Uszka – niezbędnik świątecznego barszczu

... „uszka”. Jak uformować uszka? Najlepiej pokazuje to prezentowany filmik. Na wcześniej rozwałkowane ciasto nakładamy maleńkie porcje farszu ( wybór składników zależy od nas, ja polecałabym np. grzyby ...

dawno temu

Kurczak w sosie curry

... zazwyczaj nie korzysta się z gotowych mieszanek, ale tworzy się je przed samym dodaniem do potrawy. Najczęściej jednak potrawy z curry zawierają takie przyprawy jak kozieradka, cynamon, goździki, chilli ...

dawno temu

Żeberka z grilla

... z grillaDo zrealizowania przepisu na żeberka pieczonena grillu będziesz potrzebowała: 1 kg żeberek,4 łyżek musztardy Dijon,3 łyżek miodu,4 łyżek sosu sojowego,1 łyżeczki papryki chilli,ziół ...

dawno temu

Jak poprawić trawienie?

... znacznie poprawiają trawienie. W kuchni nie warto zatem żałować sobie takich dodatków jak: papryczka chilli, która zaostrza apetyt i pomaga łagodzić objawy kaca, wzmagający działanie soków ...

dawno temu

Kurczak po hawajsku

... trzeba także na ciekawy zestaw przypraw, który jest znamienny dla hawajskiej kuchni. Obok sosu sojowego, teriyaki, pojawia się wasabi, rodzime chilli, pieprz czy huli-huli oparte ...

dawno temu

Surówka z papryki

... , ponieważ można przyrządzić je na ostro, słodko, ale również kwaśno. Przykładami takich ostrych dań z paprykisą gulasz węgierski bądź zupa gulaszowa, lecz również każda potrawa z udziałem papryczki chilli ...

dawno temu

Mięso przetworzone nie zawsze jest rakotwórcze. Od czego to zależy?

... . Inne źródła azotanu sodu w diecie to produkty zbożowe, przetwory warzywne oraz przetwory mleczne. Dowiedz się więcej: Papryczka chilli - dlaczego warto jeść? Jakie są korzyści dla zdrowia? 78431 ...

dawno temu

Co mu dosypać, by miał ochotę na seks? List do dietetyka

... i dodatkowo uwalnia endorfiny. Przyprawy mają również wpływ na zwiększenie pożądania u obu płci: lubczyk, cynamon, wanilia, chilli. Jednak z tą ostatnią proszę uważać, bo jeśli mąż nie jest przyzwyczajony ...

dawno temu

Krokiety z serem

... etapem jest dodanie do niej umytych, obranych i posiekanych pieczarek. Całość dusimy, aż grzyby staną się miękkie, a sos na patelni zredukuje się. Następnie przekładamy farsz do naczynia i dodajemy ... do niego starty ser w ilościach ...

dawno temu

Oryginalne omlety

... sporządzane było na innej patelni lub w rondlu, w tym samym czasie, co smażenie omleta. A oto moje pomysły na oryginalny farsz do omletów. Ciekawą propozycją jest zaserwowanie nadzienia z pieczarek ... w sosie truflowym. Wystarczy, że usmażymy ...

dawno temu

Świąteczny kryzys

... , czy możesz ulepić pierogi? Farsz stoi na kuchence." Ja odpowiadam: "Oczywiście, mamo!" I niech mi ktoś wyjaśni, dlaczego to jest moja wina, że mamie się pomyliło; farsz stał na stole, a na kuchence bigos ...

dawno temu

Placki ziemniaczane

... placka po węgiersku, różniącą się najczęściej rodzajem farszu – baza jest zazwyczaj bardzo podobna. Składniki potrzebne na placki to: 1 kg ziemniaków, jajko, duża cebula, 1-2 łyżki mąki, sól, pieprz ... i olej do smażenia. Farsz, który dzisiaj ...

