Przechowywanie makaronu. Jak długo i bezpiecznie przechowywać gotowany makaron?

... w sklepie – 1-3 dni, • gotowany makaron pszenny – 3-5 dni, • makaron na bazie soczewicy, grochu lub fasoli – 3-5 dni, • makaron bezglutenowy – 3-5 dni, • makaron tortellini lub inny tego typu ... . Takie cechy makaronu świadczą o tym, że nie ...

dawno temu

Indyk z warzywami - smacznie i oryginalnie

... Indyk z warzywami to danie drobiowe smaczne i oryginalne. Mięso indycze jest bardzo delikatne i zapewne zadowolisz dzięki niemu niejednego smakosza. Jest przy tym obiedzie trochę pracy, ale czego się nie robi dla takiego efektu. Wyobraź sobie ...

dawno temu

Mięsne chipsy, czyli brytyjski sposób walki z otyłością

...   Nie da się ukryć faktu, iż Brytyjki nie należą do najszczuplejszych kobiet świata. Umiłowanie fast –foodów, chipsów, frytek i coli robi swoje. Aby walczyć z nadwagą narodu, Brytyjczycy wynaleźli dość dziwaczny produkt - chipsy z mięsa! ... ...

dawno temu

Jak ugotować jajka?

... . Pyszne są też gotowane. Ta łatwa czynność, jakby się na pierwszy rzut oka mogło wydawać, dla wielu nie jest jednak wcale bułką z masłem. Zamiast jajek na miękko dostają ma twardo, a zamiast porządnie ściętego białka, pływającą papkę. Jak ...

dawno temu

Makaron z soczewicą - sposób na pyszny obiad

... Makaron z soczewicą to świetny sposób na pyszny obiad, zwłaszcza dla tych, którzy w piątki nie jadają mięsa. Przygotowanie dania nie jest trudne, poradzi sobie z tym, nawet osoba, która z gotowaniem ma niewiele wspólnego. Po wyjściu z pracy udaj ...

dawno temu

Masz takie garnki w domu? Wyrzuć je

... To, w czym gotujemy ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale również dla naszego zdrowia. Dlatego warto zrobić przegląd garnków, które posiadamy. ... 1886111 To, w czym gotujemy, ma ogromne znaczenie nie tylko dla smaku potrawy, ale ...

dawno temu

Jajka po wiedeńsku

... zauważyć, że nawet najprostsze dania potrzebują choć jednego kurzego jajka, by nabrać odpowiedniej konsystencji albo smaku. Wskazać trzeba tu nie tylko ciasta, ale także sałatki albo mięsa. Nie ulega ... się jednak, że jajka potrafią być także ...

dawno temu

Jedzenie SZYBKO PSUJE SIĘ w lodówce? Zmień sposób przechowywania

... O tym jak przechowywać jajka, ser, mięso, wędliny i konserwy opowiedziała specjalistka od żywienia, Agnieszka Piskała. ...

dawno temu

Jak gotować brokuły?

... smak możesz dodać do wrzącej wody niewielką ilość mleka Przechowuj je w lodówce – nie stracą wtedy swoich właściwości odżywczych i na dłużej pozostaną świeże Warto wiedzieć, że gotując brokuły na parze ... unikniemy wyparowania z nich wielu ...

dawno temu

Pulpeciki mięsne

... Lubisz mięso mielone pod każdą postacią? Zaraź tą sympatią swojego malucha! Sporządź na obiad pyszne pulpeciki mięsne z dodatkiem kleiku ryżowego i warzyw. Nowe danie z pewnością zainteresuje małego smakosza. ... . Krok 4: Posiekaj drobno natkę ...

dawno temu

Zupa gyros - jak ją zrobić?

... Zupa gyros to dowód, że gotowanie moze być fascynujące. Ten przepis pozwoli ci spróbować czegoś nowego. Znudziły ci się pomidorówka, grochówka i kapuśniak? Poznaj inny wymiar zupy. Jest gęsta ... i pożywna, dzięki czemu nie będziesz już musiała ...

dawno temu

Jajecznica na parze

... Gotowanie na parze to jeden z najzdrowszych sposobów przyrządzania potraw, gdyż gotując w parowarze lub kąpieli wodnej zachowujemy większość składników odżywczych produktów. Dziś przepis na jajecznicę, oczywiście przyrządzoną na parze. ... ...

