Drętwienie w ciąży

... w ciąży. Kobieta ciężarna powinna zrezygnować z soli. Pożywienie powinno dostarczać magnezu i witaminy B6. W jadłospisie warto uwzględnić ryby, mleko, pestki dyni, kakao. Należy pamiętać, że kawa i herbata wypłukują cenne minerały z organizmu. ..

dawno temu

Odżywka do rzęs. Jaką najlepiej wybrać i kiedy zauważymy pierwsze efekty?

... antyoksydantów oraz nawilży powieki - ekstrakt z granatu – zregeneruje, załagodzi ewentualne podrażnienia - ekstrakt z pestek dyni – wspomaga proces odbudowy skóry. Idealna odżywka powinna ...

dawno temu

Płatki jaglane, czyli źródło witamin i składników mineralnych. Przekonaj się, dlaczego warto jeść jagły

... owocami, pestkami słonecznika albo dyni i zalane naturalnym jogurtem. Możesz także przygotować płatki jaglane w formie jaglanki, czyli ciepłego posiłku. Mogą być ugotowane na mleku krowim ...

dawno temu

Dieta dla pięknych włosów

... źródłem cynku są ostrygi. Dużo cynku zawierają również pestki dyni i słonecznika, mięso indyka, jajka, drożdże piwne i grzyby. Włosy są bardzo czułym wskaźnikiem, ponieważ szybko reagują na wszelkie ... . Najlepszym źródłem NNKT są oleje ...

dawno temu

Magnez w ciąży

... powinny dostarczać do organizmu 450 mg magnezu. Źródła magnezuGdzie znaleźć magnez? Jak obliczyć, ile magnezu znajduje się w danym produkcie? W 30 g pestek z dyni znaleźć można 150 mg magnezu, 50 g ... pestek słonecznika zawiera 120 mg magnezu, ...

dawno temu

Zdrowa sałatka z czym tylko zechcesz

... kurczaka. Przekonaj się jak zrobić takie uniwersalne danie, które wszystkim przypadnie do gustu. Przygotuj: główkę sałaty (możesz też zmieszać różne rodzaje sałat)4 pomidory2 paprykiczerwoną i białą ... tej zdrowej sałatki jest sałata. Umyj ją i ...

dawno temu

Walka z nałogiem tytoniowym

... . Przede wszystkim ograniczyć liczbę wypalanych papierosów, nie palić przy niepalących, a zwłaszcza przy dzieciach. Warto mieć w pobliżu pestki ze słonecznika lub dyni, coś do chrupania, warzywa ...

dawno temu

Zdrowe przekąski

... skóry. Dużo składników odżywczych potrzebnych dla naszej skóry znajduje się w pestkach dyni, słonecznika i nasionach sezamu. ...

dawno temu

Rozstępy po ciąży

... tego pierwiastka zwiększa ryzyko wad wrodzonych u dzieci. Źródła cynku to mięso, podroby, żółty ser, kasza gryczana, pestki dyni, orzechy i groch. W ciąży pojawiają się też rozstępy na piersiach ...

dawno temu

Skurcze łydek w ciąży

... jest zatem podczas codziennej diety zwiększenie spożywania produktów z magnezem, czyli np. pestki dyni, kakao, otręby pszenne. Oczywiście dodatkowo warto zmniejszyć spożywanie fosforu, tj. np. serki topione ...

dawno temu

Jedzenie, które wpływa na szczęście

... warzywach np. w brokułach, sałacie, kapuście czy brukselce.     Papryczki chili   Papryczki chili dostarczają sporej dawki endorfin, czyli hormonu odpowiedzialnego za łagodzenie bólu ... zapominać również o kaszy, ryżu i makaronie z mąki ...

dawno temu

Zadbaj o swoje ciśnienie

... . Źródłem wapnia są oczywiście produkty mleczne oraz brokuły i szpinak. Magnez znajduje się w otrębach owsianych, pestkach dyni, w kaszy jęczmiennej oraz fasoli. Potas występuje w soku pomarańczowym ...

