Karp w galarecie

... dwanaście potraw postnych. Kiszona kapusta z grzybami, kutia, pierogi z kapustą, śledź, uszka i barszcz to tylko niektóre propozycje świątecznych potraw. Bardzo ważnym rodzajem produktów używanych ...

dawno temu

Czas na jesienny detoks? Poznaj prosty sposób na oczyszczenie organizmu

... , a ich naturalny barwnik ma właściwości przeciwzapalne. Mają dużo potasu, sodu, magnezu, a także fosfor, żelazo, cynk oraz witaminy z grupy B i witaminę C. Kapusta – to idealny składnik detoksu ... , ponieważ neutralizuje szkodliwe substancje, ...

dawno temu

Farsz do tortilli

... nie wymaga dużego wysiłku, bo jest przygotowane z surowych warzyw. Można więc wykorzystać takie produkty jak: kapusta pekińska, czerwona papryka, pomidory, ogórki kiszone, cebula oraz żółty ser. Wszystkie ... kiszone, pół szklanki czerwonego ...

dawno temu

Dieta zimą - co jeść i pić?

... , marchewkę, pietruszkę, seler, buraki) kasze jak i produkty, które dodatkowo będą nas uodparniały np. kiszoną kapustę, kiszone ogórki. Bardzo dobrze zimą sprawdzają się gulasze na chudym mięsie ...

dawno temu

Mięso gyros

... może być więc warzywna sałatka. Składniki jakie w tym przypadku warto wykorzystać to: 2 pomidory, 3 ogórki kiszone, czerwona fasolka, starty ser żółty oraz oczywiście mięso. Tak przyrządzoną sałatkę ... się w pieczywo zwane „pita” i dodaje ...

dawno temu

Łatwa dieta niełączenia

... udko kurczaka, sałatka grecka, kefir Sałatka z krewetek i awokado, zupa brokułowa na bazie czystego bulionu Eskalopki cielęce z grzybami z patelni, sałatka z kiszonej kapusty Pierś z indyka ... : pomidor, kapusta, ogórek, marchew, pietruszka, ...

dawno temu

7 wskazówek. Jak się nie przeziębić?

... ogromny wpływ ma człowiek. Zimą należy jeść dużo owoców i warzyw jak: czerwoną paprykę, marchew, pomidory, dynię, żółty melon, kiszoną i białą kapustę, pomarańcze, grejpfruty i nasze rodzime jabłka ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... . Z kolei warzywa korzeniowe takie jak buraki, selery, marchew czy pasternak dostarczają wielu składników mineralnych i antyoksydantów. W zimowym menu nie może też zabraknąć kiszonej kapusty i kwaszonych ogórków. To znakomite źródło ...

dawno temu

Zgaga

... , kawę i alkohol. Również niektóre potrawy mogą powodować zgagę. Są to przede wszystkim produkty bardzo tłuste, pikantne lub słodkie (w tym czekolada), a także kwaśne (kiszona kapusta, warzywa i owoce ...

dawno temu

Kuchnia polska mieszanką wpływów

... to potrawa pierwotnie litewsko-białoruska, podobnie jak barszcz czerwony, czy bigos zaadaptowane został z kuchni litewskiej. Żurek, kasza gryczana ze skwarkami, czy kapusta kiszona występują ...

dawno temu

„Zielono mi” szepce sałatka

... , zaś w nieco lżejszej wersji proponowałabym użyć kapusty pekińskiej zmieszanej z pomidorami i ogórkiem oraz jogurtem naturalnym.   Szczypiorek – ja bez niego nie wyobrażam sobie wiosennych kanapek ... , kukurydza, czerwona fasolka. Całość ...

dawno temu

Zdrowe powitanie wiosny

... jak: cytrusy, czerwoną paprykę, natkę pietruszki, kiszoną kapustę i ogórki, czosnek, cebulę, gdyż są bogate w witaminy A, C, E. - O kondycję skóry, włosów i paznokci pomogą zadbać tłuste ryby, oleje ...

dawno temu

Jak rozpoznać przeziębienie i grypę?

