Test ciążowy

... ciążowy najlepiej jest wykonać po zagnieżdżeniu jaja płodowego. Czułe testy ciążowe wykryją już trzytygodniową ciążę. Bezpiecznym terminem wykonywania badań jest pierwszy dzień spodziewanej miesiączki ...

dawno temu

Owoce leśne

... nie należy mylić ich z trującymi wilczymi jagodami. Poza tym bardzo ważne jest, aby przed spożyciem dokładnie je umyć, ponieważ mogą występować na nich jaja tasiemca. Do właściwości jagód zaliczyć należy ...

dawno temu

Dwie propozycje na jesienne smakołyki

... piekarnik do 175° C. Naczynie, w którym będziesz piekła chleb, wysmaruj masłem i posyp mąką. Cukier, olej, jaja i dynię zmiksuj i przełóż do miski. Dodaj następnie mąkę, goździki, sól, cynamon, gałkę ...

dawno temu

Maska regeneracyjna do włosów

... z domowej spiżarni oraz orientalnych specyfików. Twoje włosy szczególnie polubią żółtka jaj, miód, piwo, jogurt naturalny, oliwę z oliwek i wszelkie oleje stosowane do olejowania włosów, np. arganowy ...

dawno temu

Dieta dla urody

... , nasionach słonecznika, migdałach oraz witaminy z grupy B zawarte w mleku i jego przetworach, otrębach, pieczywie pełnoziarnistym, zielonych warzywach, jajach i drożdżach. Dla zdrowych i mocnych włosów ...

dawno temu

Węgierskie specjały cz. II

... , bez obierania. Soczewicę gotujemy do miękkości. Ugotowane ziemniaki i warzywa obieramy i fasonujemy przez prasę, aby otrzymać puree. Żółtka z jaj ucieramy z masłem, dodajemy ziemniaki, soczewicę ...

dawno temu

Dieta dla włosów

... podatność na uszkodzenia. Rolę budulcową pełnią cysteina i metionina, czyli substancje, których najwięcej znajdziemy w mięsie, rybach i jajach. Co jeść, a czego nie jeść, aby mieć piękne włosy ...

dawno temu

Jak zacząć zdrowe odżywianie? Proste zasady dla utrzymania prawidłowego funkcjonowania organizmu

... ostatnią grupę uzupełniają mięsa, jaja i ryby, czyli cenne źródła nienasyconych kwasów tłuszczowych i łatwo przyswajalnego żelaza. Zbilansowanie tych wszystkich grup pozwoli na utworzenie pełnowartościowe ...

dawno temu

W szampańskim nastroju – co podawać do tego trunku?

... będzie przygotowanie deski serów, lub zrobienie szaszłyków z różnymi jego rodzajami, nadzianymi naprzemiennie z kawałkami szynki. Arbuz – pomysł na przygotowanie: kawałki arbuza nasączamy wcześniej ...

dawno temu

Jak wzbogacić smak kompotu z suszu?

... – te najlepsze powinny by tłuste i ciężkie. Zazwyczaj są przyprawą dodawaną do piwa i wina, a także przetworów mięsnych (wbijane są np. w szynkę). sosów i ciast. Dodane do kompotu nadadzą mu wyrazistości ...

dawno temu

Potrawy, które wzmagają trądzik różowaty

... . Jeśli lubimy mięso, lepiej zjeść plasterek boczku albo szynki upieczonej według własnego przepisu.Do zaostrzenia objawów trądziku może doprowadzić także spożywanie kofeiny, a więc kawa i czekolada, to produkty ...

dawno temu

Jak zrobić hot doga?

