Naturalne kosmetyki

... poziom odporności. Olej z palmy kokosowej można używać do smażenie potraw zamiast kalorycznego masła czy margaryny. Takie rozwiązanie nie tylko jest dużo zdrowsze, ale także zdecydowanie mniej ...

dawno temu

Porady dla urody

... organizm z zalegających toksyn. Na jakiś czas odstaw alkohol i kawę. Ogranicz także sól, a przygotowując dania obiadowe, gotuj je, a nie smaż. Trzymając się tych postanowień, pierwsze efekty w postaci ...

dawno temu

Na dziś – słodkości

... smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Tuż po usmażeniu zanurzamy je w płynnym miodzie i zostawiamy do ostygnięcia. ...

dawno temu

Święta z bliskimi w wyjątkowym klimacie

... od rodzinnych przyzwyczajeń i preferencji, na pewno masz swoją ulubioną potrawę – pierogi z bezmięsnym farszem, śledź, smażony karp, a może barszcz z uszkami albo kompot z suszonych śliwek. Jak zadbać ...

dawno temu

Jak dobrać dietę na jesień?

... na patelni do smażenia beztłuszczowego. Osoby bardziej skłonne do eksperymentów mogą przyrządzić porcję ciepłej kaszy jaglanej z duszonymi jabłkami, rodzynkami, orzechami, rozgrzewającymi przyprawami. Kasza ...

dawno temu

Przygotuj makaron z sosem z ciecierzycy!

... nie powinna być całkowicie gładka. Podgrzej 4 łyżki oliwy i dodaj ciecierzycę. Smaż przez kilka minut na średnim ogniu, upewniając się jednak, że ciecierzyca pokryta jest oliwą. Następnie dodaj do niej ...

dawno temu

Zupa z cukinii

... ziemniaki i cukinię. Całość smażymy przez około 5 minut, dodając po łyżeczce rozmarynu, bazylii i tymianku. Kolejnym krokiem jest przełożenie warzyw do gotującego się bulionu warzywnego ...

dawno temu

Sos rybny

... fermentacyjnego, dającego bardzo charakterystyczny smak, który sprawia, że potrawa zyskuje wyrazistość. Jak używać sosu rybnego? Wystarczy, że jego niewielką ilość dodasz do duszącej się ryby, smażących się krewetek albo przyprawionego na ostro ...

dawno temu

Sałatka z zielonych pomidorów

... , które cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w odniesieniu do kuchni amerykańskiej. Chodzi tu przede wszystkim o smażone zielone pomidory. Jednak równie dobrze możemy jeść je na surowo jako dodatek ...

dawno temu

Naleśniki Dukana

... mleka. Następnie rozgrzewamy patelnię i za pomocą ręcznika papierowego nanosimy na nią odrobinę oleju. Naleśniki smażymy na średnim ogniu. Można je serwować na ciepło lub zimno z owocami bądź też z dodatkiem warzyw. Smacznego! ...

dawno temu

Łosoś z serem

... nie tylko różowy czy czerwony, lecz także biały. Bez względu na to, jak będzie wyglądał zakupiony przez nas okaz, możemy go grillować, smażyć, piec albo gotować. Doskonale sprawdza się on w postaci ...

dawno temu

Zupy owocowe nie tylko na słodko

... . Całość smażymy 2 – 3 minuty, po czym zmniejszamy płomień i dusimy, aż zmiękną. Następnie wlewamy na patelnię bulion, doprawiamy solą, pieprzem i kolendrą i gotujemy pod przykryciem 5 – 6 minut ...

dawno temu

Odkrywamy tajemnice sosów

... należy bezwzględnie ubrać rękawiczki, gdyż sok z chili może nam dotkliwie i boleśnie poparzyć ręce! Zmielone papryczki smażymy na połowie oliwy, często mieszając, aż do odparowania płynu. Następnie ...

dawno temu

Kurczak po seczuańsku

... trzeba umyć i oczyścić, a następnie pokroić w niewielką kostkę. Zanim zabierzemy się do ich smażenia, należy macerować je przez około pół godziny w łyżce sosu sojowego i mące kukurydzianej. Paprykę ...

dawno temu

Zrazy wieprzowe

... drewnianą wykałaczką. Zrazy powinny być smażone na oleju, a następnie wraz z sokiem, jaki z nich wypłynął i dodatkiem wody, duszone w brytfance, aż zmiękną, czyli przez około 1 godzinę. Smacznego! ...

dawno temu

Dwie propozycje na jesienne smakołyki

... amerykańskie, zresztą bardzo lubiane przez ten naród. Podany przepis na makaron i ostry ser cheddar zawiera także smażone pory. Por jest kuzynem cebuli, jednak o wiele bardziej subtelniejszym i słodszym ...

dawno temu

Ptactwo na patelni i w piekarniku – przepisy na mięso bażanta

... , a następnie opalić, wypatroszyć, umyć i obtoczyć w soli, pieprzu i zielu angielskim lub majeranku. Teraz można się zabrać za przyrządzanie z niego pysznych potraw np. Bażanta z grzybami smażony ...

dawno temu

Sałatki z mięsem

... tę potrawę należy w pierwszej kolejności wymieszać mięso z jajkiem, ubijając je dokładnie, by konsystencja była jednolita. Następnie tak przyrządzoną masę umieszcza się na rozgrzanej patelni i smaży ...

dawno temu

Wyszczuplanie brzucha

... rodzaju słodycze, słone przekąski czy potrawy smażone na głębokim tłuszczu oraz kaloryczny alkohol i napoje gazowane. Zamiast tego do diety należałoby włączyć warzywa i owoce, ryby, owoce morza oraz chude ...

dawno temu

Mięso z dziczyzny

... białka w mięsie zwierząt łownych wynosi 21-23 %, a zawartość tłuszczu tylko 1,1-8%.Kilka dań z dziczyzny, które warto przygotować Mięso z dziczyzny można gotować, smażyć, dusić czy piec w piekarniku ...

dawno temu

Wolne rodniki

... i smażonych przekąsek. Chcąc się przed nimi uchronić, należy ze swojego jadłospisu wyeliminować frytki, fast foody, pizzę czy chipsy. Do tego posiłki powinny być bogate w witaminę E, zwaną witaminą ...

dawno temu

Zupa krem – czyli jak rozgotować, żeby było smacznie

... i wrzucamy do cebuli. Smażymy całość ma niedużym ogniu aż do miękkości, od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Następnie dodajemy je ...

dawno temu

Małże jadalne

... mogą zatem przygotować nawet kulinarni amatorzy. Świetnie komponować się będą na przykład w takim daniu, jak ratatuj czy paella z kurczakiem. W czasie ich gotowania czy smażenia bardzo ważne ...

dawno temu

Jak pokonać kolkę?

... samopoczucie dziecka karmionego piersią odpowiada "zła" dieta matki. Malca może boleć brzuszek po zjedzeniu produktów o właściwościach wzdymających (np. fasoli, kapusty) lub smażonych potraw (np. kotletów ...

+ Pokaż więcej