Jak pozbyć się drugiego podbródka?

... Kształt twarzy powinien przypominać literę V. Pojawienie się drugiego podbródka psuje idealny wizerunek, co często jest przyczyną kompleksów. Są jednak na to sposoby. Skutecznym rozwiązaniem są zabiegi medycyny estetycznej, natomiast osobom ...

dawno temu

Sznycle bez mięsa - pyszne danie wegetariańskie

... Czy wiesz, że po mięso należy sięgać tylko trzy razy w tygodniu. W pozostałe dni mogą je zastąpić: soja, ryby lub warzywa. Skoncentrujmy się teraz na ostatniej opcji. Sznycle warzywne są pyszne i zdrowe. Warto przygotować je na obiad i ...

dawno temu

Mam drugi podbródek. List do Dermatologa

... , jak już Pani zauważyła, trudno ukryć. Ale mam dla Pani bardzo dobrą wiadomość – można się go pozbyć! Pomaga w tym… soja. Lipoliza iniekcyjna, tak nazywa się zabieg, który polecam osobom borykającym ... się, podobnie jak Pani, z miejscowym ...

dawno temu

Kredki multikulturowe

... Nie tak dawno, przedstawiałam Wam kredki z soi. Te ze zdjęcia powyżej, wykonane są wprawdzie w tradycyjnej technologii, ale pozwalają narysować każdego - bez względu na rasę. Czy niedługo doczekamy ...

dawno temu

Kiełki uprawiane w domu – zdrowo i pożywnie

...   Kiełki nasion rzodkiewki, fasoli mung, soczewicy czy soi, można nabyć w niektórych sklepach spożywczych. Ich krótki termin przydatności do spożycia (związany dodatkowo z faktem konieczności ... Kiełki nasion rzodkiewki, fasoli mung, soczewicy ...

dawno temu

Alergia na mleko krowie

... mogą pojawić się po zjedzeniu praktycznie każdego produktu, jednak najczęściej uczulają: mleko krowie, jaja kurze, ryby, orzechy, wołowina, pszenica, soja, kakao, owoce cytrusowe i drobnopestkowe (truskawki, maliny, poziomki). ... trzeba uważnie ...

dawno temu

GMO przyspiesza śmierć!

... , że najczęściej modyfikowana genetycznie jest kukurydza, soja i ryż. Czy można w jakikolwiek sposób kontrolować uprawy GMO? Należałoby kontrolować rozprzestrzenianie się pyłków roślin zmodyfikowanych ...

dawno temu

Szybka dieta

... i zajadają się przygotowanymi uszkami, kutią albo krokietami z grzybami i kapustą. Co dopiero zatem mają począć osoby uwielbiające jeść i niestroniące na co dzień od zaspokajania swoich kulinarnych potrzeb ...

dawno temu

Trzy pomysły na farsz do cannelloni (i nie tylko)

... za nimi nie przepada? Wspaniałe makaronowe „rurki” z nadzieniem, jakie tylko człowiek może sobie wymarzyć... Czy to z mięsem, ze szpinakiem, z warzywami, z soją... Wszystkie są przepyszne. A że pogoda i tak jest do bani, to polecam zostać w domu ...

dawno temu

Wigilijna zupa rybna

... wspaniałemu aromatowi czerwonego barszczu z uszkami albo chrupiącej skórce krokietów z pieczarkami. To, czy przygotowane przez nas jedzenie będzie smakować naszym najbliższym zależy wyłącznie ...

dawno temu

GMO jest wszędzie? List do dietetyka

... bez dodatku soli. W Polsce nie ma obowiązku znakowania żywności GMO, niestety. Z kukurydzą jest podobnie jak z soją - 95% upraw na świecie to rośliny modyfikowane. Odpowiedź na Pani pytanie ...

dawno temu

Wegetarianizm a ciąża

... żelazo niehemowe, które można znaleźć w natce pietruszki, w czerwonej fasoli, soi, ciecierzycy, jest trudniej przyswajalne przez organizm człowieka. ... żelazo niehemowe, które można znaleźć w natce pietruszki, w czerwonej fasoli, soi, ...

dawno temu

Jak ugotować flaki?

