Szczupak faszerowany

... . Na koniec przyprawiamy ją solą i pieprzem i umieszczamy farsz w środku wcześniej zdjętej skóry. Kolejnym krokiem jest włożenie ryby do zimnego bulionu warzywnego i gotowanie jej przez 90 minut. Ryba po wyjęciu z wody jest gotowa do jedzenia. ...

dawno temu

Sos do pizzy

... staramy się zrobić smaczną domową pizzę. I nawet jeśli wiemy, jak zrobić ulubione ciasto i skomponować najsmaczniejszy farsz, to jednak pozostają dla nas tajemnice dotychczas nieodkryte. Jedną ... , które może być bardzo cienkie albo też dość ...

dawno temu

Spaghetti z brokułami

... przygotować coś na obiad, szukamy włoskich przepisów na makarony, za pomocą których możemy przygotować zapiekanki makaronowe albo nadziać makaron muszelki ulubionym farszem. Jednak jednym z najpopularniejszych ...

dawno temu

Naleśniki z jabłkami

... z nich jest niewątpliwie receptura przyrządzania pysznych naleśników, do których mamy możliwość dodania wielu różnych farszów czy polew i uzyskiwania dzięki temu coraz to nowych smaków. Jednym ze smaków dzieciństwa ...

dawno temu

Zapiekanka z tuńczykiem

... możliwość dodania do nich dowolnego farszu sprawia, że za każdym razem będą smakować zupełnie inaczej. I tak, dodatkiem do zapiekanek jest z reguły kurczak, mięso mielone, brokuły, pomidory czy ser ...

dawno temu

Pulpety w sosie koperkowym

... dań, których przygotowanie daje nam ogromne możliwości kulinarne. Przykładem tego typu potraw mogą być naleśniki. Dzięki przygotowaniu różnych farszów możesz z powodzeniem dogodzić całej rodzinie ...

dawno temu

Naleśniki z parówkami

... , które bez większych przeszkód możemy przygotować o każdej porze dnia. Usmażenie tych znakomitych placków daje nam wiele możliwości, ponieważ możemy dodać do nich rozmaity farsz, a nawet pokroić i dodać do rosołu ...

dawno temu

Świąteczne pierogi po krakowsku. Rozwiązanie konkursu!

... oleju,1 torebka sosu pieczeniowego,2 jajka,pół szklanki mleka. Farsz: 0,5 kg ziemniaków ugotowanych w mundurkach,0,5 kg twarogu,100 g bryndzy,100 g oscypka,50 g czosnku niedźwiedziego,5 ząbków czosnku ... sprężyste i delikatnie żółciutkie - ...

dawno temu

Poznaj klasyczny przepis na pulchne, drożdżowe racuchy!

... Przygotowanie racuchów nie wymaga ani dużo wysiłku, ani składników. Aby przygotować ok. 20 drożdzowych placuszków przyszykuj następujące składniki: 1/2 jajka; 250 ml + odrobinę ciepłego mleka;[/list ... najlepiej podawać jeszcze ciepłe, ...

dawno temu

Naleśniki z serem

dawno temu

Zdrowa tortilla na śniadanie? Dlaczego nie!

... i ugnieceniu mąki kukurydzianej z dodatkiem wody, a następnie – uformowaniu cieniutkich placuszków, które wypieka się na specjalnie do tego celu przeznaczonych patelniach. Dobra wiadomość dla leniwych ... dla mniejszego brzucha. Jednak nasza ...

dawno temu

Nie tolerujesz glutenu? Zobacz, jak przyrządzić smaczne naleśniki bezglutenowe!

... Przepis na zdrowe naleśniki bezglutenowe jest bardzo prosty. Jestem pewna, że te pulchne placuszki urzekną cię niezwykłym smakiem. Do ich przygotowania będą ci potrzebne następujące produkty: olej ...

dawno temu

Pielmienie - przepis z syberyjskiego lasu

... przepis na pielmienie z grzybami. Ummm... aż ślinka cieknie. Przygotuj: 3 szklanki mąki2 jajka7-8 łyżek wodyA na farsz do pielmieni: 12 dag suszonych grzybów2-3 cebule1 łyżkę masłaziele angielskie2 ... jajkasólpieprz1. Pielmienie – przepisnie ...

dawno temu

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

... niewielką ilością wody i trzymaj pod przykryciem aż się zagotuje. Następnie zdejmij pokrywkę na 5 minut, a potem przykryj i dogotuj. 4. Ale to jeszcze nie koniec składników farszu do pierogów ... . Posiekaj drobno cebulę i przysmaż ją na złoty ...

dawno temu

Jak zrobić mielone z niespodzianką?

... niewielkich placuszków. Na każdym z nich ułóż ugotowane i obrane jajko i zlep masę, tworząc kulki. Krok 5 Obtocz kotlety mielone z niespodziankąw bułce tartej i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron. Najlepiej smakują z pikantnymi sosami. ...

dawno temu

Przez żołądek do serca! Czyli jak przyrządzić pyszne pierogi, dzięki którym rozkochasz w sobie każdego faceta!

... Do przyrządzenia domowych pierogów ruskich potrzebne ci będą składniki zarówno do wykonania smacznego farszu jak i samego ciasta. Przyda się również wałek oraz szklanka, za pomocą której będziesz ... wykrajać w cieście koła. Składniki potrzebne ...

dawno temu

Nadziej mnie! Prosi pomidor...

... Jesień to idealna pora na faszerowane warzywa. Bogactwo warzyw występujących jesienią daje nam w tym względzie ogromne pole do popisu. Czym faszerować? Praktycznie wszystkim – farsze można stworzyć ... najlepiej faszerować wyrazistymi w smaku ...

dawno temu

Potrawy z mięsa mielonego

... do niej odsączona wcześniej kukurydzę w puszki. Przed podaniem warto wpleść do farszu także starty ser żółty, masę nałożyć naciasto naleśnikowe, zwinąć je w rulony lub trójkąty i lekko podgrzać ... na patelni, by składniki ładnie się ...

dawno temu

Racuchy z jabłkami - kalorie się nie liczą

... je i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. 4. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, dodaj do niego owoce i na rozgrzanym oleju smaż niewielkie, rumiane placuszki. 5. Racuchy z jabłkamisą już gotowe. Musisz je jeszcze tylko posypać cukrem pudrem ...

+ Pokaż więcej