... do środka żółty ser. Krok 3 Ten domowy hot dog ma w sobie dwa rodzaje mięsa. Parówkę musisz zawinąć w plasterek szynki. Krok 4 Przepis na hot dogi mówi, że należy je zapiekać w temperaturze 190 ...

dawno temu

Sposób na poprawę humoru

... , który mogłabym jeść pasjami, czerwone wino, szynka parmeńska, czarne oliwki - to niektóre z produktów, które potrafią osłodzić mi życie. Jeśli zamiast rozmowy z przyjaciółkami potrzebne mi wyciszenie ...

dawno temu

Poznaj smaki południowego Tyrolu

... sporządzanej według starodawnej receptury szynki „Speck” oraz tradycyjnych tyrolskich kiełbasek. Kolejnym słynnym specjałem włoskich farm agroturystycznych są twarde sery dojrzewające, sery pleśniowe ...

dawno temu

Tropem włoskich przysmaków – carpaccio

... oraz drobno zmielonym pieprzem. Na koniec nie zapomnijmy także oczerwonym winie, które z carpaccio smakuje niezwykle wybornie. Ciekawym przepisem, jaki udało mi się znaleźć są gruszki na carpaccio z szynką parmeńską. Zainteresowanych odsyłam na ...

dawno temu

Sałatka z orzechami

... kukurydzy, starty ser żółty i zagęszczamy majonezem. W wersji mniej wegetariańskiej można też dodać poszatkowaną szynkę. Sałatka z orzechami nerkowca – orzechy będą świetnie smakować także w połączeniu ...

dawno temu

Dania z cukinią

... . Zapiekana z cukinii – możesz ją zestawić z makaronem lub ziemniakami. Do nich dodajemy ser żółty parmezan, poszatkowaną szynkę, ząbek czosnku, zeszkloną cebulkę i koncentrat pomidorowy połączony ...

dawno temu

Przystawka z ogórków - efektowna i pyszna

... , musztardę, koperek i szczypiorek. Krok 3 Ogórki faszerowane już prawie gotowe. Posiekaj teraz drobno szynkę, rzodkiewki i jajko na twardo. Wymieszaj farsz do ogórków z sosem. Krok 4 Przystawka ...

dawno temu

4 smaczne kanapki, które pomogą ci schudnąć!

... . Kanapka z indykiem 55620 Szynka z indyka stanowi doskonałe źródło białka, a jednocześnie zawiera niewielką ilość tłuszczu. Trzy plasterki tej wędliny ułóż na kromce pieczywa pełnoziarnistego razem ...

dawno temu

Chcę przytyć. List do Dietetyka

... jednak pamiętać, aby białko w 50% było pochodzenia zwierzęcego i w 50% roślinnego. Doskonałym źródłem pełnowartościowego białka zwierzęcego są: chude mięso, nabiał, ryby i przede wszystkim jaja kurze ... . Jeśli nie ma Pan problemów z wysokim ...

dawno temu

Jej Wartość Dodana - Dodatkiem! #5

... . Całe ich „jajo” polega na niesymetrycznym, mocnym kolorze – wśród stonowanej szarości, intensywny róż. Nawiązane na różowy rzemyk koraliki – były zrobione z… modeliny. Tak, tak – prosto, tanio, a jak efektownie! ...

dawno temu

Jak przekonać dziecko do jedzenia warzyw

... jeszcze nie próbowało. Jeśli już zostanie wyczerpany cały zestaw, należy spróbować łączyć je z innymi produktami. Można też przemycać warzywa w innych potrawach np. w zapiekankach czy sosach. Przekonywanie dziecka ...

dawno temu

Makaronowo w kuchni

... zapiekankach i sosach (pomidorowym z oregano, czy grzybowym) ze względy na dużą przyczepność składników do ścianek makaronu. Do dania warto dodać ser mozarella, by całość nabrała zwartej konsystencji ...

dawno temu

Najczęstsze problemy z paznokciami

... , także skrzyp, dlatego zalecane są preparaty ze skrzypu polnego;witamina H – częściowo produkują ją szczepy bakterii jelitowych, ponadto zawarta w mleku, soi, wątrobie, orzechach, żółtkach jaj;witaminy ...

+ Pokaż więcej