Żeberka w kapuście

... . Przepis na żeberka w kapuścieDo wykonania przepisu na żeberka w kapuście kiszonejbędziesz potrzebowała: 1 kg żeberek,80 dag kapusty kiszonej,soli,pieprzu,ziela angielskiego,liści laurowych,2 cebuli ... z patelni. Kolejnym krokiem jest ...

dawno temu

Świąteczne pierogi po krakowsku. Rozwiązanie konkursu!

... ,1 cebula,pieprz, sól. Do okraszania:3 cebule,pół kilograma wędzonego boczku,olej. Przygotowanie: Ciasto zagniatamy, jak nas mamusia czy też babcia uczyły - z mąki usypujemy magiczny wulkan ... ostudzić, obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ...

dawno temu

Kilka pyszności z awokado

... guacamole, które mogą się różnić składnikami – niektóre zawierają pomidory, cebulę, czosnek, paprykę chili, czy kolendrę. Najczęściej sos ten występuje w parze z tortillą, chociaż w kuchni ... mężczyznę! Składniki: 5 pasków średniej grubości ...

dawno temu

Sałatka kebab

... nie zwlekaj i zapoznaj się z prostym przepisem na kebaba. Potrzebujesz: 2 duże filety z kurczaka,1 małą puszkę kukurydzy konserwowej,1-2 surowe cebule,4 duże ogórki konserwowe,1 główkę kapusty pekińskiej,1 ... kawałki. Następnie Obieramy cebule ...

dawno temu

Piersi z kurczaka na obiad – trochę nietypowo

... widzenia – oto efekt: Kurczak w hinduskim cieście 2 piersi z kurczaka,szklanka jogurtu naturalnego,1 cebula,2 cm korzenia imbiru,2 ząbki czosnku,sól, pieprz, curry,olejCebulę, czosnek i imbir drobno ... po staropolsku 50dag piersi z ...

dawno temu

Falafel rodem z Izraela

... , w skład którego wchodzi owa pasta sezamowa, cebula i sok z cytryny. Falafel sporządzany jest przede wszystkim z ciecierzycy, choć znajduje się w nim również wiele innych warzyw, dlatego też jest niezwykle ... sezamu, 2 łyżeczki soku z ...

dawno temu

Sekrety DOMOWEGO ROSOŁU. Tylko dzięki nim uzyskasz najlepszy smak

... Gotowany na wołowinie i kurczaku rosołowym, najlepiej z młodymi warzywami, paloną cebulą i dodatkiem imbiru. Niedzielny rosół to dla niektórych rodzin już tradycja. Zrobienie tej zupy ...

dawno temu

Komosa ryżowa

... łyżka oliwy z oliwek, • garść kolendry, • 1/4 awokado, • 1/2 łyżki miodu, • 1/2 czerwonej cebuli, • 1/2 pomidora. Przygotowanie: W garnuszku gotujemy komosę ryżową przez około 12 minut. Odsączamy ją ... i przekładamy do miseczki. Drobno kroimy ...

dawno temu

20 pomysłów na przekąski Sylwestrowe

... skorzystać z naszych propozycji. Wybierz te, które Ci pasują i do dzieła! 20 pomysłów na Sylwestrowe menu 1. Zapiekane bagietki z serem. 2. Sałatka z brokułem. 3. Mini tortille z szynką. 4. Ślimaki ...

dawno temu

Osteoporoza – cichy zabójca

... (jogurty, sery o niskiej zawartości tłuszczu oraz orzechy, sardynki, łosoś, ser tofu, brokuły, kapusta, soki cytrusowe zawierające wapń, sproszkowane odtłuszczone mleko, które można dodawać do różnych ...

dawno temu

Zadbaj o swoje ciśnienie

... . Źródłem wapnia są oczywiście produkty mleczne oraz brokuły i szpinak. Magnez znajduje się w otrębach owsianych, pestkach dyni, w kaszy jęczmiennej oraz fasoli. Potas występuje w soku pomarańczowym ...

