Warsztaty kulinarne dla panów w Toruniu do końca stycznia!

... ich trwania panowie mogą nauczyć się jak przyrządzić danie główne, deser i zimne przekąski, a także poznają sztukę podawania kolacji i kilka zasad savoir vivru przy stole np. wybór odpowiednich kieliszków ...

dawno temu

Video-Kuchnia.pl – gotowanie na ekranie

... (od deserów do głównych dań), na Video-Kuchnia.pl można znaleźć sekcje: Na szybko (pomysły i sposób wykonania prostych potraw) oraz Szkoła gotowania (typowe poradniki od ostrzenia noży po gotowanie ...

dawno temu

Skąd się biorą poranne nudności i jak sobie z nimi radzić?

... herbatniki lub krakersy. Po zjedzeniu kilku poleż przez chwilę.  Zaopatrz się w opaskę uciskową. Zakłada się ją na nadgarstek. Specjalny plastikowy guzik uciska odpowiedni punkt wyznaczony przez akupresurę i ogranicza tym samym nudności. Opaskę ...

dawno temu

Poranne mdłości w ciąży – jak sobie z nimi radzić?

... , którą możesz przegryźć w razie złego samopoczucia. Idealny będzie krakers, herbatnik lub kawałek banana. Możesz też mieć pod ręką szklankę mleka, które jest dobre również na zgagę. Krok 3: Odpowiednia ...

dawno temu

Akcja kulinarna Kwitnąca Wiśnia

... kilka wybranych przepisów, które szczególnie mnie zaciekawiły: Clafouits z wiśniami - deser o wykwintnej nazwie na podstawie przepisu z bardzo popularnej książki Michela Rouxa "Jajka" Koktajl wiśniowo ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść galaretkę?

... z tłuszczykiem polecana jest osobom będącym na diecie, ze względu na niewielką ilość kalorii ( w 100 g jest tylko ok. 60 kcal). Można zatem wykorzystać ją na deser.   Czy takie argumenty przekonują Cię, by sięgać po nią częściej? Mam nadzieję, ...

dawno temu

Właściwości truskawek

... cholesterolu i chronią przed miażdżycą. Substancje zawarte w truskawkach działają krwiotwórczo, zapobiegając anemii. Wzmacniają odporność i poprawiają nastrój. Deser truskawkowyZanim przyrządzisz ... w jogurcie lub ze śmietaną i cukrem. Aby ...

dawno temu

„Kulinarne podróże po Chorwacji” – recenzja

... (zupy, dania mięsne, bezmięsne, desery itp.), ale z wykorzystaniem krain: Istria i Kvarner, Dalmacja, Chorwacja Centralna, Zagorje, Slawonia. We wprowadzeniu do każdego rozdziału poszczególne regiony ... osoby uwielbiające słodkości, gdyż w ...

dawno temu

Kogel mogel na gardło

... . Takie rozwiązanie jest świetną alternatywą dla czekolady. Deser najlepiej jest podawać schłodzony. Do przygotowania takiego kulinarnego specjały można też wykorzystać jagody czy poziomki. W tym przypadku ... na kilka minut do piekarnika. Musi ...

dawno temu

Wartość odżywcza migdałów

... tego, że wpływają dobroczynnie na układ hormonalny, polepszają potencję i zapobiegają rozwojowi prostaty.Potrawy z migdałami Migdały świetnie nadają się do słodkich deserów. Pokruszone, świetnie ... daniowych. Te w postaci zmielonej, świetnie ...

dawno temu

Potrawy z marchewki

... . miesiąca życia.  Deser – sok marchewkowyPo pierwszym roku życia, możesz przygotować maluszkowi sok marchwiowo-malinowy. To wspaniała propozycja na deser lub podwieczorek. Czego będziesz potrzebować ...

dawno temu

Płatki kukurydziane

... się na eksperymenty kulinarne z ich udziałem i przygotować na ich bazie także dania obiadowe czy pożywne desery. Płatki te świetnie spełnia swoją rolę jako panierka do mięsa. Wystarczy jedynie lekko pokruszyć je ... kaloryczność takiego posiłku ...

dawno temu

Dlaczego kasza jaglana jest zdrowa?