dawno temu

Cynk w jedzeniu

... znajduje się też w warzywach strączkowych, produktach zbożowych z pełnego przemiału, orzechach (ziemnych, pekanowych), pestkach słonecznika i dyni, kiełkach pszenicy. Warzywa gotowane tracą dużo ...

dawno temu

Odchudzanie bez diety

... , zjedz płatki owsiane zmieszane z otrębami pszennymi, pestkami słonecznika i dyni, siemieniem lnianym i sezamem. Do każdego posiłku dodawaj porcję warzyw. Na obiad zjadaj najpierw surówkę, a później ...

dawno temu

Zasady zdrowego odchudzania

... w nich substancje przyjmować w jedzeniu poprzez spożywanie jabłek, pestek słonecznika, dyni itp. Ćwiczenia odchudzająceGłówną zasadą zdrowego odchudzania jest łączenie odpowiednio dobranej diety z aktywnością ...

dawno temu

Brzuch do poprawki

... Brzuch jest jedną z najczęściej wskazywanych części ciała, której wygląd chcemy poprawić. Zdrowia dieta, aktywność fizyczna to podstawa w staraniach o wyrzeźbiony, płaski brzuch, bez boczków i oponki ... tej części ciała. Oponka i boczki Nawet ...

dawno temu

Niskokalorycznie i smacznie?! Z tymi przepisami to możliwe!

... w pojemniczki i ustaw w parowarze. Ugotuj i podaj na sałacie. Możesz spróbować też polać danie łagodną musztardą, która doda rybie charakteru. Nadziewane cukinieWartość odżywcza cukinii jest bardzo duża ... ,sól i pieprz do smaku.Przygotowanie: ...

dawno temu

Uczyń swoją dietę kolorową!

... te zawierają beta-karoten, który korzystnie działa na oczy oraz skórę. Wpływa także na zmniejszenie ryzyka zachorowania na niektóre nowotwory. Do tej grupy należą: dynia, marchewka, melony, morele ... oraz zeaksantyny wspomaga profilaktykę zaćmy ...

dawno temu

Beta-karoten a opalanie

... są: pomidory, marchew, papryka, dynia, morele, nektarynki, banany czy mango, ale także zielone warzywa liściaste, takie jak: szpinak, sałata, cykoria, brukselka, włoska kapusta czy brokuły. Zawiera ...

dawno temu

Dla skóry, włosów, paznokci i… oczu

... owocach i warzywach, takich jak: dynia, morele, pomarańcze. Z drugiej strony w substancję tę są bogate też warzywa zielone: szpinak, brokuły czy sałata. Odmładzające i poprawiające kondycję skóry ...

dawno temu

Witamina A dla dzieci

... witaminy A pochodzenia zwierzęcego: wątroba,tłuste ryby i tran,pełne mleko,masło i produkty mleczarskie.Źródła prowitaminy A: boćwina,pomidory,morele,śliwki,zielone warzywa (sałata, zielony groszek ... , koper, ...

dawno temu

Witamina A

... , takie jak: masło, mleko, jajka, wątrobę, zieloną sałatę, natkę pietruszki, koperek, szparagi czy dynię. Witaminę A znaleźć można ponadto w takich warzywach, jak: papryka, marchew, ziemniaki, szpinak ...

dawno temu

Maseczka rozświetlająca - jak ją zrobić w domu?

... . Krok 3 Cudowna maseczka rozświetlająca ma dosyć prostą recepturę. Musisz zrobić papkę z małej pomarańczowej dyni, a następnie wymieszać ją z jajkiem. Żółtko ożywia cerę, a dynia, dzięki witaminie ...

dawno temu

Jakie płatki wybrać na śniadanie?

... tłuszczu. Musli - posiłek składający się z płatków pszennych, kukurydzianych, żytnich, jęczmiennych lub owsianych z dodatkiem siemienia lnianego, ziaren sezamu, pestek dyni, słonecznika, rodzynek ...

+ Pokaż więcej