dawno temu

Szczęście na talerzu

... kwasu foliowego może przyczyniać się do rozwoju depresji. W gorsze dni zaserwujmy sobie danie ze szpinakiem, sałatą, brokułami i orzechami. Nasz pogorszony nastrój może być również konsekwencją niedoboru ...

dawno temu

Dieta, fitness i wiek

... jak ser, mleko, zielona fasolka, groszek, brokuły oraz produkty bogate w witaminę C – sok pomarańczowy, zielone warzywa, słodkie ziemniaki. Bardzo ważne są też systematyczne treningi- 40-60 minut ...

dawno temu

Przyczyny wzdęć

... w postaci wzdęć. Wśród pokarmów bogatych w węglowodany nieprzyswajalne znaleźć można: fasolę,brokuły,kapustę,kalafior,karczochy,rodzynki,soczewicę,suszone śliwki,jabłka,brukselkę.Co więcej, wzdęcia ...

dawno temu

Witaminy na cerę

... za jędrność i elastyczność skóry. Witaminę C można znaleźć w owocach cytrusowych, kiwi, porzeczkach, brokułach, szparagach, ogórkach. Witamina E jest skuteczną bronią do walki z czasem. Witamina ta chroni ...

dawno temu

Kaczka w pomarańczach

... pieczona w jabłkach, będąca chyba innym najbardziej znanym w Polsce sposobem przyrządzania tego rodzaju drobiu. Równie dobrze można także przygotować gulasz z kaczki, zupę z kaczki, kaczkę w brokułach ...

dawno temu

Anemia u kobiet

... i wątróbka z kurczaka, polędwica wołowa, fasola, groch, soja, brokuły i szpinak, krewetki, płatki śniadaniowe, kasza jaglana, żółtko, natka pietruszki, pełnoziarnisty chleb żytni. Mięso najlepiej ...

dawno temu

Zupy na rosole

... , gdy ziemniaki już zmiękną – w innym wypadku nie uda się ich dogotować. Także w przypadku zupy buraczkowej nie sposób obejść się bez tego mięsno-warzywnego wywaru. Kiedy natomiast dodamy do niego brokuły ...

dawno temu

Kwiaty do jedzenia

... tak popularne i długo goszczące w tradycji kuchni polskiej kwiaty jak kalafior, brokuł bądź róża. Często dodajemy do potraw kwiaty ziół, jakimi są czosnek, bazylia, oregano, tymianek, szczypior oraz kolendra ...

dawno temu

Właściwości witaminy C

... nich na uwagę zasługują czerwona i zielona papryka, brukselka, brokuł, koper, kalafior oraz szpinak. Dużo witaminy C zawierają także owoce takie jak czerwona i czarna porzeczka, winogrona. Wbrew pozorom ...

dawno temu

Wolne rodniki

... zdrowej diecie, na talerzu powinny znajdować się takie produkty jak: papryka, pomidor, fasola, brokuły, owoce cytrusowe, ananasy, banany czy szpinak. Przeciwrodnikowo działa także kawa, herbata ...

dawno temu

Witamina A

... , pomidory, zielony groszek, brokuły czy kapusta. Z owoców dobrze jest wybrać mango, śliwki czy morele. Te o czerwonym, żółtym i pomarańczowym zabarwieniu są źródłem beta-karotenu, a składnik ten jest znany ...

dawno temu

Zapuszczanie włosów

... zawierających witaminę B6, czyli np.: ryby, marchew, brokuły czy czerwone mięso. Witamina A ograniczy zaś wypadanie włosów. Jeśli to nie wystarcza, warto zaopatrzyć się w suplementy diety. Najlepiej ...

dawno temu

Antyoksydanty – strażnicy zdrowia i młodości

... . W codziennym jadłospisie powinny znajdować się owoce i warzywa bogate w karotenoidy, bioflawonoidy i witaminę C (np. czarne porzeczki, pomarańcze, pomidory, brokuły), tłuszcze roślinne stanowiące źródło ...

+ Pokaż więcej