dawno temu

Deser budyniowy - na słodki początek nowego roku

... słodyczy, będziesz zła, jeśli będziesz zła, to inni przestaną cię lubić. I co, chcesz zamienić przyjaciół na szczupłą sylwetkę? Przygotuj: 1 budyń waniliowy1 budyń czekoladowylitr mleka6 łyżek cukru4 ... . Oddzielnie ugotuj budyń waniliowy i ...

dawno temu

Ryba na parze, czyli danie z parowaru

... najbliższych. Przepisy na parowar nie są zbyt skomplikowane, więc naprawdę warto w niego zainwestować i skrócić czas gotowania o połowę. Zacznijmy od czegoś prostego. Co powiecie na rybę na parze z ziemniaczkami, cukinią i aromatycznymi ziołami? ...

dawno temu

Surówka z marchewki - królowa wśród dodatków

... Surówka z marchewki to uniwersalny dodatek do obiadu. Można ją podać z każdym rodzajem mięsa, w dowolnej postaci: pieczonym, smażonym lub gotowanym. Jest lekka, łatwa w przygotowaniu i bardzo zdrowa. Jak ją przygotować? Czym przyprawić, aby ...

dawno temu

Gorąca i ostra książka?

... Gotowanie, pasja, praca, hobby, miłość i sposób wyrażania. Każdy, kto kiedykolwiek miał styczność z możliwością popłynięcia i zatopienia się w wirze smaków wie, że przyprawy są nieodzownym elementem każdej potrawy. ... Gotowanie, pasja, praca, ...

dawno temu

2 pomysły na zdrową pierś z kurczaka

... Pierś z kurczaka powinna jak najczęściej gościć na twoim stole. Stanowi ona bowiem źródło pełnowartościowego białka, a jednocześnie jest produktem o niskiej zawartości tłuszczu. Co więcej, możesz ją przyrządzić na wiele różnych sposobów. Dzięki ...

dawno temu

Kitfo - potrawa ślubna z Etiopii

... naszego tatara. Kitfo to potrawa, której głównym składnikiem jest drobno siekana, surowa wołowina. Mięso musi być jak najbardziej krwiste, dlatego często dodatkowo podlewa się je jeszcze dodatkowo krwią ... . Do mięsa podaje się mitmita – ...

dawno temu

Siedemdziesięcioletnia witarianka wygląda na kilkadziesiąt lat mniej

... Annette odżywia się wyłącznie surowym jedzeniem, które hoduje sama. Nie spożywa mięsa, nabiału ani produktów przetworzonych. Nie gotuje jedzenia, a wodę zbiera w specjalnej beczce koło domu i jest to deszczówka. Czy dieta to sposób na ...

dawno temu

Kotlet po cygańsku

... , lecz niezawodna i przez wielu uznawana za niezastąpioną. Najprostszym sposobem na jego urozmaicenie jest zmiana dodatków. I tak obok gotowanych ziemniaków mogą pojawić się ich smażone bądź pieczone odpowiedniki ... , że przygotowanie idealnego ...

dawno temu

Zimne nóżki w zimie? Tak, ale tylko na talerzu!

... właściwości odżywczych, bo zawiera wszystko to, czego naszemu organizmowi potrzeba, czyli pożywne mięso i pełne witamin warzywa. ... Mięso gotujemy, aż do uzyskania wymaganej miękkości i do momentu, w którym łatwo będzie nam je oddzielić od ...

dawno temu

Desery z owocami

... , skusimy się na słodki rarytas. Taki dietetyczny grzeszek jednak będzie bardzo trudny do zrzucenia. Czy nie lepiej zatem wypróbować łakoci, które dostarczą nam mniej kalorii? Deser z budyniem ... Do szklanych pucharków wlewamy budyń ...

dawno temu

Ciasto z mięsem

... , aż nabierze złocistego koloru, a następnie dodaj do niej ząbki czosnku i pomidory pokrojone w drobne kawałki. Mięso mielone połącz z jajkiem, a następnie usmaż na patelni, dodając do całości sos Napoli ...

dawno temu

Ponadczasowe gołąbki – jakie Ty wybierasz?

... Tradycyjne gołąbki – kto ich nie lubi? To proste w wykonaniu danie złożone z ryżu i mięsa owiniętych w liście kapusty, to potrawa, która smakuje wyśmienicie, a sztuka jej przyrządzenia wcale ... angielskie, vegeta Kapustę wcześniej gotujemy w ...

+ Pokaż więcej