Zapiekane jabłka z cynamonem

... można także ponadziewać goździkami. Kiedy owoce będą już gotowe, wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekamy około 20 minut, aż się ładnie zarumienią. Jabłka pieczone z żurawiną ...

dawno temu

Słone paluszki..rybne i inne przekąski z morza

... O walorach jedzenia ryb nie muszę chyba przypominać, bo jest ich tak wiele, że już dawno powinniście ją sobie wpisać na stałe do jadłospisu, niezależnie czy jesteście na diecie, czy nie. Zamiast ...

dawno temu

Pieczony łosoś teriyaki

... Artykuł sponsorowany Japoński sos teriyaki jest w Polsce mało znany. A szkoda, bo cudownie podkreśla smak pieczonej albo grillowanej ryby lub mięsa. Trochę słony, trochę słodki, bogaty w różne smaki ... Artykuł sponsorowany Japoński sos teriyaki ...

dawno temu

Wykwintny francuski obiad dla twojej rodziny!

... Połączenie dania rybnego z winem jest bardzo klasyczne i dosyć popularne. Wino podkreśla smak ryby, jej delikatność i charakterystyczny morski posmak. Najbardziej znane wino francuskie ... mięsa i ciężkostrawnych potraw. Jednak dzięki swej ...

dawno temu

Karp wigilijny - pieczony na złoto

... Zawsze smażysz wigilijnego karpia? A pomyślałaś żeby tym razem coś zmienić? Karp oczywiście być musi, ale może tak pieczony? To danie naprawdę zasługuje, by zyskać tytuł najsmaczniejszej potrawy świątecznej. Pomyśl tylko: ryba, migdały, orzechy, ...

dawno temu

Jabłka w cieście

... nam jeszcze trochę poczekać, jednak z łatwością możemy wykonać w kuchni ciekawy przepis z tego, co znajdziemy w każdym sklepie spożywczym – wyśmienitych jabłek. Wystarczy poświęcić chwilę, by dowiedzieć się, w jaki sposób możemy wykorzystać te ...

dawno temu

Efektowny pstrąg w zielonym majonezie

... Główną potrawą wigilijną na wielu polskich stołach jest karp. A może chciałabyś w tym roku delikatnie zmodyfikować tę tradycję. Karp wcale nie jest najsmaczniejszą rybą, a do pstrąga mu daleko ... aby pstrąg spokojnie ostygł w wywarze. Krok 3 ...

dawno temu

Ziemniaki pieczone w folii

... górę naczynia żaroodpornego zakryć właśnie folią spożywczą. Folia spożywcza bardzo dobrze sprawdza się również w przypadku zapiekanych ziemniaków. Z jednej strony możesz przygotować zapiekane ziemniaki ... w piekarniku, z drugiej natomiast upiec ...

dawno temu

Sałatka z wędzonym łososiem

... przypadków tradycyjnego wędzenia, tylko zanurzają sery, mięso i ryby w specjalnie przeznaczonej do tego cieczy nadającej im specyficzny wygląd i aromat. Nie oznacza to jednak, że należy zrezygnować ... z jedzenia wędzonych produktów. Wręcz ...

dawno temu

Jak zrobić sos curry?

... Sos curry to doskonały dodatek do drobiu, ryb i cielęciny. Podkreśla smak mięsa i wydobywa z niego to, co najlepsze. Warto mieć pod ręką przepis na sos curry, by zawsze móc wzbogacić i urozmaicić swoje potrawy. Z takim dodatkiem nigdy nie będą ...

dawno temu

Dorsz pieczony z pomidorami

... Są trzy powody, które powinny skłonić cię do przygotowania dziś dorsza pieczonego z pomidorami. Po pierwsze, ryby są bardzo zdrowe i należy jej jeść jak najczęściej. Po drugie, zrobienie takiego ... . Przełóż masę pomidorową do żaroodpornego ...

dawno temu

Weekendowe must have – w biżuterii postaw na wegetarianizm!

... Czy ja jestem wegetarianinem? Nie proszę Państwa, niemniej od mięsa wolę brokuły i marchewkę. I tak jak w życiu tak na jednym z zaprzyjaźnionych blogów – Panoramy Le Sage – znalazłam coś ... co mnie powaliło na kolana – wegetariańskie kolczyki. ...

dawno temu

Nieprzyjemny zapach - jak go zneutralizować?

