jogurt, mleko, gotowe ciasta. Na półkach środkowych jest nieco ...

dawno temu

Racjonalne żywienie zamiast diety

... powinien sięgać po mleko i jego przetwory dwa razy dziennie. Możesz na przykład zjeść 40 g twarogu, 75 g serka homogenizowanego, 25 g żółtego sera i wypić dwie szklanki kefiru, jogurtu czy maślanki. Uważaj ...

dawno temu

Jak jeść i nie przytyć w Święta?

... kefiru. Zamiast oleju - oliwy z oliwek. Zamiast usmażyć karpia, lepiej go upiecz. Zmniejszaj ilość cukru dodawaną do ciast o 1/4. Zmian tych nie odczujesz, a rezultaty będą ogromne. Staraj się jeść ...

dawno temu

Płaski brzuch

... foodów, kapusty, roślin strączkowych i gazowanych napojów. Spożywaj jak najwięcej produktów zawierających błonnik, czyli owoców, warzyw, kefirów, jogurtów. Możesz także stosować suplement diety ...

dawno temu

Owocowy czy warzywny? A może owocowo-warzywny?

... przykryć gazą i pozostawić w ciepłym miejscu. Po sfermentowaniu (3-5 dniach) zlać do butelek i postawić w chłodnym miejscu. Kwas podawać czysty, rozcieńczony wodą gotowaną, serwatką bądź kefirem. Koktajl ... nawet więcej składników, a to ze ...

dawno temu

Jak zachować zgrabną sylwetkę zimą?

... , fasola, orzechy, produkty zbożowe z pełnego przemiału, banany, kakao, gorzka czekolada. Produkty najbardziej sycące: Proteiny - maślanka, kefir, jogurt naturalny, chudy twaróg, mleko 2%, jaja, ryby ...

dawno temu

Wszystko o mleku

... , a trójkę dla starszych dzieci. Dzieciom powyżej roku możemy też już spróbować podawać mleko płynne, ale najlepiej "uzdatnione" dla maluchów, np. Candię. Można podawać im kefir lub jogurt ...

dawno temu

Jak sprawić, by w lodówce był zawsze porządek?

... , sprzyjają więc utrzymaniu niezmienionej formy i zapobiegają wysychaniu i parowaniu wody z owoców oraz warzyw. Wszelkiego rodzaju nabiał (masło, kefiry, desery mleczne, ciasta, śmietany, jogurty, ser ...

dawno temu

Grypa żołądkowa

... , kawy, mleka oraz gazowanych napojów, gdyż podrażniają żołądek. Unikaj również jogurtów i kefirów, które mogą nasilić biegunkę. Małe dzieci warto zaszczepić przeciwko rotawirusom. Jeśli jednak choroba ...

dawno temu

Dobre bakterie

... znajdujące się w jelicie grubym wytwarzają substancje toksyczne, w tym kancerogenne. Badania wykazały, że podczas regularnego spożywania jogurtów i kefirów rakotwórcze działanie tych “złych” bakterii ... w czasie kuracji antybiotykoterapii, gdyż ...

dawno temu

Jesteś tym, co jesz

... oznacza to: nie więcej niż 30% kalorii z tłuszczu, co najmniej 30g błonnika dziennie, 500 g owoców i warzyw oraz 500 ml (g) chudych produktów mlecznych, takich jak: kefiry, jogurty, twarogi ... kalorii. Spożywaj codziennie co najmniej dwie duże ...

dawno temu

Przygotuj skórę na spotkanie ze słońcem

... żele hydrożelowe i kompresy schładzające. Wszelkie domowe sposoby radzenia sobie z poparzeniami, typu okłady z kefiru, maślanki, czy ogórków będą wspomagały pierwszy etap, czyli chłodzenie skóry ...

7 miesięcy temu

Polacy źle się odżywiają

... sięgamy po jogurty, kefiry, mleko czy sery. Zjadamy je pomiędzy posiłkami. Wtedy trudno nam się oprzeć także słodyczom np. batonikom, drożdżówkom, czekoladom czy herbatnikom, ale spożywamy też owoce ...

dawno temu

Szczęście na talerzu

... . Nie należy zapominać o spożywaniu jogurtów, kefirów oraz maślanek. Zawierają one szczepy bakterii wzmacniających układ odpornościowy, stąd też probiotyczne właściwości tych produktów. Tłuszcze ...

dawno temu

Dieta na cholesterol

... znajdują się: mleko, kefir, jogurt, twaróg. Oprócz mięsa, w trzeciej grupie występują ryby, jaja i nasiona strączkowe. Wśród tłuszczów znajdziemy oliwę i olej. Codziennie należy uwzględnić w jadłospisie ...

dawno temu

Skaza białkowa

... u niemowląt, odradza się picie więcej niż 1 szklankę mleka krowiego dziennie. Cennym źródłem wapnia są również inne produkty nabiałowe, takie jak sery, jogurty i kefiry. Warto sięgać również po zielone ...

dawno temu

Zdrowe posiłki

... pomysłem jest także częste sięganie po takie produkty jak: kefir, maślanka czy jogurt. Fermentowane napoje mleczne zawierają bowiem żywe kultury bakterii, więc wspomagają odporność, a także zbawiennie ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Czym różni się laktaza od laktozy?

... mniej słodka. Występuje głównie w mleku krowim. Inne produkty, które zawierają laktozę, to między innymi: koktajle mleczne i inne napoje na bazie mleka krowiego, kefiry, maślanki, jogurty naturalne ...

dawno temu

Jak zapobiegać grzybicy?

... w cudzych kapciach;zadbaj o odpowiednią dietę. Ogranicz słodycze i białą mąkę, nadmiar węglowodanów sprzyja zakażeniom. Pij jogurty i kefiry, które mają naturalne kultury bakterii. To zwiększy twoją ...

dawno temu

Zdrowe przekąski

... nie utyć? Na pomoc przychodzą produkty bogate w białko, które zniwelują uczucie głodu oraz dostarczą do organizmu wielu cennych składników. Produkty nabiałowe, takie jak jogurty, kefiry, maślanki ...

+ Pokaż więcej