dawno temu

Tajskie specjały dla wegetarian i nie tylko

... imbirem. Jeśli chodzi o wybór mięsa można przyrządzić je np. wraz z posiekanymi filetami z kurczaka. Wybór formy zależy od nas. Możemy także je przygotować z warzywno-mięsnym farszem.   Zupa tajska ...

dawno temu

Jak to robią górale- czyli potrawy z samiuśkich Tatr

... grubości plasterki. Gotujemy je aż do miękkości. Serwujemy z masłem i skwarkami. Pierogi z mięsem, bryndzą i skwarkami – sekret ich wyśmienitego smaku leży w unikalnym połączeniu farszu. Dzięki ...

dawno temu

Pizza serce na walentynki

... muszkatołowejszczyptę soliA na farsz do pizzy: 20 dag mozzarellipół szklanki przecieru pomidorowegomałe opakowanie czarnych oliwek bez pestekkilka sztuk anchois1 paprykę konserwową1 małą cebulępół ...

dawno temu

Sushi California Maki

... do wystygnięcia. Przygotuj składniki farszu: ogórek lub awokado obierz i pokrój w długie słupki grubości około 4 mm. Łososia pokrój w paski trochę grubsze niż słupki ogórka. Na macie bambusowej do zwijania ...

dawno temu

Dziczyzna na 5 sposobów

... masłem lub dodajemy plasterki słoniny, po czym układamy mięso (może być z farszem) i posypujemy przyprawami, a następnie zawijamy, jednak niezbyt ciasno. Całość pieczemy w piekarniku o temperaturze ok ...

dawno temu

Zamrażarka Liebherr GP 1476 - niezwodny przyjaciel w kuchni każdego rodzica

... pod ręką kruche ciasto na ciasteczka, rosół jako podstawę do zup, farsz do pierogów i naleśników lub przecier pomidorowy na sos do pizzy czy spaghetti. Dzięki funkcji Smart Frost, w którą wyposażono model ...

dawno temu

Polubić szpinak – z czym to jeść?

... od nas. Przyrządzona masę warto jednak wzbogacić odrobiną jogurtu naturalnego, by lekko zagęścić konsystencję. Przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki i lekko podsmażamy, by się ładnie zarumieniły, a ciasto stało ...

dawno temu

Potrawy z dyni

... smakować wzbogacone odrobiną wina białego dodanego podczas smażenia do ryżu. Opcjonalnie zamiast sera żółtego można także dodać fetę. Pierogi z dynią – aby przygotować farsz, wystarczy kawałki dyni ...

dawno temu

Truskawkowe szaleństwo

... . W międzyczasie na środek naleśników nakładamy łyżkę masy serowo-truskawkowej, składamy naleśnik na pół i ponownie na pół, po czym układamy na naczyniu żaroodpornym widocznym farszem do góry ...

dawno temu

Jak dobrze znasz wyśmienitą kuchnię włoską? Oto 8 doskonałych potraw, które musisz spróbować!

... makaronu można do niego dodać warzywa, np. groszek zielony. Tortellini 57790 To maleńkie pierożki włoskie nadziewane pysznym farszem mięsnym, grzybowym, a niekiedy nawet serowym. We Włoszech są one ...

dawno temu

Winowajcy dobrego smaku - funkcjonalna kuchnia

... przyrządzane na płycie indukcyjnej (CTI613GIN) przypomną upalne wieczory nad Morzem Śródziemnym, ostry smak chilli w upieczonej w piekarniku tarcie – palące słońce Meksyku, a halogenowe oświetlenie okapu ...

dawno temu

Pomysły na karnawałowe minikanapki

... kabanosa. Mięsny farsz – możemy tu wykorzystać mięso mielone, który usmażymy na patelni, a także pasty mięsne np. rozdrobnić gotowane mięso a następnie połączyć z majonezem i doprawić solą i pieprzem ...

+ Pokaż więcej