Jestem na dnie...

... się nie mogę od niej uwolnić (jak od kilku innych rzeczy) i to trwa już wiele, wiele lat. Żyję jak zombie, sama. We własnym sosie się kiszę. I zamykam się coraz bardziej... ... . We własnym sosie się kiszę. I zamykam się coraz bardziej. Chociaż ...

dawno temu

Smaczna sałatka Beatki

... na opakowaniu. 2. To będzie naprawdę pyszna sałatka z kurczakiem. Pokrój pierś z kurczaka w kostkę i usmaż ją. Możesz doprawić, ale bardzo delikatnie, przyprawą do gyrosa i papryką. 3. Zrób sos ...

dawno temu

Życie i dieta bez glutenu

... ich dobrą jakość. Możemy go też spotkać w wędlinach, mielonym mięsie paczkowanym, w słodyczach, sosach, ketchupie. ... ich dobrą jakość. Możemy go też spotkać w wędlinach, mielonym mięsie paczkowanym, w słodyczach, sosach, ketchupie. Dieta ...

dawno temu

Zapiekanka z ziemniaków

... plasterki. 3. Właściwie nie masz więcej pracy. Teraz wystarczy w żaroodpornym naczyniu układać warstwami ziemniaki i cebulę. 4. I jeszcze najważniejsze: sos do zapiekanki. Wymieszaj piwo ze śmietanką ...

dawno temu

Sałatka z selera naciowego i kurczaka

... sałatki z selera naciowego i kurczaka. 6. Pora na sos do sałatki. Połącz jogurt z majonezem, dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. 7. Polej sałatkę sosem i posyp ją posiekanymi orzechami. Jeszcze tylko dekoracja z jabłek i pyszna ...

dawno temu

Ser camembert i dressing paprykowy

... dressing z papryki 3 minuty. Po tym czasie wyłącz ogień i dopraw powstały sos solą. Pozwól mu nabrać temperatury pokojowej. 4. A teraz czekają cię już same przyjemności. Ułóż camembert na półmisku ...

dawno temu

Danie lekkostrawne - klopsiki z ryby

... warzywny w sos do ryby. Dopraw danie lekkostrawne,czyli gotowaną rybęprzyprawą do zupy i posyp je pietruszką. Smacznego!   ...

dawno temu

Potrawy z soją

... , aż będzie półmiękka, a następnie dodać do niej jajko i zeszkloną wcześniej na patelni cebulkę, uformować w kształt kuli i obtoczyć w bułce tartej. Po usmażeniu podawać z sosem grzybowym. Wierzch ...

dawno temu

Surówka z pomidorów

... sprawdzają się także ich warianty przetworzone, które również najlepiej jest przygotowywać latem. Domowej roboty sos pomidorowy jest bezkonkurencyjny w stosunku do kupnego ketchupu. Przeczytaj poniższy ... przetworzonej. Śmiało zatem możemy ...

dawno temu

Sześć urządzeń, które ułatwią ci zdrowe odżywianie

... się w kuchence, czy powoli duszącego się sosu. Jednak nie zawsze masz tak dużo czasu na pichcenie. Aby szybko przygotować niskokaloryczne posiłki, na pewno przyda ci się pomoc wielofunkcyjnych urządzeń kuchennych. Przedstawiam kuchenny ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Świąteczny obiad – co przygotować na świąteczny stół?

... i z grzybami: gotowane lub podsmażone na patelni na złocisty kolor, niekiedy także okraszone zeszkloną cebulką. Zupa grzybowa Świetnie rozgrzeje w zimowy wieczór, podkreślając jednocześnie smak ... czerwony Tuż obok zupy grzybowej na świątecznym ...

dawno temu

Zapiekanka makaronowa - jak ją zrobić?

... . Krok 7 Pora na sos do zapiekanki z makaronu. Wymieszaj jajka ze śmietaną i przypraw je gałką. Krok 8 Zapiekanka z makaronem i brokułami potrzebuje już tylko 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 ...

dawno temu

Jakie są objawy zatrucia grzybami?

