Jak zrobić piernik?

... i udekorować ciasto kandyzowanymi owocami, orzechami i rodzynkami. Zaletą piernika jest to, że ciasto nie psuje się zbyt szybko i na długo zachowuje świeżość. Miodowo-korzenny zapach piernika sprawia, że trudno się oprzeć tej słodyczy. ...

dawno temu

Jak ugotować kapuśniak?

... w kostkę i dodaj do niej mąkę. Przysmaż ją na złoty kolor i dodaj do zupy z kapusty. Krok 9 Jeśli nie chcesz używać kostek rosołowych, możesz ugotować kapuśniak na żeberkach.   ...

dawno temu

Matiasy z papryką - spełnione zachcianki

... na marynatę: 200 ml octu winnego200 ml wody5 łyżek oliwyłyżkę musztardypieprzziele angielskielistek laurowytymianekłyżeczkę cukrusólKrok 1 Najpierw przygotowanie śledzi. Opłucz matiasy, osusz je ... i pokrój w małe dzwonka. Krok 2 Z korniszonów, ...

dawno temu

Przyprawy do dziczyzny

... , upiec, udusić lub zamarynować. W zależności od wyboru sposobu obróbki, a także rodzaju przygotowywanego dania, do dziczyzny dodawane są różne rodzaje przypraw. Marynaty do dziczyzny przygotowuje ...

dawno temu

Maseczki do cery mieszanej

... Aby cera była gładka i odpowiednio nawilżona, przyda jej się od czasu do czasu zastosowanie maseczki. Proponujemy maseczkę jajeczno-jogurtową, miodowo-jogurtową i maseczkę na bazie kawy i kakao. Zobacz, jak łatwo je przygotować... ... Maseczka ...

dawno temu

Mięso w sosie

... bulionu, tak, aby sos nie stał się zbyt rzadki. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Mięso w sosie musztardowym – ten rodzaj sosu doskonale sprawdza się w połączeniu z karkówką czy polędwiczkami ...

dawno temu

Sos do łososia

... powinien zwykle podkreślać smak ryby. Świetnie sprawdza się tutaj przede wszystkim sos chrzanowy albo musztardowy. Czytając dalszą część artykułu, dowiesz się, jak wykonać niektóre spośród wymienionych ... sosów. Sosy do łososiaSos musztardowy ...

dawno temu

Parówki w sosie

... i delikatnie zasmaż. 3. Teraz powoli, powoli wlewaj bulion i mieszaj go do czasu, aż się zagotuje. 4. Pora na śmietanę, musztardę i mieszanie. Oczywiście powinnaś też doprawićsos musztardowy solą i pieprzem ...

dawno temu

Jesienne rozgrzewacze

... uzyska już odpowiednią temperaturę, dodaj do niego kilka goździków, cynamon i szczyptę gałki muszkatołowej. Całość przecedź przez sitko. Miodowe cafe latte – pozycja obowiązkowa każdego miłośnika kawy ... ! Miodowe latte dobre jest nie tylko w ...

dawno temu

Krewetki z grilla - jak je przygotować?

... soku z cytrynypół łyżeczki słodkiej paprykipół łyżeczki posiekanego świeżego tymiankusól, pieprz cytrynowy Krok 1 Grillowane krewetki zacznij przygotowywać od stworzenia marynaty do krewetek. Wymieszaj ... sok z cytryny, oliwę, przeciśnięty ...

dawno temu

Moda na jesień w kolorze pomarańczy

... zadanie – ma mnie rozweselać. Pomarańczowy, bo o nim mowa, ożywi i urozmaici mój jesienny look. Z czym go połączę? Wiem już z doświadczenia, że świetnie się komponuje z ciemnym brązem i musztardowym. Jednak wprawiając się w dobry humor postawię ...

dawno temu

„Ostatni egzorcyzm. Część 2”, Ed Gass-Donnelly

... Horror ma swoje arcydzieła. Od Lśnienia po Sierociniec. Ale bać się na tym filmie naprawdę nie sposób. Jest pięknie sfotografowany: szerokie, malarskie kadry, specyficzna, brunatno-miodowa kolorystyka zdjęć, do tego ciesząca oko, duszna sceneria ...

dawno temu

Nowy trend ślubny. Podróż poślubna w Polsce!