... Jadłaś czosnek lub cebulę, zapominając, że masz dziś ważne spotkanie? Przygotowałaś na romantyczną kolację pyszną rybę, ale teraz cały dom wypełniony jest nieprzyjemnym zapachem? Miałaś gości ... wlać do niego gorącą wodę i wsypać łyżeczkę sody ...

dawno temu

Przepis na łososia - z parowaru w sosie pomarańczowym

... Przepis na łososia z parowaru to prawdziwy hit. Nie dość, że danie jest bardzo zdrowe, trzeba pamiętać, że ta ryba to prawdziwy „wymiatacz” tłuszczu i cholesterolu, to jeszcze bardzo smaczne. Wystarczy to sobie wyobrazić: łosoś w sosie ...

dawno temu

Zapiekanka z łososiem

... Zapiekanka z łososiem to doskonałe danie na romantyczny wieczór. Potrawa jest pyszna, delikatna, aromatyczna, oryginalna. Warto też pamiętać, że łosoś jest bardzo zdrowy i na pewno lepiej nakarmić ukochanego rybą niż pizzą. Przekonaj się jakie ...

dawno temu

Pasta rybna - jak ją zrobić?

... Ryba jest bardzo zdrowa i należy ją jeść jak najczęściej. Nie zawsze mamy jednak ochotę na jej gotowanie czy pieczenie. W takich sytuacjach możemy posiłkować się pastą rybną. Do doskonały dodatek do kanapek, ale także elegancka przekąska na ...

dawno temu

Z morza prosto na talerz

... Morskie przysmaki już od dawna goszczą na naszych talerzach, jednak ze względu na strefę klimatyczną kojarzymy je zazwyczaj z rybami. Nie jest to jednak jedyne pożywienie, jakie możemy spotkać ...

dawno temu

Pstrąg w galarecie - pyszne danie na świąteczny stół

... Zastanawiasz się co jeszcze przygotować w tym roku na świąteczny stół? Może rybę, rybę w galarecie, a dokładniej pstrąga w galarecie, jeszcze dokładniej  - w galarecie koperkowej. To oryginalne danie na pewno będzie smakowało całej rodzinie. ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... jest kluczem do tego, by nie tylko cieszyć się nienaganną sylwetką, lecz również być pełnym energii przez cały dzień. I tutaj z ratunkiem przychodzą nam zapiekane warzywa, a najbardziej popularnym ... , jednak na wyciągnięcie ręki mamy ...

dawno temu

Sos winegret po meksykańsku

... Ten pyszny sos winegret po meksykańsku do doskonały dodatek do ryb i mięs na zimno, drobiu, sałatek, wędlin i warzyw. Warto poznać przepis, by później nadawać swoim przyprawom oryginalny smak ...

dawno temu

„Żółwik Sammy”, Ben Stassen

... Pierwsza europejska produkcja, której nie musimy się wstydzić. Wyśmienite kino familijne, które relaksuje i wprawia w doskonały nastrój. Film, skierowany do najmłodszych widzów. To delikatnie ... z niezwykłą precyzją. Całość wsparto technologią ...

dawno temu

Kapusta kiszona

... , lecz również w mniej uroczystych sytuacjach. Czy jest bowiem lepszy dodatek do ryby niż surówka zrobiona z ukwaszonej kapusty? I tak jak dla kuchni włoskiej znamienne są pomidory, tak niemożliwe jest poznanie polskiej ... tradycji kulinarnej ...

dawno temu

Jajka faszerowane tuńczykiem

... zaserwować na śniadanie, obiad, kolację albo przystawkę na przyjęciu są jajka. Możliwe jest to dzięki wielu sposobom na ich przygotowanie. Nie czekaj i już teraz zobacz, jak zrobić wyśmienite jajka faszerowane tuńczykiem. Zanim to jednak ...

dawno temu

Suflet serowy - przepis na sukces

... Suflet serowy to rodzaj deseru, który podaje się na ciepło tuż po przygotowaniu. Powinno się go także serwować w naczyniu, w którym był zapiekany. To danie dla osób, które lubią jedzenie na słodko ... z białek i dodaj do niej pozostały cukier. ...

+ Pokaż więcej