... wysiłku fizycznego. Aby ustrzec się przed chorobami, należy przestrzegać prostych zasad. Istotna jest dieta bogata w witaminy, zwłaszcza witaminę C. Znajdziemy ją w jabłkach, cytrusach, kiszonej ... kapuście, pietruszce. Warto do diety ...

dawno temu

Antyutleniacze, czyli „E” dodatki do żywności

... , zawarty jest w odżywkach dla dzieci, kiszonej kapuście i ogórkach, fasoli;E 301 – askorbinian sodu, który znajduje się w wędlinach;E 302 – askorbinian wapnia, który wchodzi w skład wszystkich dań ...

dawno temu

Obiad dla dzieci

... krem z brokułów; krupnik; rosół.Drugie danie: ryż brązowy, surówka z dyni, cebuli i kapusty kiszonej, dynia duszona; pasztet z soczewicy czerwonej, warzyw korzeniowych i kaszy jaglanej; kasza kuskus ... , kalafior, brokuł, kalarepkę. Zimą z ...

dawno temu

Jedzenie na problemy hormonalne

... . Są również bogate w chlorofil, witaminy i minerały, dzięki czemu dobrze wpływają na krew. 9. Fermentowane warzywa Kapusta kiszona czy ogórki kiszone są nie tylko pyszne, ale i dobre dla zdrowia ...

dawno temu

Zadbaj o jakość zimowych posiłków. Dowiedz się, jakie dania powinny znaleźć się na Twoim stole o tej porze roku

... deficyt witamin oraz mikroelementów, których dostarczą Ci warzywa. Szczególnie w zimowych miesiącach polecane są kiszonki. Kiszona kapusta, kiszone ogórki to niezwykle zdrowe dodatki, które warto włączyć ...

dawno temu

Probiotyki i ich wpływ na zdrowie

... toksycznych i kancerogennych związków wytwarzanych przez bakterie gnilne.Bakterie probiotyczne znajdziemy w wielu produktach spożywczych: kwaśnym mleku, jogurcie, maślance, a także kiszonej kapuście ... i kiszonych ogórkach. Kupując jogurty w ...

dawno temu

Dieta dla serca i mózgu

... . Gotowanie i pieczenie nie pozbawia go właściwości. Kapusta - to właściwie koncentrat witamin. Głównie: A, B, C i E oraz selenu i cynku, odpowiedzialnych za ochronę mózgu. Kiszona kapusta spowalnia ...

dawno temu

Twoja własna klinika otyłości

... też: razowiec, kapustę kiszoną, czosnek, cebulę, posiniaczone jabłuszka z kerfura, fasolę, brzydkie, niechciane ziemniaki, maślankę, tony pieprzu i ostrej papryki w proszku. Buteleczka oleju stołowego ... o tym książki. Mam nadzieję, że każdy ...

dawno temu

Węgierska Wigilia

... , dodajemy śmietanę i zagęszczamy mąką. Tuż przed podaniem zupę posypujemy posiekanym koperkiem.   Gulasz szegedyński500g mięsa z dzika,100g słoniny,500g kiszonej kapusty,200ml czerwonego, wytrawnego wina ... na małym ogniu przez 2 – 3 minuty i ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... Magiczny czas w rodzinnym gronie Świąteczne dania powstałe w głównej mierze z darów ziemi – kapusty, grochu, maku, ryb czy miodu mają za zadanie zapewnić domownikom szczęście, witalność i dostatek ... – danie to jest w naszej tradycji głęboko ...

dawno temu

Dieta wysokokaloryczna

... , szklanka mleka 3,2%. Obiad Zupa pieczarkowa z lanym ciastem(zabielić śmietanką 30%), Mintaj smażony w panierce, ryż (1/2 woreczka), surówka z marchwi, kapusty kiszonej, jabłka (1 łyżka oleju ... ), Ziemniaki puree (do potłuczonych ziemniaków ...

dawno temu

Jak zwiększyć odporność?

... i porzeczkach). Wprowadzaj do jadłospisu dziecka: czosnek, cebulę, kapustę, kiszone ogórki, które naturalnie wzmacniają odporność organizmu (zbyt duże ilości niekorzystnie wpływają na układ pokarmowy),dużą ... , natka pietruszki, szpinak, ...

+ Pokaż więcej