Karkówka z pieczarkami

... wyłącznie w wieprzowinie. Każda z potraw przyrządzona na ich bazie posiada nieco inne właściwości smakowe, zapachowe, ale także odżywcze. Najbardziej dietetyczne jest chude mięso drobiowe, podczas ...

dawno temu

Świąteczny obiad dla wegetarian

... pergaminowym. Posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut.   Kotleciki z młodej kapusty  700g kapusty włoskiej,100g mąki krupczatki,2 ... . Następnie kapustę dokładnie odciskamy z ...

dawno temu

Kurczak w sosie pomidorowym

... pomidorów z innym uwielbianym przez większość produktem – delikatnym mięsem drobiowym. Co możemy otrzymać dzięki takiemu zestawieniu? Przeczytaj poniższy artykuł, a poznasz sprawdzony przepis ...

dawno temu

Sosy do mięs

dawno temu

Kotlety z cukinii

... ciekawym pomysłem jest przygotowanie wegetariańskich kotletów. Kotleciki z cukinii są znakomitym pomysłem na lekki i dietetyczny obiad. Już teraz zobacz, w jaki sposób przygotować kotlety mielone z cukinią ... , aby uzyskać bardziej gęsty farsz, ...

dawno temu

Smaki Armenii – cz. II

... solą, pieprzem, posypujemy posiekaną cebulką, polewamy sokiem z cytryny i łyżką oliwy z oliwek. Na sam koniec posypujemy sałatkę siekanymi ziołami.   Zupa Krczik  200g kiszonej kapusty,50g masła4 ... zsiekany czosnek i dokładnie mieszamy. Z masy ...

dawno temu

Jesienne dania z żurawiną w roli głównej

... z kotlecikami mielonymi i sałatką kapuściano-żurawinową Wraz z nadejściem jesieni w sklepach pojawia się świeża żurawina. Charakterystyczny smak sprawia, że jest idealnym dodatkiem do mięs i warzyw ... . Przy jej pomocy wykonasz smakowite danie, ...

dawno temu

Sushi – nigiri, maki, uramaki i inne rodzaje

... różnorodne dodatki – kawior, siekane ryby, siekanego ogórka. Nigiri– drugi najczęściej rozpoznawany rodzaj sushi. Kulka ryżu (niekiedy wałeczek) z nałożonym na nią kawałkiem ryby, krewetką, innymi ...

dawno temu

Mięso wyrolowane!

... kulinarne oczekiwania? Oto kilka propozycji, które możecie wykorzystać: Miłośnicy subtelnych smaków powinni spróbować roladki drobiowej z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami – Salt&Pepper ... &Co Równie delikatną w smaku propozycją jest ...

dawno temu

Włoskie sosy na bazie pomidorów

... w kostkę i mielimy razem z boczkiem w maszynce. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, czosnek po obraniu siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek i cebulę. Gdy tylko zaczną ... sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na ...

dawno temu

Węgierskie specjały cz. II

... i drobno pokrojone grzyby. Sos dusimy jakieś 4 – 5 minut, aż grzyby zmiękną. Gotowe.   I coś dla tych z nas, którzy nie jedzą mięska:   Kotleciki wegetariańskie  100g marchewki,100g czerwonej soczewicy ... , pietruszkę i marchewkę, a także ...

dawno temu

Jak zrobić kotlety ziemniaczane?

... małe kotleciki. Muszą być delikatnie spłaszczone. Następnie obtocz je w bułce i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Krok 7 Kotlety ziemniaczane gotowe. Smacznego!   ...

dawno temu

Zajęcia z gotowania dla dzieci. To jest modne!

... . Ale dobrze byłoby, gdyby nasze dzieci wiedziały, że frytki są z ziemniaków, a kotlecik pochodzi od kurczaczka lub świnki (choć to może być szokiem). Dlaczego warto wysłać naszego malucha na zajęcia ...

dawno temu

Kotlety z kaszy gryczanej - jak zrobić, jak zjeść?

... będzie je usmażyć. Krok 5 Możesz, ale nie musisz, dodać do kotlecików drobno posiekaną paprykę i ser żółty pokrojony na malutką kosteczkę. Powstaną kotlety z kaszy gryczanej z niespodzianką. Krok 6 ...

dawno temu

Sajgonki - chiński przysmak na każdą okazję

... sojowego; 0,5 siekanej mięty; 0,5 siekanego szczypiorku; 0,5 siekanej pietruszki; 150 g ugotowanego makaronu ryżowego lub sojowego; 6 - 8 grzybów mun; 2 jajka; kilka sporych liści szpinaku. Sposób ... . 3. Drobno siekamy: makaron ryżowy, szpinak ...

dawno temu

Co twoje dziecko je w szkole?

... , warzywa i błonnik. Dla dzieci między 9 a 12 rokiem życia idealny posiłek szkolny winien się składać z falafela, czyli smażonych kulek lub kotlecików z przyprawionego bobu lub ciecierzycy z surówką ...

dawno temu

Kotlety gryczane

... Podawaj z warzywną sałatką Czy takie kotleciki mają szanse zagościć w Waszym jadłospisie? Mam nadzieję, że tak! ...

dawno temu

Pasty rybne – smaczne i zdrowe

... , drylowane oliwki,1 łyżeczka kaparów,sok z połowy cytryny,pieprz,oliwa z oliwek   Tuńczyka i anchois dokładnie odsączamy, czosnek rozcieramy z pieprzem, oliwki i kapary bardzo drobno siekamy. Następnie ... ze skóry i wyciągamy z niego wszystkie ...

dawno temu

Strogonow - przepis tradycyjny

... wołowego (rostbefu lub polędwicy); 50 ml bulionu wołowego (może być też warzywny lub drobiowy); 300 g pieczarek; 4 ogórki kiszone; 4 łyżki gęstej śmietany; 80 ml białego wina; 4 łyżki gęstej śmietany; 2 ... . Obieramy i siekamy cebulę. 2. Mięso ...

dawno temu

Makaron z cytryną?! A jednak!

... w tym czasie woda na makaron powinna się zagotować, więc dodajemy do niej sól i wrzucamy spaghetti. W międzyczasie siekamy drobno oliwki i natkę pietruszki i ucieramy na tarce trochę parmezanu. Makaron ... i chili drobno siekamy, tak jak i ...

dawno temu

TOP 5 bezużytecznych gadżetów kuchennych

... do siekania warzyw są przydatne. Ten, jest dodatkowo ekologiczny. Zamiast wpływać dodatkowo na zanieczyszczenie środowiska przez włączenie blendera do prądu, można skorzystać z ekologicznego zasilania ... , czyli pary ludzkich rąk. Wprawdzie ...

dawno temu

Rodzaje kiełbas

... wykorzystać np. jako dodatek do żurku czy podawać z chrzanem. Kiełbasa wiejska– to kiełbasa wieprzowa, lekko wędzona. Najlepiej smakuje serwowana z podsmażaną cebulką. Idealna na grilla. Kiełbasa drobiowa ...

+ Pokaż więcej