Sałatka z czerwonej kapusty

... szklanki pokrojonych na cząstki buraczków (gotowane lub marynowane)1/3 szklanki sosu żurawinowego (ze słoiczka)łyżkę octu balsamicznegołyżeczkę soliszczyptę pieprzu1 zmielone ziele angielskie1 zmielony ...

dawno temu

Cukinia - samo zdrowie!

... , sałatki, surówki, marynaty, desery, dżemy, placki etc. Cukinię można gotować, piec, smażyć, marynować, dusić. Najsmaczniejsza jest młoda cukinia. Poznacie ją po intensywnym, zielonym kolorze skórki i ledwo ...

dawno temu

Surówka z kapusty - kolorowo i świątecznie

... . Naprawdę warto jej spróbować. Sama się przekonaj. Przygotuj: po 30 dag białej i czerwonej kapustycebulękawałek marynowanej papryki2 kiszone ogórki2 pomidory3 łyżki oliwek bez pestek2 ząbki czosnku2 łyżki ...

dawno temu

Sałatka zimowa - do patrzenia i do jedzenia

... ziaren kukurydzymarynowaną czerwoną paprykę10 marynowanych nadziewanych oliwekmarchew2 ząbki czosnku5-6 łyżek majonezu3 łyżki olejusok z połowy cytrynyłyżkę sosu sojowegosólpieprzKrok 1 Przygotowanie ...

dawno temu

Mięso ze smakiem, czyli aromatyczne dodatki

... . Czasami dla zwiększenia jego aromatu marynuje się go w czerwonym winie, a następnie miesza z buraczkami ćwikłowymi i majonezem. Sos czosnkowy lub pomidorowy – można go użyć jako dipu do mięsa ...

dawno temu

Efektowny pstrąg w zielonym majonezie

... sałatę na talerzu, na niej ułożyć rybę i udekorować ją majonezem. Jeśli chcesz, by danie wigilijne wyglądało bardziej świątecznie do dekoracji możesz użyć marynowanych grzybów lub plasterków pomarańczy. Smacznego!   ...

dawno temu

2 pomysły na zdrową pierś z kurczaka

... oraz szczypta przyprawy ze słodkiej papryczki. Marynuj pierś z kurczaka w tej marynacie przez kilka godzin, a następnie przyrządź ją na grillu elektrycznym bez użycia tłuszczu. Podawaj kurczaka ...

dawno temu

Będziesz w szoku, do czego można wykorzystać cebulę! I nie ma to nic wspólnego z jedzeniem…

... do usunięcia zabrudzenia powstające na skutek palącego się tłuszczu pochodzącego od kiełbas czy karkówki. Możesz w prosty sposób pozbyć się tych uporczywych zabrudzeń przy pomocy cebuli. Nadziej połówkę ...

dawno temu

Japońskie potrawy

... lub marynowanym imbirem. Nie chodzi tu bowiem o bogactwo składników, a jedynie podkreślenie smaku mięsa. Można tez podawać je z dodatkiem soku z cytryny, chrzanem czy wykwintnym kawiorem. Inne składniki ...

dawno temu

Dieta przy wrzodach żołądka

... lub warzyw,suchych roślin strączkowych, grzybów, cebuli, surowych warzyw,pieczywa razowego,alkoholu,mocnej kawy i herbaty,gorącej czekolady,potraw smażonych, marynowanych, wędzonych i mocno przyprawionych. ...

dawno temu

Jak zrobić kapuśniak?

