Jajko na twardo - przepis

... masą napełniamy babeczki z kruchego ciasta (takie, jakie zwykle używamy do deserów). Wierzch możemy udekorować szczyptą kawioru oraz natką pietruszki.   Jajka w galarecie   Aby przygotować galaretę ...

dawno temu

Co jeść w pracy?

... wykorzystać i przygotować obiad w domu. Świetnym pomysłem jest: schab z warzywami (schab usmażony z przyprawami z warzywami ugotowanymi na parze), spaghetti z sosem pomidorowym (makaron razowy i pierś ...

dawno temu

Kotlet po cygańsku

... , jednak jeżeli chcemy, by smakował on naprawdę dobrze, trzeba przestrzegać kilku wskazówek. Po pierwsze przygotowywanie kotleta ze schabupowinno opierać się na wyborze odpowiedniego kawałka mięsa. Schab powinien ... nie zrobić nim dziur w ...

dawno temu

Przy mężczyznach jemy mniej

... , być może kilogram golonki i nóżki w galarecie niedokładnie uszlachetną romantyczny wieczór, ale nie udawajmy niejadków! Zresztą, czy w ogóle warto się zastanawiać, co zrobi najlepsze wrażenie? Jak wiadomo, najlepiej być sobą i cieszyć się tym, ...

dawno temu

Złociste mięso skąpane w miodzie – propozycja w sam raz na zimę!

... Kuchnia Wyrazistego smaku nabierze mięso, jeśli dodamy bardziej aromatyczne przyprawy, a efektem takiej kompozycji jest niewątpliwie Niedzielny schab w miodzie i imbirze – Kuchnia nad Atlantykiem ...

dawno temu

Mięso w sosie

... sprawdza się w zestawieniu ze schabem, zrazami czy filetami z kurczaka. Ten grzybowy sos przygotujemy podsmażając pieczarki oraz cebulkę na oleju, a następnie dosypując mąkę oraz odpowiednią ilość ...

dawno temu

Zdrowe mięso z obniżoną kalorycznością

... co wołowina, a dobry schab czy polędwiczki – tyle co pierś z kurczaka. Filet wieprzowy z zawartością około 2 gramów tłuszczu na 100 gramów zalicza się dziś do żywności niskotłuszczowej ... , chroni przed utratą ciepła, jest niezbędny do ...

dawno temu

Zrazy wieprzowe

... i już teraz zobacz, jak się robi zrazy. Przepis na zrazy wieprzowe z pieczarkamiDo przygotowania zrazów zawijanych z pieczarkami należy przygotować: 1 kg schabu bez kości,0,5 kg pieczarek,2 cebule,1 ... schabowe. Po jego wstępnym przygotowaniu ...

dawno temu

Rozgrzewamy na słodko, na ostro, na kwaśno

... ryż. Gulasz hiszpański 80dag schabu,2 cebule,3 pomidory,1 czerwona papryka,puszka ananasa,3 ząbki czosnku,2cm kawałek imbiru,olej,sól, pieprz, curryNa rozgrzany olej wrzucamy pokrojona w piórka cebulę ... i pokrojony w kostkę schab. Pomidory ...

dawno temu

Tych klientów nie obsługujemy

... ofiarami historii. W PRL dla pani naczelnikowej czy komendantowej to się trzymało pod ladą schab bez kości, a szaremu tłumowi rzucało wątrobiankę. Potem nagle od wszystkich możliwych towarów zaroiło ... się w sklepach i społeczeństwo się na nie ...

dawno temu

Bądź w dobrej formie przez całą jesień

... , dlatego doskonałą potrawą, bogatą w witaminę C i żelazo, będzie np.: tortilla z liśćmi szpinaku i schabem krotoszyńskim. 18400 Sama dieta nie wystarczy. Należy pamiętać o ruchu na świeżym powietrzu ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Karp i slow food idą w parze!

