... do zamierzonego, czyli przedawkowania ich w organizmie. Aby nie ograniczać zdrowej diety do napojów, pamiętajcie o zdrowej żywności. Zwracajcie uwagę na kupowane przez was warzywa i owoce oraz produkty mięsne. W końcu to one są głównym źródłem ...
... będzie kształtował się jego zgryz. Chodzi tutaj przede wszystkim o dokonanie wyboru w kwestii tego, jak chcemy karmić nasze dziecko: naturalnie – piersią, czy sztucznie – butelką i mlekiem modyfikowanym ... . W czym tkwi wyższość mleka matki nad ...
... się każdy z nas są potrawy wegetariańskie albo wegańskie. To właśnie w sklepach z tego typu żywnością spotkać możemy produkty sojowe zastępujące pasztety, kotlety, a nawet parówki tradycyjnie ...
... wiązania toksyn, np. metali występujących w żywności i zapobiega ich wchłanianiu w jelicie cienkim. Jego rolą jest również wiązanie wody, prowadzące do rozluźnienia kału, co ułatwia perystaltykę jelit ... krowie lub mleko modyfikowane. Ze ...
... człowieka, modyfikować genetycznie organizmy zwierzęce i roślinne, może w przyszłości będziemy w stanie zaprogramować strukturę ludzkiego DNA tak, by rodzili się wyłącznie towarzyscy, uśmiechnięci, pogodni ... i nieufność człowieka. Natomiast ...
... nawyków żywieniowych nie musi wcale oznaczać rezygnacji ze smacznych posiłków, trzeba tylko wiedzieć, które produkty skutecznie ochronią serce. Naturalne składniki znajdujące się w żywności mają cenne właściwości lecznicze. Pamiętaj o ...
... . Jak tłumaczą specjaliści, śmieciowe jedzenie obniża wydajność umysłową dzieci. Z badań wynika, że polski uczeń ma najłatwiejszy w Europie dostęp do niezdrowej żywności, a tempo przyrostu liczby dzieci ...
... z wiekiem może postępować zmniejszenie produkcji laktazy, co jest uwarunkowane genetycznie lub etnicznie. Obok nietolerancji pierwotnej wyróżnia się nietolerancję wtórną, która znana ...