Jak zorganizować chrzciny?

... (tort i ciasta). Możecie też poprosić o pomoc bliskich – ktoś może przygotować sałatkę, inna osoba upiec ciasto; z pewnością oszczędzi wam to czasu. Choć tradycja polska mówi inaczej, chrzciny ...

dawno temu

Zapalenie wątroby

... ze skórki jabłka, gruszki, morele i brzoskwinie,odgrzewane potrawy, nawet zupy przechowywane w lodówce,tłuste ciasta, torty, kremy, kakao, czekolady, bita śmietana, ciasta francuskie i drożdżowe ...

dawno temu

Banany w czekoladzie

... komponowanie czekolady z owocami jest bardzo doceniane i częstokroć wykorzystywane w czasie przygotowywania różnego rodzaju deserów. Nie chodzi tu tylko o ciasta, w których polewa czekoladowa bardzo często ... cieście zanurzamy banany i smażymy ...

dawno temu

Przepisy na faworki

... na chrusty. Faworki z piwemrobi się w bardzo prosty sposób. Wystarczy wyrobić ciasto składające się z mąki, żółtka jaja kurzego oraz piwa. Następnie trzeba cienko rozwałkować ciasto, pokroić ...

dawno temu

Wigilia na Ukrainie

... wyrabiamy ciasto, na koniec dodając pianę ubitą z białek. UWAGA! Od momentu dodania piany przestajemy ciasto ugniatać. Zamiast tego bierzemy drewnianą łyżkę i bardzo delikatnie mieszamy, aż składniki ...

dawno temu

Powidła śliwkowe

... się w każdych okolicznościach przystawki, jaką są śliwki w occie. Te niewielkiego rozmiaru owoce zazwyczaj kojarzymy ze słodkim smakiem i różnego rodzaju ciastami. Nie ma w tym nic złego, bowiem bardzo ... w 100 g produktu znajduje się niemal ...

dawno temu

Dietetyczne desery

... śmietany czy cukru, bo truskawki są dość słodkie. Słodycze prosto z piekarnika Do pieczenia ciast warto używać mąki pełnoziarnistej, która zawiera sporo błonnika, a także cechuje się zdecydowanie ... mniejszą kalorycznością. Niełuskane ziarna ...

dawno temu

Zadbaj o swoją wątrobę

... słodkich ciast i deserów sięgnij po świeże i suszone owoce. Doskonale smakuje także miód i melasa, a nie zawiera tak dużej ilości cukru.Aby zregenerować wątrobę po spożyciu alkoholu, zdecyduj ...

dawno temu

Przerwa w diecie – czyli desery na Dzień Kobiet z czekoladą w roli głównej

... ? Być może zatem przypadnie Ci do gustu ciasto imbirowe z czekoladą – Kucharzysz? Jeśli do jesteś koneserką muffinek, powinny spodobać Ci się te z czekoladą, rodzynkami i kandyzowanym ananasem. Proste ...

dawno temu

Zmień słodycze na warzywa

... zdecyduj co jest lepsze.   Kaloryczność słodyczy: Ciasto drożdżowe ze śliwki – 178 kcal/porcja Czekolada mleczna – 560 kcal/ tabliczka Eklerka z kremem – 120/ sztuka Szarlotka – 110 kcal/ sztuka ...

dawno temu

Czego unikać rozszerzając dietę dziecka?

... zęby mleczne i podrażniają żołądek. Odkryj nowe smaki Rozszerzaj dietę dziecka z głową. Zamiast kupować batoniki, których dziecko nigdy jeszcze nie jadło pomyśl o egzotycznym owocu. Przygotuj ciasto z dyni lub marchwi, risotto z warzywami. ...

dawno temu

Przepis na chleb śliwkowy, czyli zdrowe pieczywo bez ulepszaczy

... składników. Krok 4. Przelej ciasto do przygotowanej formy chlebowej. Piecz przez ok. 50-60 minut. Przed wyjęciem sprawdź wykałaczką czy chleb jest suchy w środku. Przed pokrojeniem wystudź chleb. Smacznego!  ...

dawno temu

Jak zorganizować rodzinny piknik?