... do przyrządzenia galarety lub zupy rybnej. Jeśli chcemy czegoś bardziej oryginalnego niż sam duszony karp, możemy dodać dowolne warzywa lub grzyby. Z karpiem dobrze komponuje się włoszczyzna, papryka ... w galarecie lub właśnie smażenie, są i ...

dawno temu

Sorbet truskawkowy

... o tym smaku. Wystarczy, że dodasz je do stygnącej już galarety i gotowe. Najprostszym jednak przepisem na truskawki jest zaserwowanie ich w roztopionej czekoladzie albo też z dodatkiem bitej śmietany ...

dawno temu

„Wśród mangowych drzew. Wspomnienia z dzieciństwa w Indiach”, Madhur Jaffrey

... sari jest skomplikowanym i pracochłonnym rytuałem. Ojciec pomalutku je jajka, odkrawając widelcem białka aż zostaje samo żółtko, trzęsące się jak galareta, a zachwycona dzieciarnia przygląda się temu ...

dawno temu

Golonka w piwie

... zrobimy mięsną galaretę. Istnieje pewien zestaw składników, które dość dobrze się z nią komponują. Wymienić tu należy przede wszystkim chrzan, kapustę kiszoną, groch, musztardę, jabłka czy włoszczyznę ...

dawno temu

Coś dla seromaniaków

... , jeśli bazę dania będzie stanowić mięso. Może to być schab, bądź piersi z kurczaka. Połączone z plasterkiem sera żółtego, lekko sparzonych pomidorków cherry i doprawione oregano nadadzą się na obiad ...

dawno temu

Wiemy, dlaczego nie możesz schudnąć!

... za nią plasują się ryby – przede wszystkim tuńczyk, łosoś i halibut. Warto także spożywać ser, najlepiej beztłuszczową mozzarellę, twarożek i parmezan. Sporą ilość białka znajdziesz w schabie, chudej ...

dawno temu

Krągłe pośladki

... nie jest złotym środkiem do tego, aby osiągnąć zadowalający efekt. Takie działanie może jedynie spowodować, że pośladki staną się mało jędrne i zaczną przypominać trzęsąca się galaretę. Warto pamiętać ...

dawno temu

Wigilijna zupa rybna

... w musztardzie. Poza tym wielkim powodzeniem zazwyczaj cieszy się ryba po grecku i karp w sosie śmietanowym. Równie dobrze można przyrządzić wyrafinowanego karpia w galarecie albo karpia zapiekanego wraz ...

dawno temu

Koszmar minionego wesela

... w ten deseń. Przygrywała lokalna orkiestra, głównie takie typowe hity do kotleta. Jedzenie również mnie nie zachwyciło, taka stuprocentowa wiejska impreza ze schabowym i galaretą. Goście bardzo szybko ...

dawno temu

Zdrowe objadanie

... pracę serca i układu krwionośnego. Chroni przed rakiem, chorobami skóry i mózgu. Pstrąg w galarecie ma masę nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wzmacnia napięcie skóry i dodaje jej blasku. Chroni mózg ...

dawno temu

Kotlety z jajek

... również wzbogacane nieraz zaskakującymi dodatkami omlety, ciasto jajeczne, jajka w galarecie, jaja w sosie musztardowym, jaja zapiekane z pomidorami czy pasty i sałatki jajeczne. Do tego elitarnego grona ...

dawno temu

Jak nie przytyć podczas świąt?

... usmażymy lub upieczemy zamiast topić w gęstym zawiesistym sosie. Zdrowe i niskokaloryczne są też dorsz, pstrąg, ryby w galarecie, sałatki z jogurtem lub oliwą zamiast majonezu, indyk zamiast kaczki ...

dawno temu

Sałatka z suszonych pomidorów

... bez konieczności zajadania się ciężkim bigosem bądź pieczonym schabem. Wydaje się, że nic nie ogranicza nas bardziej w kuchni jak niewiedza. To właśnie wiedza leży u podstaw wyśmienitych potraw każdej ...

+ Pokaż więcej