Dieta w profilaktyce raka macicy. Czy to możliwe?

... pomarańczowy lub z puszki;świeży szpinak;biała i czerwona fasola;fasolka sojowa;szparagi;rzepa;awokado;brukselka;ciecierzyca;ziarna słonecznika;brokuły;buraki;maliny.  ...

dawno temu

Hemoroidy

... narażonym na tę dolegliwość spożywanie dużej ilości wody, fasoli, gruszek, płatków owsianych, zielonych gotowanych warzyw, pełnoziarnistego pieczywa oraz brunatnego ryżu. Leczenie hemoroidów Lekarz ...

dawno temu

Najlepsza dieta dla osoby aktywnej fizycznie

... . Cennym jego źródłem są tłuste ryby oraz mięso zwierzęce. Stosunkowo duże ilości białka znajdziesz również w roślinach strączkowych, takich jak ciecierzyca czy fasola. Decydując się na spożycie mięsa ...

dawno temu

Anemia dotyczy najczęściej kobiet. Dlaczego?

... , nasiona słonecznika, pestki dyni) i warzywach strączkowych (groch, fasola, soja), oraz w burakach i czerwonej kapuście. Na ilość wchłanianego żelaza ma wpływ bardzo wiele czynników. Jego absorpcję utrudnia ... do 22mg/dobę. Bogatym źródłem ...

dawno temu

Jeść co się lubi i nie tyć?

... ) produkowanego przez trzustkę. Naukowcy amerykańscy odkryli, że naturalny standaryzowany ekstrakt z nasion fasoli blokuje działanie alfa–amylazy zanim enzym ten zdąży przetworzyć skrobię na glukozę, a następnie ... tłuszcz. Oznacza to, że ...

dawno temu

Jak zachować młodość?

... znajdziemy w kakao, gorzkiej czekoladzie, orzechach laskowych, płatkach owsianych, kaszy gryczanej, fasoli. Nie należy dopuszczać do niedoborów wapnia, gdyż organizm gromadzi go tylko do 30. roku życia ... foliowy (pieczywo pełnoziarniste, kasza ...

dawno temu

Dieta dla serca i mózgu

... drób i ryby, a także fasola, jaja, jogurty i mleko. Wszystkie te produkty są źródłem krwiotwórczej witaminy B12 i aminokwasów. Dzięki nim układ krwionośny pracuje prawidłowo. Ryby morskie są źródłem ... dziennie lub zjadaj jogurt. Jaja, białe ...

dawno temu

Żelazo – przyjaciel kobiety

... 5 %). Jego najbogatszym źródłem są orzechy, pestki dyni, brokuły, fasola, suszone morele, produkty pełnoziarniste i zielone warzywa liściaste. Wchłanianie żelaza znacznie zwiększa witamina C ... ilościami mięsa mogą zwiększyć wchłanianie postaci ...

dawno temu

Dieta wegetariańska

... , ciemnozielonych warzywach, orzechach i pestkach słonecznika. W żelazo bogata jest fasola, soczewica, suszone owoce, pietruszka, orzechy, płatki zbożowe, żółtka jaj itp. Podstawowym źródłem białka ... oraz mikro- i makroskładników w diecie ...

dawno temu

Węglowodany. Jakie jeść, a jakich się wystrzegać.

... wpływ na florę bakteryjną i nabłonek jelit, regulacja poziomu sytości i głodu. Popularnym źródłem węglowodanów są ziarna: zboża, ryż, kukurydza, nasiona roślin strączkowych: groch, fasola, bób ... , kasze oraz warzywa – groch, fasola, bób, soja, ...

dawno temu

Dieta wysokobiałkowa

... twaróg,gotowaną fasolę,soczewicę,orzechy,masło orzechowe,zboża,makarony.Nie wszystkie białka są sobie równe. Pamiętaj, aby szukać źródeł protein, które są bogate w składniki odżywcze oraz zawierają mniej tłuszczu i kalorii, takie jak chude ...

