Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym

... tylko mięso włożyć do lodówki i odczekać kilka godzin. Następnie polędwiczki obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Kolejnym kokiem jest przełożenie ich do garnka ... z gotującym się bulionem. Na oleju, który pozostał ...

dawno temu

Rolada z indyka

... do mielenia mięsa. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, a następnie dodajemy do niej pieczarki. Całość smażymy do czasu, aż zredukuje się sos. Następnie odstawiamy farsz do wystygnięcia ... zawijamy mięso w rulon. Następnie podsmażamy ...

dawno temu

Kurczak masala

... składników, przygotowujemy marynatę. Nacieramy kurczaka i wkładamy go na 1 godzinę do lodówki. Następnie roztapiamy masło na patelni i delikatnie podsmażamy na nim czosnek. Kolejnym krokiem ... jest dodanie papryki, kminku, kolendry i soli. Po ...

dawno temu

Kurczak z ananasem

... i wstawiamy na około 30 minut do lodówki. W tym czasie obieramy cebulę, a także podsmażamy ją pokrojoną w kostkę na patelni. Cebula powinna znaleźć się w rondelku. Piersi z kurczaka wyjmujemy z lodówki ... i podsmażamy z obu stron na oleju. ...

dawno temu

Kurczak w sosie pomidorowym

... zmielonym pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy kurczaka ze wszystkich stron. Następnie zdejmujemy mięso i podsmażamy cebulkę i czosnek. Jeżeli na patelni znajduje się zbyt dużo oleju ...

dawno temu

Oryginalne omlety

... . cheddar. Podsmażamy cebulę na dwóch łyżkach oliwy na niewielkim ogniu, dodajemy ziemniaki i podgrzewamy całość, mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku. Rozkładamy nadzienie na omlety ... bekonu pokrojone w kostkę i podsmażone na ...

dawno temu

Domowe chipsy

... możemy przygotować sos. Obieramy szalotkę i drobno kroimy. W garnku rozgrzewamy olej – podsmażamy cebulę ok. 2 min., dodając czosnek rozgnieciony w prasce. Wsypujemy przyprawy i wszystko chwilę ... podsmażamy. Następnie dodajemy masło orzechowe, ...

dawno temu

Makaron z cytryną?! A jednak!

... wrzucamy na oliwę orzeszki pinii, posiekany czosnek i chili i całość podsmażamy, aż czosnek zacznie łapać kolor. Cytryny sparzamy i ocieramy, a ponadto z jednej z nich wyciskamy sok. Mniej więcej ...

dawno temu

Alternatywa dla naleśników – tortilla

... : sól, pieprz, kminek, mielona papryka Kawałki kurczaka podsmażamy na patelni, dodając do nich pomidory i cebulkę oraz przyprawiając dla smaku kminkiem, mielona papryką, sola i pieprzem ...

dawno temu

Quesadillas – czyli coś po meksykańsku

... nam podczas pieczenia, a następnie wkładamy do piecyka, lub podsmażamy na patelni. Myśleliście, że zapomniałam o wegetarianach? Oczywiście, że nie. Dla nich polecam wypróbowanie quesadillas z ziemniakami ...

dawno temu

Zupa buraczkowa - leczy, krzepi i rozgrzewa

... pieprzu i cukru. W osobnym garnku gotujemy w bulionie ziemniaki i włoszczyznę, bo potem dodać je do buraków. Kiełbasę podsmażamy na patelni, kroimy w plastry i dodajemy ją w finalnym etapie gotowania ...

dawno temu

Ukłon w stronę tradycji – bigos po staropolsku

... , aż będzie miękka. Teraz zajmiemy się mięsem.Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Wołowinę zaś ( lub inny typ mięsa, jaki wybraliśmy) kroimy na małe kawałki i dodajemy dla smaku ...

dawno temu

Szparagi na miłość?