... turystyczną, która pozwoli na przechowanie sałatek, chłodnych napojów i ciast. 52564 Znudziło się wam siedzenie w miejscu? Wybierzcie się na rower, rolki, pograjcie w piłkę lub berka. Jeżeli spędzacie czas ...

dawno temu

Komosa ryżowa i amarantus, czyli pseudozboża

... i ekspandowanych. Jest bardzo sycący. Nie zawiera glutenu, a produkowana z niego mąka to doskonały zamiennik jajek - świetnie nadaje się do wyrobu ciast, naleśników i omletów.  Źródło zdjęć: Shutterstock ...

dawno temu

W szampańskim nastroju – co podawać do tego trunku?

... je dostać o tej porze roku, możemy je wykorzystać np. w deserach, czy ciastach. Kawior – zwany przysmakiem bogaczy, będzie świetnie podkreślał smak szampana, trzeba tylko wiedzieć jak go podawać. Moja ...

dawno temu

Jak wzbogacić smak kompotu z suszu?

... – te najlepsze powinny by tłuste i ciężkie. Zazwyczaj są przyprawą dodawaną do piwa i wina, a także przetworów mięsnych (wbijane są np. w szynkę). sosów i ciast. Dodane do kompotu nadadzą mu wyrazistości ...

dawno temu

Jak powstają kolorowe makarony. Będzie szkarłatny?

... spokojnie uzyskać kolor czerwony i zielony- dodając sok ze szpinaku lub wywar z papryki. Niestety, barwnik z kałamarnicy znaleźć dość trudno. Dla tych, którzy chcą przygotować niezwykłe 3-kolorowe tagliatelle - przepis na kolorowe ciasto ...

dawno temu

Zamiast słodyczy wybierz warzywa!

... .   Kaloryczność słodyczy:   Ciasto drożdżowe ze śliwki – 178 kcal/porcja Czekolada mleczna – 560 kcal/ tabliczka Eklerka z kremem – 120/ sztuka Szarlotka – 110 kcal/ sztuka Pączek - 200 kcal/ sztuka Ptyś ...

dawno temu

Właściwości kopru włoskiego

... , a więc nadadzą się jako dodatek do ciast czy dań rybnych. Dodatkowo warto wiedzieć, że systematyczne żucie kopru jest skuteczną metodą na świeży oddech. ...

dawno temu

Prącie u dzieci

... znajduje się nieco poniżej. W takim przypadku maluszka powinien obejrzeć pediatra. Doradzi, w jaki sposób pielęgnować maleństwo. StulejkaW pierwszych miesiącach życia napletek ciasto przylega do prącia ...

dawno temu

Jak gotować krewetki?

... z takie dania jak risotto, podawać jako przegryzkę do wina czy też zapiekać w cieście. Pamiętajcie, że ten rodzaj skorupiaka to także kulinarny afrodyzjak! A do jakich potrawy Wy dodajecie krewetki? ...

dawno temu

Rodzaje ryżu

... aromat, dlatego chętnie wykorzystuje się go do ciast czy deserów. Łatwy do gotowania. Idealny do potraw egzotycznych. Ryż krótkoziarnisty - posiada lekko owalne ziarenka, lekko klejący. Spełnia swoją ...

dawno temu

Owoce morza - charakterystka

... przyrządzane z czosnkiem i cytryną. Można je także zapiekać w cieście. Obniżają poziom cholesterolu i usuwają toksyny z organizmu. Który z tych kulinarnych rarytasów wypróbowałabyś najchętniej? ...

dawno temu

Panierka do kurczaka

... i pełne wytwornego smaku panierki do mięs można zastosować? Przedstawiam Wam kilka ciekawych propozycji. Panierka z płatków kukurydzianych–płatki trzeba pokruszyć np. wałkiem do ciasta, by lepiej ...

+ Pokaż więcej