... to wykonać? Krok 1: Mięso umyj i pokrój na drobne paseczki. Marynuj w ziołach i smaż na oliwie z oliwek z obu stron. Krok 2: Kapustę poszatkuj. Pozostałe warzywa podziel na mniejsze części. Krok 3 ...

dawno temu

Gotowanie na parze

... dodawać w końcowej fazie( na około 5 minut przed końcem gotowania) lub dopiero na talerzu.Przyprawy do ryb lub mięs najlepiej dodawać , marynując pokarm przed gotowaniem (wykorzystując np.sok z cytryny lub oliwę z oliwek). ...

dawno temu

Poznański Festiwal Dobrego Smaku

... z mazurskiego suma, marynowane bakłażany spod Sofii, wina z austriackiego Kamptal, sękacze z Podlasia, a nawet nalewki z klasztoru Benedyktynów w Lubiniu. Amatorzy kuchni azjatyckiej także znajdą coś ...

dawno temu

Przekąski na sylwestra - półmisek śledziowy

... ogórkipół marynowanej paprykipół czerwonej cebulisólpieprzcukierA na rolmopsy z musztardą: 4 płaty matiasów4 jajka na twardo4 łyżki musztardy miodowej2 łyżki oliwy2 łyżki oliwek 2 gałązki natki sólpieprz1 ...

dawno temu

Sałatka wigilijna - jeszcze pyszniej na stole

... . Przygotuj: pół szklanki fasoli perłówki2 jabłka2 kwaszone ogórkigarść pokrojonych marynat (grzybki, korniszony, dynia, śliwki, zielone pomidory itp.)majonezew. śledź marynowany ...

dawno temu

Smażone udka w pysznej zalewie

... pysznej zalewie musisz zacząć przygotowywać już dzień przed podaniem. Wymieszaj wszystkie przyprawy z ciepłą wodą i włóż do nich udka. Powinny się marynować przez 12 godzin. Krok 2 Następnego dnia ...

dawno temu

Indyk w żurawinie

... się marynować w lodówce przez 12 godzin. Krok 2 Kiedy mięso będzie zamarynowane włóż je do rękawa i do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczony indyk będzie gotowy za około 70 minut. Krok 3 ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Rodzaje kiełbasy na grilla – jak grillować białą kiełbasę, kaszankę i inne

... . Zazwyczaj marynowane gotowce są wysoko przetworzone i kiepskiej jakości. Dobra kiełbasa o dużej zawartości mięsa sama w sobie ma wyrazisty smak, więc nie potrzebuje żadnych dodatkowych przypraw (chociaż ... grillową nudę. Białą kiełbasę możesz ...

dawno temu

Nietolerancja pokarmowa

... w formie karkówki z grilla, palił papierosy i pił colę. Dlaczego więc odmawia mi się prawa do posłodzenia herbaty i komentuje się zjadliwie moje ulubione jogurty? Ludzie, leczcie się z tego! Takie zachowania źle wam robią na trawienie, choćby ...

dawno temu

Witaminy w gruszkach

... z kurczaka) z owocami w białym lub czerwonym winie. Gruszki będą także wyśmienicie się komponować z karkówką. Innym rozwiązaniem jest dodanie tego owocu do włoskiego carpaccio czy zapieczenie ...

dawno temu

Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

... wykorzystuje się wieprzową karkówkę albo łopatkę. Większość sklepów umożliwia klientowi wybranie kawałka mięsa i na jego życzenie zmielenie go. Jednakże równie dobrze możemy kupić drobiowe mięso mielone ...

dawno temu

Mięso wieprzowe

... . Co nieco mówią nam także terminy łopatka, mostek, karkówka, żeberka czy golonka. Skąd jednak pochodzi schab? Ten rodzaj mięsa wieprzowego to nic innego jak część mieszcząca się między żeberkami ...

dawno temu

Monotonii sosów mówimy stanowcze NIE

... (karkówka, polędwiczki wieprzowe), jak i do sałatek z orzechami i serami. Balsamico truskawkowe 300 ml octu balsamicznego,pół szklanki cukru,80g mąki,10 truskawekDo niedużego garnka wlewamy ocet ...

dawno temu

Dania z serem

... więc z jego dodatkiem przygotować lasagne, zapiekankę warzywną czy dodać do spaghetti lub pieczonego mięsa np. karkówki czy kurczaka. Sery póltwarde świetnie smakują podane jako przystawka do białego wina. ...

+ Pokaż więcej