... 1776074 - Absolutnie nie próbujmy grzybów sprawdzać po smaku - przestrzegła. A co zrobić, gdy zatrujemy się grzybami? - Jeżeli zaczynamy mieć nudności, wymioty i zaczynamy kojarzyć to ze zjedzoną potrawą grzybową, to przede wszystkim starajmy ...

dawno temu

Makaron ze szpinakiem

... pietruszkisólpieprz1. Zacznij od ugotowania makaronu. Tu nie ma żadnej filozofii. Po prostu trzymaj się przepisu na opakowaniu. 2. W tym czasie przygotuj pyszny sos szpinakowy. Podsmaż czosnek ...

dawno temu

Przepis na sałatkę z makaronem ryżowym

... i pieprz.Sposób przygotowania: Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pokrój w kostkę ogórka i posiekaj drobno koperek. Makaron, ogórek i koperek połącz w misce. Przygotuj sos czosnkowy: zetrzyj na tarce czosnek i wymieszaj go z ...

dawno temu

"Podwodne życie ze Stevem Zissou", reż. Wes Anderson

... tego reżysera ma specyficzny i rozpoznawalny posmak. Lojalnie przestrzegam, jest to smak nie na każde podniebienie. Coś, a la niepowtarzalne potrawy regionalne; smażone w cukrze insekty, woniejące francuskie sery, albo angielskie ciastka z ...

dawno temu

Pizza serce na walentynki

... manualnych. 6. Możesz już włączyć piekarnik i ustawić go na 230 stopni. 7. Zrób teraz sos do pizzy. Wymieszaj przecier z czosnkiem, ziołami i solą. Posmaruj nim ciasto. 8. Ułóż posiekaną cebule ...

dawno temu

Pasty do chleba i nie tylko

...   Wiemy już, jak w 20 minut przyrządzić kilka przekąsek. Pomysłów na obiad mamy też bez liku. Przerobiliśmy już nawet sosy i dressingi. Czas więc na kilka smarowideł. Na każdego przychodzi taki czas ... Wiemy już, jak w 20 minut przyrządzić ...

dawno temu

Potrawy z mięsa mielonego

... wersji takie miękkie nadzienie z drobiu czy wieprzowiny dobrze jest zastosować także jako farsz do cannelloni i napełnione rurki polać ulubionym sosem np. grzybowym czy brokułowym.Mięsne nadzienie ... mielone należy lekko podsmażyć na patelni, a ...

dawno temu

Przepis na paluszki rybne

... z oliwek z obu stron. Gotowa ryba powinna być złocista i chrupiąca. Takie paluchy można podawać z sosem czosnkowym bądź pomidorową salsą. Przy serwowaniu można je przyprószyć serem żółtym ...

dawno temu

Quesadillas – czyli coś po meksykańsku

... : Miękki ser żółty Kawałki kurczaka Ananas w puszce Sos salsa Do płatów ciasta wkładamy ser żółty, kawałki kurczaka i drobno pokrojone ananasy. Możemy lekko zawinąć rogi, aby nadzienie nie wypadło ... wkładamy do tortilli i zapiekamy. Ten rodzaj ...

dawno temu

O mój rozmarynie...

... Używany głównie w potrawach kuchni bałkańskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej, ale także u nas - do mięs, wędlin i sosów. Nadaje im niepowtarzalny zapach i smak. Rozmaryn wykorzystywany ...

dawno temu

Sezon na grzyby trwa! Dowiedz się, w jaki sposób prawidłowo je suszyć

... Jestem przekonana, że jesteś miłośniczką grzybów i wcale mnie to nie dziwi. Grzyby mają niezwykły smak i fantastyczny aromat. Stanowią one idealny dodatek do sosów, mięs oraz zup. Za ich pomocą ...

+ Pokaż więcej