... kawałki (lub miksujemy), a następnie lekko podsmażamy na roztopionym maśle z dodatkiem cebuli. Następnie do wywaru powstałego po gotowaniu szparagów wlewamy bulion, dokładamy nasze składniki i śmietanę ...

dawno temu

Tosty francuskie krok po kroku

... się podsmażała, pozostałe kromki chleba umieść w panierce. Podgrzewaj je z obu stron, dopóki nie uzyskają złocisto brązowego koloru. Tosty serwuj z malinami, jagodami, cukrem pudrem i syropem klonowym lub dowolnym innym składnikiem. ...

dawno temu

Paprykarz z kurczaka - na chłodne jesienne wieczory

... . Wszystko dodaj do cebuli i chwilę podsmażaj. Krok 4 Potrawka z kurczakajuż prawie gotowy. Teraz przełóż wszystko do garnka z mięsem, zalej rosołem i duś 20 minut. Krok 5 W tym czasie sparz pomidory ...

dawno temu

Jak zapamiętać alfabet angielski?

... ); C - cherry (wiśnia); D - dawberry (jeżyna); E - eggplant (bakłażan); F - fig (figa); G - grapes (winogrona); H -hazelnuts (orzechy laskowe); I - iceberg lettuce (sałata lodowa); J -juice (sok); K ...

dawno temu

Najlepsze tureckie dania

... z dodatkiem pistacji. Najpopularniejszym z warzyw wykorzystywanych w wielu daniach kuchni tureckiej jest bakłażan. Można go przyrządzać na wiele sposobów – dusić, zapiekać, marynować, dodawać do sałatek ...

dawno temu

Spaghetti carbonara z porem i suszonymi pomidorami

... . Przygotowanie spaghetti carbonara Wsyp boczek na głęboką patelnię i podsmażaj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, dopóki nie stanie się chrupki. Wyłóż talerz ręcznikami papierowymi i ułóż ...

dawno temu

Tarta serowo-cebulowa z przyprawami Kamis Specialite

... rozgrzanego do 200'C. 38775 Cebulę podsmażamy na maśle aż się skarmelizuje. 38776 Przygotowujemy masę jajeczną. Do roztrzepanych jajek dodajemy śmietanę, sól, pieprz, suszone pomidory i dwie łyżeczki ...

dawno temu

Tajskie specjały dla wegetarian i nie tylko

... z mięsem – bardzo często znajdziemy go w podsmażanej postaci. Dodamy do niego np. mięso wieprzowe, sok z limonki, kiełki, a całość okrasimy sosem sojowym. W wersji z kurczakiem, możemy tez dodać ...

dawno temu

Tarta serowo-cebulowa

... podsmażamy na maśle aż się skarmelizuje. 38776 Przygotowujemy masę jajeczną. Do roztrzepanych jajek dodajemy śmietanę, sól, pieprz, suszone pomidory i dwie łyżeczki musztardy z wędzoną papryką ...

dawno temu

Dziś Hubertus... czego nie powinno zabraknąć na myśliwskim stole?

... winie – dziczyzna w towarzystwie czerwonego wina to prawdziwa delicja. Jeśli dodamy do tego podsmażane warzywa i przyprawy, mamy naprawdę danie godne mistrza kuchni. Jeleń – można z niego przyrządzić ...

dawno temu

Spaghetti z krewetkami - aż się uszy trzęsą

... go drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Wystarczy 1-2 ząbki. Podsmażaj go aż poczujesz jego zapach. Krok 4 Do masła czosnkowego dodaj odrobinę pieprzu cayenne i wrzuć krewetki. Smaż je tak długo ...

dawno temu

Jak zdrowo odżywiać się w pracy?

... i gotuj. Wsyp kaszę i gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut. Odcedź kukurydzę i fasolę, a następnie wysyp je na miskę. Obierz pieczarki, czosnek i cebulę oraz pokrój w drobną kostkę. Podsmażaj je ...

+ Pokaż więcej