Herbata mrożona

... znacznie łatwiejsza w użyciu, bo nie wymaga posiadania przez nas sitka, jednakże zwykle jej jakość jest gorsza. Oprócz tego niezwykle ważne jest, aby parzyć herbatę przez czas, który wskazany jest specjalnie ... zielonej liściastej,12 kostek ...

dawno temu

Jak przyrządzić rooibos?

... się podobnie do herbaty. Łyżeczkę zioła zaparza się szklanką wrzątku. Po upływie co najmniej 5 minut napar gotowy jest do spożycia. Im dłużej parzy się rooibos, tym lepiej. Dla smaku można dodać cytrynę lub łyżeczkę miodu. ...

dawno temu

Ciasta świąteczne - co zrobić, by się udały?

... manny lub mąki ziemniaczanej. Krok 3 Nigdy nie robiłaś ciasta drożdżowego? Czas spróbować. Aby się udało wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Dodaj odrobinę budyniu waniliowego ...

dawno temu

Przepyszne lekkie ciasto z wiśniami

... , a Włosi do porannego espresso zawsze dodają słodkiego rogalika lub kawałek serniczka. Wygląda na to, że wszystkich nas łączy jedno – słodkie desery. ... , a Włosi do porannego espresso zawsze dodają słodkiego rogalika lub kawałek serniczka. ...

dawno temu

Zniszczone włosy - maseczki, które im pomogą

... drożdżowa. Wystarczy podgrzać pół opakowania drożdży piekarskich z odrobiną mleka i wetrzeć w skórę głowy. Potem należy owinąć włosy folią i poczekać kwadrans. Następnie płukanie i mycie szamponem ...

dawno temu

Drożdże na włosy

... drożdżowe na porost włosów. Miękką i gęstą fryzurę możesz także otrzymać, stosując drożdże piwne. Nie wiesz, w jaki sposób to zrobić? Spróbuj wykonać maseczkę z drożdży na włosy, na którą przepis ...

dawno temu

Czy jesteś hipochondrykiem?

... zdrowia, z pasją opowiada o swoich dolegliwościach i łyka masę tabletek, smaruje się różnymi specyfikami oraz parzy sobie ziółka, bywa uciążliwe. Poznajcie hipochondryka i chorobę, na którą cierpi. ... zdrowia, z pasją opowiada o swoich ...

dawno temu

Kawa na odchudzanie

... Wielu z nas wierzy w prozdrowotne tajemnice kawy. Istnieje zjawisko nazywane psychologią kawy. Okazuje się bowiem, że czerpanie przyjemności z picia czarnego napoju zależy od sposobu parzenia kawy ...

dawno temu

Prawdopodobnie najdroższa zielona herbata na świecie

... około 40 zł. Herbaty sprzedawane są jednak nie tylko w formie suszonych liści do samodzielnego parzenia, ale również  w formie gotowych naparów. Japońska firma Royal Blue Tea wprowadziła właśnie na rynek prawdopodobnie najdroższą na świecie ...

dawno temu

Kanapki na przyjęcie

... rodzajem pieczywa będzie rogalik francuski. Proponuję przygotować 4 rogaliki i przekroić je na pół. Smarujemy je odrobiną pesto równomiernie po obu stronach. Awokado kroimy w cienkie plastry i układamy ... na połowie każdego rogalika i ...

dawno temu

Jak gotować na parze?

... Niektóre potrawy, jak na przykład pyszne i puszyste placki drożdżowe, ze swej natury gotuje się, wykorzystując parującą wodę. Istnieją jednak produkty, które zazwyczaj przygotowujemy w inny sposób ...

dawno temu

Ciasto bananowe

... się w wielu sytuacjach. Ciasto drożdżowe ze śliwkami to dobry pomysł na rodzinny piknik, a połączenie ciasta, owoców i bitej śmietany idealnie nadaje się, by akcentować różnego rodzaju uroczystości ...

dawno temu

Uważaj na sok z roślin!

... Globalne ocieplenie i większa ilość dwutlenku węgla w atmosferze sprawia, że przybywa parzących roślin, a ich olejki są coraz bardziej drażniące. Zawierają one więcej alergenu – urushiolu. Osadza ...

dawno temu

Koktajl mleczny

... bardzo skutecznie i z negatywnymi konsekwencjami dla naszego zdrowia ulegamy namowom kupienia batonika albo słodkiego rogalika. Zdecydowanie lepszym wyjściem jest samodzielne przygotowanie koktajlu ...

dawno temu

Smak herbaty

... Kiedy ktoś w nowym kraju po raz pierwszy częstuje herbatą, to tak jakby wręczał wizytówkę swojej ojczyzny. W sposobie jej parzenia, smaku, temperaturze, w naczyniach, w jakich jest podawana, odbija się nie tylko tradycja, ale i temperament ...

dawno temu

Sos tatarski

... , piekąc ciasto drożdżowe albo przyrządzając zrazy wieprzowe. Nawet robiąc najprostsze dania, jak omlet bądź naleśniki, warto jest znać kilka tajemnic, dzięki którym będziemy mogli swobodnie decydować ...

dawno temu

Zobacz, co je polski uczeń!

... Co uczniowie najczęściej kupują w czasie przerw? Chipsy, batoniki i rogaliki z kremem. Tymczasem nie są to najtrafniejsze przekąski. I nie chodzi tylko o ich kaloryczność i szkodliwość dla zdrowia ...

dawno temu

Ciasto budyniowe

... śmietankowego, który zrobiła dla nas mama albo babcia. Dość wspomnieć towarzyszące nam uczucie niecierpliwości, kiedy nie mogłyśmy się doczekać, aż pięknie pachnąca babka drożdżowa wreszcie ostygnie i będziemy ...

dawno temu

Szyszki ryżowe

... Nic nie smakuje lepiej jak samodzielnie wykonany słodki poczęstunek. Nawet najbardziej ekskluzywne sklepy nie mają w swoim asortymencie naszego ulubionego ciasta drożdżowego babcinej roboty ...

dawno temu

Paprykarz rybny

... lepszego od upieczonego przez babcię ciasta drożdżowego albo będącego specjalnością mamy kotleta jajecznego. Obok tych niezwykłych potraw wskazać trzeba również produkty, które cieszyły się wówczas dużą ...

dawno temu

Biała kiełbasa w różnych odsłonach

... surowej lub parzonej, ale zawsze ważny jest jej kolor i skład. Istotna jest też forma podania - nieprawidłowe techniki gotowania mogą popsuć ten świąteczny przysmak. Oto kilka praktycznych wskazówek. ...

dawno temu

Za dużo świąt

... klientowi, bylebym tylko nie musiała wstawiać zmywarki po kolejnych gościach i parzyć kolejnej waniliowej kawy. ...

dawno temu
+ Pokaż więcej