Wakacje, ale nie od urody

... . Jet Peel to bardzo skuteczny sposób na pozbycie się zrogowaciałych warstw skóry oraz pobudzenie procesów regeneracyjnych. Dr Agnieszka Bliżanowska z Centrum Dermatologii i Medycyny Estetycznej ...

dawno temu

Depresja? Nie czekaj z reakcją

... depresji. Nie skazujmy się na cierpienie w samotności. – tłumaczy Agnieszka Roguska z Ośrodka Psychoterapii Trzeci Biegun. Objawy depresji: smutek, obniżony nastrój utrzymujący się od wielu tygodni ...

dawno temu

Modelowanie twarzy za pomocą kosmetyków. To łatwe!

... twarzy dodamy makijażowi trójwymiarowego efektu – radzi Agnieszka Sęczkowska, wizażystka Golden Rose. – Lekkie pociągniecie pędzla do pudru na linii włosów, w okolicach uszu oraz wzdłuż linii żuchwy, brody ...

dawno temu

Jak dobrać dietę na jesień?

... być lekkostrawne i łatwe w przygotowaniu posiłki, które nie dostarczają zbyt wielu bodźców smakowych naszym receptorom – sugeruje Agnieszka Piskała, koordynatorka III edycji programu Natalia Honorata Witalna ...

dawno temu

Jak opóźnić problemy cery dojrzałej

... , dzięki czemu jesteśmy w stanie bardzo szybko i bez bólu uzyskać znaczną poprawę wyglądu naszej skóry – mówi Agnieszka Kowalczyk, kosmetolog w Klinice Urody Mona Lisa. Urządzenie za pomocą fal RF ...

dawno temu

Fasolka po bretońsku

... na to pytanie chyba nigdy nie może być do końca wyczerpująca, ponieważ produkt idealnie nadaje się do: pure, zup, sosów, przecierów, potraw mięsnych i przepysznych sałatek. Możliwości wyboru urozmaica ... fasolowa. To także idealny dodatek ...

dawno temu

Sprzęty, bez których nie poradzisz sobie w kuchni

... zawsze, gdy tylko zabieramy się do jakiejkolwiek potrawy czy przekąski. Nawet gdy robimy sałatkę warzywną czy owocową – potrzebujemy pokroić składniki. Nie mówiąc już o mięsie na obiad czy wystawnej kolacji. Jednym ... rzeczy w kuchni, które ...

dawno temu

Właściwości octu

... zyskują przyrządzone z jego dodatkiem sałatki, zwłaszcza te z zielonych warzyw. Można zatem pokropić nim taką kompozycję warzyw jak: pokrojone w małe cząstki pomidorki, oliwki, ser pleśniowy, kiszony ... ogórek oraz paprykę. Do tego taką pożywną ...

dawno temu

Żółty – kolor lata

... pokarm matki to siara – jej silnie żółte zabarwienie to efekt dużej koncentracji karotenoidu. Gdzie szukać karotenoidu? w marchewce,w pomidorach,w pomarańczach. Karotenoid podobnie jak inne ... fitoskładniki nie może być gromadzony w organizmie ...

dawno temu

Poznaj rewolucyjną dietę, dzięki której można stracić 7 kilogramów w ciągu 7 dni!

... pyszne smoothie – wystarczy je zblendować w mikserze. Piąty dzień diety 58160 W dniu piątym możesz zjeść jedną filiżankę ryżu na obiad i 5 dużych pomidorów. Pomidory możesz jeść na surowo, podduszone ...

dawno temu

Do koszyka wrzucaj zdrowie

... funkcjonowanie układu krążenia oraz regulują ciśnienie krwi. Meksykanie – Zdrowe i lekkostrawne awokado to podstawa ich diety. Roztarte i wymieszane z pomidorem, papryką, czosnkiem i przyprawami ... wiatru. Nowozelandczycy – Bogate w witaminę C, ...

dawno temu

Egzotyczny owoc

... razy więcej likopenu niż pomidory, a także 10 razy więcej karotenu od marchwi. Co więcej, zawarte w przepękli witaminy i minerały są łatwo przyswajalne. Ostatnio doszukano się działania ...

dawno temu

Owoce i warzywa dla diabetyków

... , truskawka, żurawina.Warzywa I grupy: brokuły, cykoria, kalafior, ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata, szczypiorek, szpinak, szparagi.Owoce II grupy(o zawartości 5-10% węglowodanów): agrest, ananasy ...

dawno temu

Jak gotować warzywa?