... skosztować (kontrowersje wywołuje fakt podrobów, na bazie których przygotowuje się danie). Mimo tego, że wegetariańskie dania cieszą się coraz większą popularnością, to wydaje się, że w pewnych sytuacjach, nie można zastąpić talerza gorących ...

dawno temu

Masa makowa

... . Najczęściej jest to karp i śledź. Obok nich wskazać trzeba na kapustę z grzybami obecną w pierogach, uszkach albo krokietach. Trudno także pominąć inny niezwykle istotny produkt, jakim jest mak. Wykorzystać ...

dawno temu

Świąteczne nakrycie stołu

... , dlatego zaprzątanie sobie głowy wigilijnymi potrawami niezupełnie należy do naszych obowiązków. Owszem, nie wypada pojawić się w domu z pustymi rękoma, więc zdarza się nam przyrządzić krokiety z grzybami ...

dawno temu

Wigilijne zupy

... karp w sosie, karp zapiekany z grzybami bądź chrupiące krokiety z pieczarkami albo kapusta wigilijna, mamy do czynienia z zupami. Zobacz, jakie zupy zgodnie z tradycją mogą pojawić się na wigilijnej ...

dawno temu

Dobrodziejstwa roślin strączkowych

... , ponieważ składniki odżywcze, jakie zawierają rośliny strączkowe, mają niezwykle korzystny wpływ na zdrowie. Na przykład soja jest bogatym źródłem białka (nie zastąpi ona jednak białka mięsa ... ). Zawiera również magnez, potas, wapń, żelazo, ...

dawno temu

Słone paluszki..rybne i inne przekąski z morza

... krokiety rybne w złocistej panierce – Doznanie kulinarne Oryginalnością doboru składników urzeka fish molee, czyli aromatyczne rybne curry z mleczkiem kokosowym – Moja mała kuchnia Ja z tego zestawienia ...

dawno temu

Jedzenie a twoje libido

... jest jednak, że banany są bogate w potas i witaminy B, które są uznane za niezbędne do produkcji hormonów płciowych. Spożywana od ponad 3000 lat soja jest zarówno lekarstwem, jak i pożywieniem. Posiada substancje ... , które nawilżają okolice ...

dawno temu

Zdrowa żywność może ci zaszkodzić! Poznaj 4 bomby witaminowe, których nie powinnaś jeść w nadmiarze!

... , a składnik ten spożyty w nadmiarze może doprowadzić do problemów ze wzrokiem, słuchem, a nawet mową. W ciągu tygodnia spożywaj tuńczyka w ilości nie większej niż 150 gramów. Soja 54846 Jeżeli jesteś ... miłośniczką tofu, to zapewne wiesz, że ...

dawno temu

Składniki odżywcze

... , bezsennością, przemęczeniem, brakiem koncentracji. Znajduje się w: soi, kakao, orzechach, fasoli, kaszy, pieczywie pełnoziarnistym. Fosfor. Jest ważnym składnikiem kości. Znajduje się w: mięsie, jajkach ... , nasionach fasoli, grochu, soi i ...

dawno temu

Lipoliza iniekcyjna

... tylko do niszczenia blaszek miażdżycowych w naczyniach krwionośnych, ale od kilkunastu lat także do miejscowego odchudzania. Soja w walce z kilogramami Zabieg można zastosować na pośladkach, brzuchu ... , udach, biodrach, kolanach, ramionach, ...

dawno temu

Warzywa strączkowe

... strączkowychDo roślin strączkowym spożywanych w rożnych kuchniach świata zalicza się: białą fasolę, zielony groszek, fasolę szparagową, soczewicę jadalną, bób i soję. Szeroko znane są ich właściwości smakowe ... fasoli (346 kcal), soi (360 kcal) ...

+ Pokaż więcej