Ciepłe śniadanie

dawno temu

Napoje izotoniczne czy napoje energetyczne?

... do zamierzonego, czyli przedawkowania ich w organizmie. Aby nie ograniczać zdrowej diety do napojów, pamiętajcie o zdrowej żywności. Zwracajcie uwagę na kupowane przez was warzywa i owoce oraz produkty mięsne. W końcu to one są głównym źródłem ...

dawno temu

Wpływ diety dziecka na rozwój zgryzu

... będzie kształtował się jego zgryz. Chodzi tutaj przede wszystkim o dokonanie wyboru w kwestii tego, jak chcemy karmić nasze dziecko: naturalnie – piersią, czy sztucznie – butelką i mlekiem modyfikowanym ... . W czym tkwi wyższość mleka matki nad ...

dawno temu

Naleśniki bez jajek

... się każdy z nas są potrawy wegetariańskie albo wegańskie. To właśnie w sklepach z tego typu żywnością spotkać możemy produkty sojowe zastępujące pasztety, kotlety, a nawet parówki tradycyjnie ...

dawno temu

Rodzaje mąki

dawno temu

Zdrowy jadłospis

dawno temu

Potrawy z dyni

dawno temu

Właściwości dyni

dawno temu

Sok z marchwi

dawno temu

Dlaczego 3-latek nadal potrzebuje mleka? Jakie niedobory w diecie ono uzupełnia?

... wiązania toksyn, np. metali występujących w żywności i zapobiega ich wchłanianiu w jelicie cienkim. Jego rolą jest również wiązanie wody, prowadzące do rozluźnienia kału, co ułatwia perystaltykę jelit ... krowie lub mleko modyfikowane. Ze ...

dawno temu

Towarzyski gen

... człowieka, modyfikować genetycznie organizmy zwierzęce i roślinne, może w przyszłości będziemy w stanie zaprogramować strukturę ludzkiego DNA tak, by rodzili się wyłącznie towarzyscy, uśmiechnięci, pogodni ... i nieufność człowieka. Natomiast ...

dawno temu

Nowa dieta, nowe serce

... nawyków żywieniowych nie musi wcale oznaczać rezygnacji ze smacznych posiłków, trzeba tylko wiedzieć, które produkty skutecznie ochronią serce. Naturalne składniki znajdujące się w żywności mają cenne właściwości lecznicze. Pamiętaj o ...

dawno temu

Zobacz, co je polski uczeń!

... . Jak tłumaczą specjaliści, śmieciowe jedzenie obniża wydajność umysłową dzieci. Z badań wynika, że polski uczeń ma najłatwiejszy w Europie dostęp do niezdrowej żywności, a tempo przyrostu liczby dzieci ...

dawno temu

Nietolerancja laktozy

... z wiekiem może postępować zmniejszenie produkcji laktazy, co jest uwarunkowane genetycznie lub etnicznie. Obok nietolerancji pierwotnej wyróżnia się nietolerancję wtórną, która znana ...

+ Pokaż więcej