Tort na roczek

... formę i włącz piekarnik na 180 stopni. Wszystkie składniki połącz i przełóż masę do tortownicy. Piecz ok. godziny. Po upieczeniu przełóż ciasto na talerz. Ciasta dla alergików Torcik dla alergika ...

dawno temu

Kurczak z jabłkami i żurawiną, czyli idealny obiad na chłodne dni

... , 2 chrupkich jabłek, pokrojonych na cienkie paski, 1 dużej cebuli, posiekanej, ¾ szklanki cydru lub soku jabłkowego, 1 szklanki żurawiny, świeżej lub mrożonej, 1 łyżki mąki uniwersalnej ...

dawno temu

Zupa z grzankami

... do sałatki lub różnego rodzaju zup. Połączenie chrupkich kawałków chleba wraz z ciepłym wywarem jest idealne, zwłaszcza, gdy przed nami długie deszczowe wieczory. Dzięki temu nasz jadłospis zostanie ...

dawno temu

Nudności w ciąży - jak sobie z nimi radzić?

... woda z cytryną, banan, kromka pieczywa chrupkiego lub suche płatki zbożowe. Ostatni posiłek powinien być wysokobiałkowy, spożyty na 2 godziny przed snem. Mogą to być np.: rybapieczona w warzywach ...

dawno temu

Spaghetti z boczkiem

... pokrojony w niewielką kostkę boczek. Mięso powinno smażyć się tak długo, by było chrupkie. Makaron gotujemy w dużej ilości wody zgodnie z czasem wskazanym na opakowaniu. Kolejnym krokiem ...

dawno temu

Płatki jaglane, czyli źródło witamin i składników mineralnych. Przekonaj się, dlaczego warto jeść jagły

... na różnorodną kompozycję dodatków oraz są bardzo chrupkie. Zawarte w nich składniki odżywcze zachęcają do częstszego spożywania płatków jaglanych w wielu wariantach. Jakie właściwości wykazują ...

dawno temu

Bóle brzucha i jego przyczyny

... układu moczowego, zwyrodnieniom kręgosłupa i stawów. Ostre bóle brzucha mogą być związane z zawałami serca, zapaleniem mięśnia serowego i płuc. Często bóle brzucha mają podłoże psychiczne i związane ...

dawno temu

Jak nie przytyć zimą?

... , takie jak lasagne, hamburgery, serowe zapiekanki, pizze czy domowe wypieki, dostarczają organizmowi wielu zbędnych kalorii. Dlatego warto zmniejszyć wielkość porcji lub przyrządzić je w wersji light. ...

dawno temu

Frytki z piekarnika

... uprzednio umyte. Trudno oprzeć się też ich chrupkiej konsystencji i wyjątkowemu smakowi. Jednakże obok tego pojawia się zła sława frytek, mówiąca o ich szkodliwości dla zdrowia oraz dużej liczbie pustych ...

dawno temu

Naleśniki z parówkami

... można zawinąć w rulon albo tak jak gołąbki. Na koniec należy podsmażyć naleśniki na oleju. Jeżeli chcesz, by były bardziej chrupkie, możesz je obtoczyć w bułce tartej. Smacznego! ...

dawno temu

Jedzenie do pracy

... niedocenianych kanapkach, które łatwo zamienić na wersję niskokaloryczną poprzez zastąpienie białej bułki pieczywem chrupkim bądź grahamką. Jeżeli posiadasz w pracy mikrofalówkę albo kuchenkę, zacznij ...

dawno temu

Jak jeść karczochy?

... . Tak przygotowane karczochy należy układać kolejno na patelni wraz z posiekanym czosnkiem (opcjonalnie można też użyć cebulki) i smażyć z obu stron. Kiedy ładnie się zarumienią i staną lekko chrupkie, trzeba ...

dawno temu

Właściwości sałaty

... chrupkie, więc są doskonałym dodatkiem w kompozycji z warzywami na surowo. Można ją także dodawać jako pożywny akcent do dań typu fast food. Ten rodzaj sałaty cechuje także wysoka trwałość. Sałata rzymska ...

dawno temu

Przenica durum

... jest także wykorzystywana do wypieków, a ciasto z niej jest bardziej kruche i chrupkie. Dzięki swojemu wyrazistemu smakowi można ją stosować przy wytwarzaniu sosów, a nawet budyniów i ogólnie deserów. ...

dawno temu

Wiosenne placuszki – garść pomysłów

... .   Placki serowe z ogórkiem 1 ogórek zielony 20 dag sera żółtego 20 dag mąki natka pietruszki Olej Szczypta proszku do pieczenia 4 jajka sól, pieprz Masę przygotowujemy tak, jak w poprzednim przepisie. Jako przystawka sprawdzi się tutaj sos ...

dawno temu

Kawa z solą w Tajwanie

... . Jest jednocześnie słona i słodka i bardziej aromatyczna niż słodzona kawa". "Słono-słodki smak jest wyraźniejszy. Firma planuje wprowadzenie kolejnych zaskakujących pozycji: kawy serowej(z dodatkiem ...

dawno temu

Wiosenna dieta dla dwojga

... czy chrupkie wielozbożowe lub wafle ryżowe bogate w naturalny błonnik. Zaletą błonnika jest jego pęcznienie w żołądku, dzięki któremu dłużej odczuwamy sytość. Poza tym sprawia on, że organizm wchłania mniej ...

dawno temu

Stwórz idealną sałatkę owocową!

... nie będzie zbyt smaczna. Podobnego braku konsekwencji unikniesz, wybierając owoce miękkie i dojrzałe, a jednocześnie lekko chrupkie. Aby sałatka wyglądała atrakcyjnie, użyj owoców w różnych kolorach ...

dawno temu

Gdy toaleta pilnie poszukiwana...

... na walkę z biegunką: używaj termofora, którego ciepło złagodzi ból,zadbaj o odpowiednią dietę - kleik ryżowy na wodzie, starte jabłko,chrupkie pieczywo, tosty, czarne jagody lub naturalny sok jagodowy ...

dawno temu

Jedzenie odchudza.

... , dodając pół filiżanki gotowanych brokułów- to zapewni Ci 2 g włókna roślinnego. Zrób kanapkę z chleba chrupkiego ryżowego. Jest mało kaloryczny, a w każdej kromce ukrywają się 2 g błonnika- 2 razy ...

dawno temu

Dieta dla grupy krwi B

... , mozzarella, owczego, wiejskiego. W wyborze zbóż osoby te powinny wzbogacać dietę o ryż w różnej postaci, chrupkie pieczywo, orkisz, proso, owies. Produkty z pszenicy negatywnie wpływają na organizm ...

dawno temu

Sałatki z fetą

... , jednak nie do zupełniej miękkości - powinny być chrupkie, aby zbyt szybko nie zrobiła się z nich niesmaczna papka. Następnie kroi się je w mniejsze kawałki i dorzuca poszatkowany ser parmezan oraz szynkę ...

dawno temu

Kaloryczność przekąsek kinowych

... pomidorowym, lub serowym są wrogiem naszej sylwetki. Ich kaloryczność wynosi ok. 490 kcal/100 g.   I na koniec ostatni bohater, a właściwie bohaterka – cola (bądź pepsi). Uwielbiana przez rzesze, ikona ...

dawno temu

Kupuj zdrowo i mądrze

... -200 – utwardzacz do zagęszczania masy serowej i margaryny oraz E–414 – guma arabska. Owoce i warzywa najlepiej kupować nie te, które kuszą nabłyszczoną skórką i pięknym kształtem, ale te pachnące ...

+ Pokaż więcej