Faworki chruściki

... posmaruj olejem lub posyp mąką bezglutenową, aby ciasto się nie przyklejało. Następnie rowałkuj ciasto na cienki placek. Wytnij z niego niewielkie prostokąciki i smaż po obu stronach na gorącym oleju. Ciasta ...

dawno temu

Parówki w cieście

... , prawda? Wystarczy, że przekroisz parówki w poprzek, zamoczysz je w cieście i usmażysz na rumiano ze wszystkich stron. 5. Parówki w cieście smażone lądują na twoim stole. Smacznego!   ...

dawno temu

Gorące placki truskawkowe - nikt im się nie oprze

... . 3. Pora na truskawki. Umyj je i osusz, a później pokrój w cienkie plasterki i delikatnie połącz z ciastem na placki owocowe. 4. Na patelni rozgrzej olej i łyżką kładź gorące placki truskawkowe. Smaż ...

dawno temu

Kurczak w kokosie - wyjątkowe danie

... go jeszcze tylko obtoczyć w jajku, a potem w panierce kokosowej. 5. Smaż to pyszne danie na gorącym oleju 3-5 minut z każdej strony. 6. Potrawa z kurczaka najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką. Smacznego!   ...

dawno temu

Szpinak z jajkiem

... 5: Wbij do warzyw jajko, posól do smaku. Krok 6: Po minucie smażenia wyłącz ogień i poczekaj aż jajko się zetknie. Krok 7: Podaj na talerzu razem z chlebem. Smacznego! ...

dawno temu

Jak zrobić kotlety ziemniaczane?

... małe kotleciki. Muszą być delikatnie spłaszczone. Następnie obtocz je w bułce i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Krok 7 Kotlety ziemniaczane gotowe. Smacznego!   ...

dawno temu

Foie gras - kontrowersyjne danie dla koneserów

... ; szczypta zmielonego ziela angielskiego. Sposób wykonania: 1. Wątróbki obieramy z błon, a następnie moczymy w mleku przez całą noc. 2. W następnym kroku smażymy je na maśle. 3. Słoninę (150 g ... ze smażonym foie gras, dodatkowo z konfiturą ...

dawno temu

Pyszne placki bananowo-orzechowe

... do smażenia, cukru pudru do przybrania.  W średniej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Odłóż na bok. W dużej misce ubij jaja, a następnie dodaj maślankę i stopione ... piekarnik do ok. 90°C. Rozgrzej ...

dawno temu

Naleśniki gryczane

... składniki dokładnie mieszamy. Najlepiej jest użyć miksera, dzięki czemu ciasto będzie bardziej delikatne i puszyste. Powinno ono posiadać lekko lejącą się konsystencję. Naleśniki należy smażyć na dość ... dużym ogniu bez dodatku tłuszczu. Jeżeli ...

dawno temu

Frytki z piekarnika

... Frytki a zdrowie 35634 Nie ma nic bardziej kuszącego, kiedy wracając po długim dniu w pracy, przechodzisz koło jakiegoś baru, wokół którego roztacza się wspaniały zapach smażonych frytek. To banalnie ... nie jest to koniec ich zastrzeżeń. ...

dawno temu

Ciastka gniazdka

... . Przepis na pączki z dziurkąDo przygotowania ciastek gniazdek będziesz potrzebowała: 1 szklanki mąki,12 dag masła,1 szklanki wody,5 jajek,soli,oleju do smażenia,papieru pergaminowego.Wodę należy razem ... z dziurką i na papierze utworzyć ...

dawno temu

Czy mięso jest zdrowe?