... kaszy jaglanej na nasz organizm powinniśmy ją na stałe umieścić w swoim menu. Jest doskonałym dodatkiem do duszonych mięs, sosów czy zup. Smaczna jest także jako element słodkiego, owocowego deseru ...

dawno temu

Cukier to Twój przyjaciel. Nie eliminuj go całkowicie z diety

... . Dietetycy uważają jednak, że nie należy sobie odmawiać także przyjemności zjedzenia deseru. Osoby, które na co dzień dbają o dietę, nie muszą się obawiać jednorazowych szaleństw. Ich organizm bez problemu ...

dawno temu

Fondue i jego rodzaje

... bulion. W bulionie gotuje się kawałki ryb i mięsa, a nawet warzyw. Ten rodzaj,  jest jedynym lekkostrawnym fondue. Fondue czekoladowe – podawane na deser. Jak się łatwo domyśleć, w garnku rozpuszcza ...

dawno temu

Jajko na twardo - przepis

... masą napełniamy babeczki z kruchego ciasta (takie, jakie zwykle używamy do deserów). Wierzch możemy udekorować szczyptą kawioru oraz natką pietruszki.   Jajka w galarecie   Aby przygotować galaretę ...

dawno temu

Arbuz na odchudzanie

... ten, choć słodki, jest bardzo mało kaloryczny, bo w 100 g mieści się zaledwie ok. 15 kcal. Można więc śmiało przygotowywać na jego bazie ulubione soki, dodawać do deserów czy przyrządzić nietuczące ...

dawno temu

Jak zrobić sushi?

... do maczania. Na koniec pozostaje nam tylko nauka posługiwania się pałeczkami, by móc jeść sushijak należy, ale naukę możemy sobie zostawić na deser.   ...

dawno temu

Chroń jedzenie przed ciepłem

... nieświeże, ale ryzyko jest mniejsze. Kremy do ciast i deserów są idealne dla rozwoju przeróżnych bakterii, a od nich bardzo łatwo o rozstrój żołądka.   Nie tylko słodycze mogą się szybciej psuć. Majonez ...

dawno temu

W szampańskim nastroju – co podawać do tego trunku?

... je dostać o tej porze roku, możemy je wykorzystać np. w deserach, czy ciastach. Kawior – zwany przysmakiem bogaczy, będzie świetnie podkreślał smak szampana, trzeba tylko wiedzieć jak go podawać. Moja ...

dawno temu

Aromatyczna kawa

... dodatek poprawi krążenie, a także zadziała jako swoisty afrodyzjak. Do tego odtłuszczone mleko, cukier i bita śmietana do dekoracji i zamiast zwyczajnej „małej czarnej” mamy słodki deser.   Kawa z imbirem ...

dawno temu

Jedzenie słodyczy

... , winogrona, morele czy maliny. Jesteś miłośniczką deserów? Zamiast porcji lodów lub ciasta przyrządź miękkie jabłka prażone z cynamonem "na słodko". Noś ze sobą suszone owoce, które posiadają ...

dawno temu

Naleśniki z bananami

... migdałów czy bakalii. Taki deser jest dość kaloryczny, ale czy nie warto raz na jakiś czas pozwolić sobie na słodkie odstępstwo od diety? Palce lizać!     ...

dawno temu

Kuchnia francuska

... i aromatycznych przypraw. Ratatujserwuje się np. poczas wieczornej kolacji. Creme brulee - deser na bazie kremu z jaj, cukru i śmietany, wzbogacony szczyptą wanilii lub czekolady.  Jego wierzchnią część zdobi ...

+ Pokaż więcej