... Swego czasu modnie było się pochwalić przed znajomymi podróżą poślubną, którą spędzaliśmy na Krecie, Mauritiusie czy Malediwach. Jednak niegdyś tak egzotyczne kierunki nieco nam już spowszedniały i teraz trendy jest spędzić swój miesiąc miodowy ...

dawno temu

Smażone udka na niedzielny obiad

... sojowego2 łyżki soku z cytrynyłyżeczkę ziół prowansalskichsólpieprz cayenne9 łyżek masłaKrok 1 Przygotuj najpierw marynatę do mięsa. Zmieszaj musztardę z 4 łyżkami płynnego masła, koncentratem pomidorowym ... , sosem sojowym, sokiem z cytryny, ...

dawno temu

Ocet jabłkowy wspomaga odchudzanie

... domowej spiżarni. Japońscy naukowcy udowodnili, że ocet jabłkowy, stosowany w marynatach, sosach i dressingach do sałatek, może pomóc w walce z nadmiarem kilogramów. Badacze dowodzą, że główny składnik octu, którym jest kwas octowy, uaktywnia ...

dawno temu

O mężczyznach singlach, którzy cię nie przeproszą (za nic!)

... Jest taki brodaty i nieszczególnie śmieszny dowcip: - Mamo, co się dzieje z miodem z miodowego miesiąca? - pyta córeczka. Na co matka: - Wsiąka w męża i tak powstaje stary piernik. Sporo gorzkiej ...

dawno temu

Gruszki w occie

... wykorzystać jako dodatek do obiadu bądź też przystawkę. Jednak na jakich produktach bazując, możemy wykonać marynatę? Wskazać tu można dość dużo możliwości. Najbardziej znane są chyba marynowane grzyby ...

dawno temu

Jak zaplanować babymoon?

... Nazwa babymoon nie bez przyczyny kojarzy się z angielską nazwą miesiąca miodowego – honeymoon. Także dotyczy podróży, tyle, że z dzieckiem – i to jeszcze nienarodzonym. Podróże z brzuszkiem są coraz ...

dawno temu

Jak zdrowo grillować?

... : 10 skrzydełek kurczaka, 14 łyżek marynaty Teriyaki (np. Kikkoman), 2 łyżek oleju roślinnego, 1/2 cytryny, 1 łyżki miodu, szczypty pieprzu.  Umyj i osusz skrzydełka. Umieść je w misce ... i dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Dodaj ...

dawno temu

Kolekcja "Prohibited X" Agnieszki Łatki

... i czerwieni przełamana została szarościami i miodowymi odcieniami. Metalowe wykończenia oraz drapieżna skóra, kontrastująca z transparentnymi szyfonami i kobiecymi jedwabiami, tworzą atrakcyjną ...

dawno temu

Jak zrobić pierniczki?

... na niejciasteczka. Każde z nich posyp orzechami i delikatnie wciśnij je w ciasto. 6. Rozgrzej piekarnik, ale średnio i piecz pierniczki orzechowe czy może raczej pierniczki miodowe. Tylko uważaj, by się nie przypaliły. Smacznego!   ...

dawno temu

Smażone udka w pysznej zalewie

... marynatę do udek oraz mięso przelej do głębokiej patelni i smaż na maśle tak długo, aż wyparuje 2/3 płynu. Udka powinny być złociste z obu stron. Krok 3 Smażone udka podawaj z grzankami natartymi czosnkiem lub z masłem czosnkowym. Smacznego!   ..

dawno temu

Indyk w żurawinie

... na dżem żurawinowy: 2 łyżeczki żelatyny3 szklanki cukrupół kilograma żurawinyKrok 1 Marynata do indyka składa się z przyprawy do drobiu, vegety i oleju. Wymieszaj składniki i zalej mięso. Indyk powinien ...

+ Pokaż więcej