Złociste mięso skąpane w miodzie – propozycja w sam raz na zimę!

... jest także jako środek leczniczy w walce z bezsennością i w stanach osłabienia, dlatego warto dodawać go wszędzie tam gdzie możemy, umiejętnie „wplatając” go do potraw. Dziś propozycja zastosowania go w duecie z mięsem, bo te dwa specjały pasują ...

dawno temu

Mój kumpel jest gejem

... ; Aneta uważa, że nie należy dyskryminować kogoś za to, że lubi morele, a nie brzoskwinie, z jej przyjacielem można "konie kraść"; a Bożena tylko swojemu kumplowi może się wypłakać po stracie przyjaciółki i na melodramacie. ... lesbijka to ...

dawno temu

Sposoby na smakowity dekolt

... smakowity i w dosłownym znaczeniu polecamy maseczki owocowe, te same, które nakładamy na twarz np. z truskawek zmieszanych z łyżeczką śmietany, bananów z miodem, brzoskwini z cytryną ...

dawno temu

Właściwości oleju lnianego

... Olej lniany powinien być tłoczony na zimno z dojrzałych nasion lnu. Olej musi mieć lekko żółty kolor, charakterystyczny zapach oraz smak przypominający orzeszki. W oleju lnianym znajdują ...

dawno temu

Zimne nóżki w zimie? Tak, ale tylko na talerzu!

... doboru mięs, warzyw, czy przypraw.Ja polecam Wam dziś dwa przepisy. Zimne nóżki –mięsne Składniki: 30 g nóżek wieprzowych Golonka wieprzowa  -1 sztuka Włoszczyzna (2 marchewki, 1 cebula, 1 pietruszka ... ) 1 główka czosnku Kukurydza w puszce ...

dawno temu

Kurczak faszerowany

... potraw jest dodawanie do nich farszu. To właśnie on stanowi podstawę naleśników, pierogów, ale także zrazów wieprzowych. Bardzo smacznym pomysłem na obiad jest kurczak faszerowany. To świetna odmiana ... marchwi, może to być również papryka, ...

dawno temu

Galareta z kurczakiem

... atrakcyjnych pomysłów. Począwszy od tak klasycznych potraw jak sałatka jarzynowa albo śledzie po kaszubsku, skończywszy na rybie po grecku albo tatarze wieprzowym. Ciekawym pomysłem na przygotowanie zimnej ... inne, chociaż właściwości są bardzo ...

dawno temu

Bezpieczny i wiarygodny drób. Co powinien wiedzieć konsument?

... O tym, że mięso drobiowe jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego, ma mniejszą wartość energetyczną w porównaniu np. z mięsem wieprzowym czy wołowym, a jego tłuszcz jest bogaty ...

dawno temu

Na zdrowie

... Jesienią i zimą zapomnij o plastikowych truskawkach, które nie pachną i nie mają smaku. Nie kupuj zielonych bananów i twardych brzoskwiń, bo nie są smaczne. Wybieraj polskie owoce i warzywa sezonowe ...

dawno temu

Zupa marchewkowa

... , jednakże nigdy w pełni nie zastępują one nam smaku świeżego kalafiora, zielonego groszku bądź aromatycznych pomidorów. Warto zatem nieco zmienić taktykę kulinarną na zimne i deszczowe dni i wykorzystać ...

dawno temu

Alternatywne puree

... Różnego rodzaju puree są często spotykaną formą podawania jarzyn na stołach francuskich. Można w tym pięknym kraju znaleźć puree z marchwi, selera, groszku, fasoli, kapusty ...

dawno temu

Sos tatarski

... , piekąc ciasto drożdżowe albo przyrządzając zrazy wieprzowe. Nawet robiąc najprostsze dania, jak omlet bądź naleśniki, warto jest znać kilka tajemnic, dzięki którym będziemy mogli swobodnie decydować ...

dawno temu

Tabela - indeks glikemiczny

... to zadanie. A ananas 59, arbuz 75 B banan 59, banany dojrzałe 72, baton z karmelem 65, bezy 67, biszkopt 46, brzoskwinie 29, brzoskwinie z puszki 52, budyń 43, buraki 65 C cebula 15, ciasto francuskie ... , fasola szparagowa 70, fasola z puszki ...

dawno temu

Pierożki z ciasta francuskiego

... . Wiele godzin spędzonych w pracy oraz równoczesne prowadzenie domu nie sprzyjają także spędzaniu wielu godzin w kuchni przy pichceniu bigosu albo galaretki z nóżek wieprzowych. Dlatego też warto czerpać ... . Wiele godzin spędzonych w pracy ...

dawno temu

Gołąbki z grzybami

... bądź też kuchni marokańskiej. Obok kosztowania czegoś nowego lubimy natomiast wracać do smaków dzieciństwa. Zdarza się jednak, że nie potrafimy przyrządzać zrazów wieprzowych tak jak robiła to nasza babcia ...

dawno temu

Zapiekanka z brokułami i makaronem

... takie rozwiązanie, wiedząc, że w innym przypadku spędzi kilka godzin na zawijaniu zrazów wieprzowych albo mieleniu mięsa na kotlety. Na szczęście mamy również inne możliwości przygotowania dań smacznych, zdrowych ...

dawno temu

Mango Afrykańskie – odchudzanie z nim to pestka

... Soczyste owoce to źródło witamin i mikroelementów, ale też zmysłowej przyjemności. Nic nie zastąpi uczucia towarzyszącego wgryzaniu się w smakowity miąższ brzoskwini... Warto wiedzieć ...

dawno temu

Beta-karoten - działanie

... przemianę materii. Jakie produkty go zawierają: żółte i pomarańczowe owoce (morele, brzoskwinie, pomarańcze, mango); zielone warzywa liściaste (sałata, kapusta, brokuły, kalafior, szpinak, rzepa ... , cykoria, szparagi, fasola, groszek); ...

dawno temu

Ryba w sosie śmietanowym

... , to jednak istnieje zestaw produktów i potrawy, po które z chęcią sięgamy w czasie poszczenia. Wskazać tu trzeba przede wszystkim ryby, które nierzadko zastępują nam ulubiony drób bądź mięso wieprzowe ...

dawno temu

Pieczona wołowina

... , że przygotowany przez ciebie kawałek mięsa będzie soczysty i chrupki. Przepisy z wołowinyMięso wieprzowe pochodzi ze świni, drób to nic innego jak kurczak. Z jakiego jednak zwierzęcia pozyskuje się wołowinę ... , które sprawdzają się w ...

dawno temu

Przełam zimową nudę sałatką z dodatkiem zbóż!

... : 1 filiżanka białego lub brązowego ryżu, 1 filiżanka posiekanych liści winogron, 1 filiżanka grubo posiekanego groszku cukrowego, 1/2 filiżanki posiekanych liści kopru, sok z 1 cytryny ... posiekane liście winogron w sitku i wypłucz, aby pozbyć ...

+ Pokaż więcej