... tu o marchewce, pomidorach, papryce, dyni, brukwie czy pietruszce. Gotowanie kukurydzy w kolbachWiele osób ma niedobry zwyczaj solenia wody, w której znajdują się kolby. To błąd. Kukurydza wtedy ...

dawno temu

Lekkie letnie przekąski

... marchew 27 kcal ogórek 13 kcal papryka czerwona 28 kcal pomidor 15 kcal rzodkiewka 14 kcal sałata 14 kcal szpinak 16 kcal Wartość kaloryczna wybranych owoców w 100 g: ananas 54 kcal arbuz 36 kcal ...

dawno temu

Letnie przegryzki czyli jedz i chudnij!

... kapusta biała 29 kcal marchew 27 kcal ogórek 13 kcal papryka czerwona 28 kcal pomidor 15 kcal rzodkiewka 14 kcal sałata 14 kcal szpinak 16 kcal Wartość kaloryczna wybranych owoców w 100 g: ananas ...

dawno temu

Co jeść a czego nie jeść? Dylematy karmiącej mamy

... można powoli urozmaicać wprowadzając stopniowo nowe pokarmy. Po trzecim miesiącu życia dziecka można spokojnie sięgać po pomidory, ogórki, a w dalszym okresie po wołowinę, sery i niektóre ryby. ...

dawno temu

Duszone warzywa na zdrowie

... Aby zrobić obiad dla wegetarian umyj cukinię i pokrój ją w kostkę. Krok 2 Podsmaż ją na rozgrzanym oleju 7 minut. Krok 3 Usuń skórkę z pomidorów (zrobisz to polewając je wrzątkiem), a następnie ...

dawno temu

Pasta włoska

... sposobu ich gotowania. Innym ważnym składnikiem włoskich past są warzywa. Kiedy zamierzasz zrobić sos bolognese albo makaron z tuńczykiem, zdecyduj się na świeże pomidory albo pomidory w puszce. Użycie ... przecieru może spowodować, że nasze ...

dawno temu

Kuchnia afrykańska

... to przede wszystkim przyprawy i zioła. Kuchnia marokańskaKuchnia Maroka stanowi wypadkową wpływów śródziemnomorskich i arabskich. Przynależą do niej takie składniki, jak: oliwki, pomidory, cukinie, cytrusy ... oraz 200 g pokrojonych pomidorów z ...

dawno temu

Czy tłuszcz jest zdrowy?

... . Ściągawka z rodzajami olejów roślinnych słonecznikowy - do stosowania na zimno (w sałatkach);rzepakowy - dobry do smażenia, ale zawiera szkodliwy kwas erukowy, dlatego nie należy stosować go w dużych ... również oliwę z pierwszego tłoczenia; ...

dawno temu

Lekka kolacja

... polecane są sałatki warzywne (są to bomby witaminowe), chude mięso, serek wiejski. Podać można kawałek mięsa drobiowego lub ryby z warzywami świeżymi lub gotowanymi na parze. Dobrym rozwiązaniem ... jest też przygotowanie sałatki warzywnej z ...

dawno temu

Żywność Frankensteina?

... , będzie to proces nieodwracalny. Inżynieria genetyczna pozwala człowiekowi ingerować w świat, którego ład kształtował się przez miliony lat. Profesor Stanisław Wiąckowski, autor rozdziału ... Star Link, soja transgeniczna), ale zdarzały się ...

dawno temu

Kuchnia hiszpańska

... produktów, które często są w niej wykorzystywane. Wymienić tu trzeba przede wszystkim rozmaite owoce morza i ryby, pomidory, paprykę, ziemniaki, fasolę, kukurydzę, cukinię, truskawki, a wśród ziół tymianek ... poprzez dodanie do niej pomidorów, ...

+ Pokaż więcej