dawno temu

Zioła na zaparcia

... „szczoteczka dla jelit”. Dodatkowo oczyszcza organizm z toksyn i pobudza ruch robaczkowy. Źródła błonnika to: chleb razowy, otręby, marchew, jabłka, groch, fasola czerwona, fasola biała, soja, kapusta ...

dawno temu

Piekielnie ostra zupa z czerwonej papryki

... . Zamiast owianych legendą bogactw Wschodu, podróżnik i odkrywca ze swoich 4 wypraw na nowy kontynent przywiózł fasolę, tytoń, wiele nowych owoców oraz ostrą paprykę chili. Europejską stolicą papryki ... składnikiem gulaszu i paprykarza. ...

dawno temu

Ich troje

... nawet błahej sprawie. Prawda dotrze doń za sprawą frapującego zdarzenia międzyludzkiego, zwanego powszechnie awanturą. Zobaczy nagle, jak Kasia ciska w Krzysia ciężkimi przedmiotami wrzeszcząc ...

dawno temu

Walentynki na odległość

... uprzedzić Krzysia, że do niego jedzie. W przeciwnym razie Krzyś może równolegle zasuwać do Basi i się rozminą, biedaczyska. No i co? Kochajcie się miłe dziewczęta, miejcie fajnych, porządnych chłopów i wspaniały seks. Cóż innego pozostało nam na ...

dawno temu

Trochę Turcji na talerzu

... czarnej fasoli, 1 jajko, 1 łyżka stołowa chilli w proszku, 1 łyżeczka curry, sól, świeżo zmielony pieprz, ½ szklanki startego sera z ziołami, 1 małe awokado, sok z ½ limonki, 2 łyżki stołowe sosu salsa ... (może być kupny), 2 duże liście sałaty ...

dawno temu

Zaparcia

... , prażona kukurydza, śliwki, gruszki, gotowana fasola),nie przejadaj się,zwracaj większą uwagę na to, co jesz (osoby z zaparciem o podłożu spastycznym powinny unikać fasoli, kalafiora czy kapusty),staraj ...

dawno temu

Przyjaźń po zakończeniu związku. Jest możliwa?

... wylądowali w nowych związkach przysięgając sobie, że więcej na siebie nie spojrzą. Po prawdzie, Tekla próbowała otruć Krzysia, zaś Krzysio obluzował poręcz schodów prowadzących do jej nowego mieszkania ...

dawno temu

Oni czasem wracają!

... ), wobec której będzie tylko jeden odnośnik. To, że Kasia porzuciła Krzysia. To, że Krzyś odszedł od jakiejś flądry. Ludzie, prócz swych rozlicznych marności mają jedną szczególną: wybaczą ...

dawno temu

Coś skończyło się na zawsze

... . Karina wyprowadziła się i wyszła za niego. Mają cudownego Krzysia, jestem jego chrzestną. Nigdy już jednak nie miałyśmy takiego kontaktu jak niegdyś. Jesteśmy przyjaciółkami, ale na odległość, ona ...

dawno temu

Dzieci ambitnych rodziców

... . W ten sposób zyskuję dodatkowe trzy godziny czasu i nie muszę zwalniać się z pracy – mówi Piotr, tata dziewięcioletniego Krzysia. W zupełnie innej sytuacji są rodzice tych dzieci, które na zajęcia ...

dawno temu

Nowe - stare mieszkanie

... są do siebie niesłychanie podobne, co dla człowieka mojego typu stanowi nielichy kłopot. Otóż, siedząc u Kasi i Krzysia zastanawiam się przypadkiem, czy tak naprawdę nie wylądowałem u Marka i Ani ...

dawno temu

Skrobia która leczy. Zdrowie bez recepty

... szczupłe, wysportowane ciało i zdrowie przez całe życie. Takie produkty skrobiowe jak kukurydza, fasola, ziemniaki, ryż dostarczają dużą ilość węglowodanów, błonnika pokarmowego, a przy tym są ubogie ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... , soję, fasolę. To doskonałe źródło białka, błonnika, witamin z grupy B, magnezu, fosforu i potasu. Utrzymują one na właściwym poziomie cholesterol i minimalizują ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej ...

+ Pokaż więcej