Naleśniki gryczane

... dużym ogniu bez dodatku tłuszczu. Jeżeli zamierzamy smażyć je na oleju, nie należy do ciasta dodawać masła. Naleśniki gryczane świetnie komponują się zwłaszcza z warzywami takimi jak brokuły, szpinak i szparagi, a także pieczarkami. Smacznego! ..

dawno temu

Łatwa dieta niełączenia

... : pomidor, kapusta, ogórek, marchew, pietruszka, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, brukselka, seler, por, szpinak, szparagi, bakłażan, sałata tłuszcze i oleje: masło, margaryna, oliwa z oliwek ... , płatki śniadaniowe, fasola, ...

dawno temu

Dieta na zimową chandrę

... , ciasta, makarony, fasola, warzywa, przetwory zbożowe, krakersy. Bogate w kwas foliowy: szpinak, brokuły, kapusta. Bogate w selen: ryby, owoce morza. Kofeina (uwaga: nadmiar kofeiny może powodować stany lękowe). Czosnek. ...

dawno temu

Pyszny, zdrowy obiad w 3 minuty? Teraz to możliwe!

... ? Twoją historię doskonale rozumieją twórcy marki Homemade – polskiego producenta naturalnych dań gotowych. Dlaczego? Bo receptury swoich zdrowych zup, makaronów i hummusów opracowali podczas kulinarnych ... . Jednak nie bez znaczenia jest też ...

dawno temu

Witaminy przed ciążą

... w warzywach zielonoliściastych, takich jak kapusta, brokuły, szpinak, brukselka, szparagi, kalafior, w roślinach strączkowych, np. w fasoli szparagowej, grochu, soi, w pomarańczach, drożdżach i otrębach ...

dawno temu

Jedzenie wegetariańskie

... w produktach mlecznych z soi, a także zielonych warzywach takich jak brokuły czy kalafior. Pełnoziarnisty chleb, orzechy i ziarna dostarczą natomiast żelazo. Białko kryje się pod postacią makaronów ...

dawno temu

Uczyń swoją dietę kolorową!

... antynowotworowych. Do tej grupy zalicza się: boćwinę, brokuły, brukselkę, kalafiora, kapustę (różne jej rodzaje). Żółtozielona - jedzenie z tej rodziny chroni oczy. Dzięki zawartości luteiny ... , które dzięki zawartości allicyny zwalczają ...

dawno temu

Beta-karoten a opalanie

... są: pomidory, marchew, papryka, dynia, morele, nektarynki, banany czy mango, ale także zielone warzywa liściaste, takie jak: szpinak, sałata, cykoria, brukselka, włoska kapusta czy brokuły. Zawiera ... go także zielony groszek czy szparagi. Beta ...

dawno temu

Obiad dla dzieci

... na co dzień. Czym to skutkuje? Często prowadzi do nadwagi u dzieci. Jeżeli preferujesz kuchnię naturalną, używaj produktów bogatych w błonnik (pełnoziarniste makarony, brązowy ryż). Zdrowe są grube kasze ... , kalafior, brokuł, kalarepkę. Zimą z ...

dawno temu

Pomysły na świąteczne sałatki

... , groszek, kukurydza, ziemniaki, brokuły, ogórki konserwowe i czerwona fasola. Całość łączymy ze startym serem żółtym i doprawiamy solą, pieprzem i majonezem. Potem dodajemy kiełki sojowe. Chcąc lekko ... w kostkę jajko, groszek konserwowy, ...

dawno temu

Sos sezamowy

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem

... nasze danie. Jednakże możemy równie dobrze zastąpić go sosem beszamelowym albo mozzarellą. Co jeszcze wchodzi zwykle w skład zapiekanek? Wskazać tu trzeba przede wszystkim na makaron i ryż. Równie dobrze ... z kurczakiem i brokułami. Jej ...

dawno temu

Potrawy z woka

... bez kości,50g pędów bambusa,¼ brokuła,3 grzybki shitake,1 cebula,1 marchewka,3cm kawałek korzenia imbiru,2 łyżki jasnego sosu sojowego,sól, pieprz Połowę imbiru obieramy ze skórki i bardzo drobno siekamy ... do przygotowywania warzyw. Pędy ...

dawno temu

Witaminy na cerę

... za jędrność i elastyczność skóry. Witaminę C można znaleźć w owocach cytrusowych, kiwi, porzeczkach, brokułach, szparagach, ogórkach. Witamina E jest skuteczną bronią do walki z czasem. Witamina ta chroni ...

dawno temu

Witamina A

... , takie jak: masło, mleko, jajka, wątrobę, zieloną sałatę, natkę pietruszki, koperek, szparagi czy dynię. Witaminę A znaleźć można ponadto w takich warzywach, jak: papryka, marchew, ziemniaki, szpinak ... , pomidory, zielony groszek, brokuły czy ...

dawno temu

Afrodyzjaki w jedzeniu

... ). Z warzyw warto pokusić się o przyrządzenie specjałów kulinarnych na bazie: bakłażanów, szparagów, brokuł czy papryki.Aromatyczne przyprawy Warto dodawać je do potraw nie tylko ze względu na ich niebywały ...

dawno temu

Indeks glikemiczny

... , rabarbar, rzodkiewka, sałata, seler naciowy, soja, szczaw, szparagi, szpinak,20 – bakłażan, czekolada gorzka zawierająca więcej niż 80% kakao, czereśnie, fruktoza, kakao, karczochy, pędy bambusa, sok ... , truskawki, wiśnie,30 – buraki surowe ...

dawno temu

Unikamy kaca kulinarnie

... zmniejszyć szanse na kaca? Szparagi Jak dowiedli naukowcy,szparagi przyspieszają metabolizm alkoholu. Może warto więc szybko wyskoczyć do sklepu, zakupić paczkę szparagów (niestety o tej porze roku, zostają ...

dawno temu

Diety dla grup krwi

... , kasza, chleb esseński, chleb ezechiela, chleb z kiełków pszenicy, chleb z mąki sojowej, wafle ryżowe, gryka, kasha, makaron z karczocha, makaron soba, mąka ryżowa, mąka żytnia, owies, botwinka, brokuły ... ryżowej, makarony z mąki żytniej, ryż ...

dawno temu

„Kulinarne podróże po Chorwacji” – recenzja

... królują w Chorwacji? Makarony, owoce morza, cielęcina, szparagi, wino oraz wiele, wiele innych, które, łącząc się ze sobą, przenoszą nas w czasie i w przestrzeni. Jednego dnia możemy więc stołować ...

+ Pokaż więcej