Dlaczego warto sięgać po suszone owoce?

... owsianki na mleku. Są nieodzownym dodatkiem ciast i deserów. Oprócz wersji na słodko, znakomicie sprawdzają się jako dodatek do pieczeni a rodzynki tworzą udane połączenie z ryżem. ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść nasiona?

... wypieków, ale nie powinniśmy się do tego ograniczać. Nasiona znakomicie smakują jako dodatek do sałatek, płatków zbożowych z jogurtem, zup, potraw z mięsem czy ciast. Z nasion sezamu lub pestek ...

dawno temu

Dlaczego kasza jest tak zdrowa?

... w żołądku). Można je przyrządzać na słodko i na słono, używać jako zamiennika ziemniaków czy makaronów, dodawać do zup czy mięsa, a także ciasta, twarożku czy budyniu - są smaczne w każdym wariancie ...

dawno temu

Uważaj na jedzenie w ciepłe dni

... . Oczywiście może zdarzyć się, że i w cukierni coś będzie nieświeże, ale ryzyko jest mniejsze. Kremy do ciast i deserów są idealne dla rozwoju przeróżnych bakterii, a od nich bardzo łatwo o rozstrój żołądka ...

dawno temu

7 smakołyków ze Słowacji

... jeśli zamawiając danie spodziewaliśmy się ciasta lub czegoś na słodko. 6. Knedliki Potrawa przypominająca wyglądem niezbyt dobrze wypieczony chleb. Ciasto robione jest z ziemniaków (bramborový knedlík ... ) lub z namaczanej bułki (houskový ...

dawno temu

Chcę znów poczuć motyle!

... ten wariant. Latem, zamiast wesela (albo nawet wcześniej) – coś w rodzaju próbnego miesiąca miodowego. Poszukiwanie utraconych motylków w brzuchu. A czemuż by nie? Nie przejmuj się reakcjami rodziny ...

dawno temu

Blondynka może więcej?

... jak żółty z palety plakatówek. Wyglądałam koszmarnie. Dzisiaj farbuję się na różne odcienie miodowych blondów, w których mi najładniej i nie wyobrażam sobie już siebie w moim naturalnym ciemnym kolorze ...

dawno temu

Uwielbiam być bezrobotna

... swoje pasje, rozkoszując się brakiem obowiązków. Z czego oni żyją? Oto ja. Jem moje ulubione miodowe płatki, siedząc w łóżku. W piżamie. Jest środa. Reszta z was pewnie pracuje. Myślę ...

dawno temu

Ciemnoskóry kochanek

... przeciwko temu. W ogóle dali mi dużo swobody. Sami sprawiali wrażenie osób, które właśnie przeżywają drugi miesiąc miodowy. Trzeciego wieczora poszłam z Nassanem do hotelowego pokoju ...

dawno temu

Żałuję, że się rozwiodłam

... społecznicy w maminych sweterkach (i przez mamy pranych) to sól tej ziemi. Nie dość, że robią rzeczy naprawdę ważne, to jeszcze jeden ich miodowy uśmiech czy bezradne wyznanie na temat samotności zmiękcza ...

dawno temu

Prostytutka z dzieckiem? List do psychologa

... też o zmianie zachowania partnera w momencie, kiedy Pani od niego odeszła. Nie wiem, czy zmienił się na zawsze, czy zaczynacie tzw. czas miesiąca miodowego, który w terminologii przemocy jest początkiem ...

dawno temu

Muffinki dobre dla figury

... nieco inna propozycja przyrządzenia tego deseru, ale równie smaczna. Jeśli wypróbowaliście kiedykolwiek przyrządzić ciasto marchewkowe, to wiecie o czym tu mowa.   Na którą wersję muffinek byście ...

dawno temu

Świąteczne zapachy w domu

... na twarzy. Czym pachnie twój dom w okresie świąt? Piernikami – korzenny aromat, wspólne przygotowywanie ciasta i dekorowanie. Jeżeli jeszcze się nie odważyłaś na samodzielne przygotowanie pierniczków ...

dawno temu

Food in Real Life – zobacz, co naprawdę jesz

... tworzenie idealnych zdjęć nieidealnych produktów. W wielu wypadkach fotografie mają zachęcić klienta za wszelką cenę do zakupu hamburgera z mikrofalówki czy domowych ciast, które prawdziwy dom ujrzą ...

dawno temu

Jajko na twardo - przepis

... masą napełniamy babeczki z kruchego ciasta (takie, jakie zwykle używamy do deserów). Wierzch możemy udekorować szczyptą kawioru oraz natką pietruszki.   Jajka w galarecie   Aby przygotować galaretę ...

dawno temu

Jak zrobić dżem?

... do powstania na powierzchni piany, a jeśli już powstała, przed włożeniem masy do wyparzonych wcześniej słoików, należy ją dokładnie usunąć. Taki domowy dżem świetnie nadaje się nie tylko do kanapek, ale także do naleśników, ciast i lodów. ...

dawno temu

Shortbread - „klejnot w koronie” szkockiego piekarnictwa

... . W angielskiej literaturze słowo „shortening” odnosi się do tłuszczu, który dodaje się do ciasta, aby nadać mu odpowiednią kruchość. Ciastka shortbread zawierają sporą ilość tłuszczu w postaci masła. Tradycyjnie ...

dawno temu

Dieta idealna - jak ją wybrać?

... ciasta i fast fody. Krok 3 Dobra dieta to nie głodówka. Powinna składać się z kilku posiłków, najlepiej 5. Trzy z nich powinny być bardziej obfite, 2 to przegryzki. Krok 4 Błonnik jest w idealnej ...

dawno temu

Chroń jedzenie przed ciepłem

... nieświeże, ale ryzyko jest mniejsze. Kremy do ciast i deserów są idealne dla rozwoju przeróżnych bakterii, a od nich bardzo łatwo o rozstrój żołądka.   Nie tylko słodycze mogą się szybciej psuć. Majonez ...

dawno temu

Dzięki Piece of Cake każdy zapłaci za siebie osobno

... zyskał taką nazwę – rzeczywiście wygląda jak ciasto, w dodatku pokrojone na osiem równych części. Pośrodku znajduje się wyświetlacz, na którym znajdziemy nazwy oraz ceny wszystkich zamówionych ...

dawno temu

Deser na zimno

... w przygotowaniu jest również sorbet owocowy z kawałkami truskawek bądź jagód. Inną grupę stanowią ciasta na zimno. I tutaj uwagę naszą powinien zwrócić sernik na zimno, lecz także różnego rodzaju torty i ciasta ...

dawno temu

Krokiety z serem

... do czynienia z wieloma jego rodzajami. Świetnym towarzyszem śniadań jest na przykład ser biały ze szczypiorkiem, który to przecież odpowiedzialny jest także za smak i konsystencję ciasta sernik. Jednakże ... . Kiedy będziemy mieli już ciasto o ...

dawno temu

Sałatka ze szpinaku

... najpopularniejszym sposobem na spożywanie szpinaku jest jedzenie go w roli szeroko pojętego dodatku. Któż z nas nie próbował dodawać szpinaku do naleśników, pierożków, zapiekanki makaronowej lub ciasta ... jego przyrządzania. Wielbicieli ...

dawno temu

Wigilia po litewsku

... pietruszki,sól, pieprz, majeranekok. 2,5l rosołu   Wyrabiamy ciasto – takie, jak na pierogi. Mięso starannie obieramy ze wszystkich błon i ścięgien, po czym dokładnie siekamy (tradycja zakazuje używać ... przed podaniem.   Śliżyki 500g maku,170g ...

+ Pokaż więcej