... i wątróbki. Na kaloryczność mięsa wpływa też sposób przygotowania. Gotowane udko kurczaka będzie zdrowsze niż duszone lub smażone. W porównaniu do wieprzowiny dużo lepiej wypadają dziczyzna, sarnina ... przygotowane w odpowiedni sposób. Kawałek ...

dawno temu

Trochę bekonu na naszych talerzach

... . Następnie należy nimi polać ciasto. Przykryj i schowaj do lodówki na 15 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 400° C. Smaż boczek na patelni na średnim ogniu przez ok. 5 minut. Wytrzyj papierem ... (grubo posiekać), sól do smaku, 2 łyżki ...

dawno temu

Naleśnik Lumpia z Filipin

... – tak naprawdę możesz włożyć tam to, na co masz akurat ochotę. Są małe, smażone na głębokim tłuszczu. Na Filipinach Lumpia często spożywane są w czasie późnego popołudnia oraz podczas kolacji o wdzięcznej nazwie ... jest podobne do oryginalnych ...

dawno temu

Dania z grzybami

... coraz to wymyślniejsze przepisy kulinarne z grzybów. Mogą więc być spożywane jako surowe, smażone, pieczone, gotowane, duszone, grillowane lub marynowane. Z reguły ze szlachetnych gatunków grzybów ... przyrządzane są dania główne, podczas gdy ...

dawno temu

Blanszowanie

... i owoców, jednak ich ubytek jest mniejszy niż w przypadku gotowania, smażenia czy pieczenia. Co więcej, blanszowanie usuwa lekko gorzkawy smak niektórych warzyw. Blanszowanie wykorzystuje ... przygotowania potraw. Dlatego blanszowanie powinno ...

dawno temu

Dlaczego akurat dieta śródziemnomorska?

... śródziemnomorską należy pamiętać, że wymaga ona gotowania w wodzie, na parze, pieczenia w folii, na ruszcie lub na grillu, a unikania smażenia w wysokich temperaturach i używania ponownie tej samej oliwy. Mówi ... smażonego w panierce. ...

dawno temu

Dobry i zły cholesterol

... i wędliny, dania smażone, zwłaszcza na tłuszczach zwierzęcych,tłuste wyroby cukiernicze,pełne mleko, żółte i topione sery, białe pieczywo,jajka – do jednego tygodniowo. Warto jeść produkty zawierające ... uwzględnić je w swojej diecie. Z mięsa i ...

dawno temu

Chińska dietetyka

... ryby, sery fermentowane oraz owoce morza. Stosowany w tym czasie sposób przygotowania powinien opierać się na duszeniu, gotowaniu na parze, pieczeniu w piekarniku, ale również smażeniu z dużą ... strączkowych, czerwonego i białego mięsa, ...

dawno temu

Makaronów ciąg dalszy

... w niedużą kostkę, smażymy na oliwie, na niedużym ogniu. Gdy tylko mięso się „zamknie” (mięso zetnie się z wierzchu) dodajemy do niego pokrojone na ćwiartki różyczki brokuła i posiekany czosnek. Całość ... smażymy jeszcze 2 minuty. Po tym czasie ...

dawno temu

Dania w sam raz na upały

... na patelnię, na średni ogień. Smażymy je delikatnie około dwóch minut. Po tym czasie dodajemy pokrojonego w krążki pora. Całość doprawiamy solą, pieprzem i oregano i smażymy jeszcze dwie minuty ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Smaki Francji - kulinarna podróż po kraju wina i sera

... może spróbować gotowanych, smażonych lub pieczonych ślimaków - najlepiej w towarzystwie czosnku, natki pietruszki i lokalnego wina, koniecznie białego. Kasztanowy zawrót głowy Francuskich rarytasów ... przetworów z całego świata. W tej różanej ...

dawno temu

Placuszki jogurtowe dla dzieci – jak zrobić?

... . Krok 3: Rozgrzej olej na patelni. Nakładaj łyżką porcje ciasta. Nie muszą być duże, i tak urosną. Krok 4: Smaż placuszki z obu stron do zarumienienia. Krok 5: Do wykonania ostatniego etapu możesz ...

dawno temu

Przepis na jajecznicę

... nie rozwodnić jajecznicy) Na rozgrzanym oleju, w końcowym etapie smażenia kiełbasy wbij jajka i dokładnie je rozmieszaj Dodaj cebulę, pomidory, mięso z bażanta i starty ser żółty Dla wydobycia smaku dodaj soli i pieprzu Smacznego! ...

+ Pokaż więcej