Czerstwe pieczywo - jak je odświeżyć?

... rosołową, dopraw kminkiem i/lub przecierem pomidorowym. Jeśli trzeba, dosyp też odrobinę soli. Gotuj zupę z chleba 2 minuty i gotowe. Kiedy nalejesz danie na talerz dodaj pół łyżeczki masła. Powstała prosta zupa „nic”.   ...

dawno temu

Sos winegret po meksykańsku

... paprykiszczyptę suszonego chilisólpieprzKrok 1 Pyszny sos winegret po meksykańsku jest w twoim zasięgu. Zmiksuj kukurydzę z octem winnym i koncentratem pomidorowym. Stopniowo dodawaj oliwę. Krok 2 ...

dawno temu

Dieta śródziemnomorska

... , posypać papryką natką pietruszki, a na wierzchu bułką tartą, spryskać lekko oliwą. Rybę ułożyć na blaszce wysmarowanej oliwą i wstawić do nagrzanego piekarniana 20-30 minut. Grzanki z pomidorami (6 porcji ... ) 6 kromek chleba, 3 średnie ...

dawno temu

Co najczęściej jedzą Polacy?

... – rosół, pomidorową, krupnik lub ogórkową – i drugie danie. Tu króluje mięso, czyli kotlety schabowe i mielone, kurczak oraz mięso w sosach. Do tego na talerzu lądują ziemniaki, ryż, warzywa i surówki ...

dawno temu

Zobacz niezwykle prosty przepis na smakowitą lasagne!

... . Tak naprawdę więcej pracy będziesz miała wyłącznie z sosem pomidorowym. Do jego przygotowania potrzebne ci będzie 400 g mięsa wołowego, podsmażona cebula z czosnkiem, ugotowana marchewka ...

dawno temu

Przepis na zupę brokułową

... . Odcedź i odstaw. W osobnym garnku ugotuj na wywarze pozostałe warzywa pokrojone w grubą kostkę. Gdy warzywa zmiękną, zdejmij garnek z palnika. Dodaj brokuły i zmiksuj całość. Zupka z brokułów świetnie wygląda z makaronem kokardki, muszelki lub ...

dawno temu

Niezbędnik na świątecznym stole – zupa grzybowa

... grzybów w zupie potrafią świetnie wzbogacić grzanki – Trufla i jej kuchnia A dla miłośników aksamitnych przysmaków rozpieszczających podniebienie polecam zupę krem z pieczarek – Nina w kuchni Brzmi smakowicie, prawda? Ja już mam swój typ. A Wy? ...

dawno temu

Krem serowy

... aż proste daniezakipi, dopraw solą i pieprzem. 5. Zupa z serków topionych najlepiej smakuje z grzankami. Smacznego!   ...

dawno temu

Tosty z serkiem śmietankowym i cynamonem

... go na blasze, wtedy tosty nie będą się przyklejały do blachy). Włóż tosty do piekarnika. Piecz je na złoty kolor oraz do czasu, aż cukier roztopi się.Alternatywny sposób przyrządzenia: Zrób grzanki ...

dawno temu

Zupa cebulowa

... do zmiksowanej cebuli. Krok 5: Do zupy dodaj olej sojowy i przypraw bazylią. Krok 6: Posyp zupę natką pietruszki lub koperkiem. Krok 7: Możesz podać zupę z grzankami lub chlebem. Smacznego! ...

dawno temu

Przepis na pulpety

... pietruszki, kawałek selera i gotować je przez kwadrans. 5. Z wywaru jarzynowego warto zrobić zupę pomidorową, jarzynową lub kartoflankę.     ...

dawno temu

Lato z mozarellą

... jest gnocci z sosem pomidorowym i mozarellą – Raspberries and Cream   Mozzarella świetnie sprawdza się także w zestawieniu z rybą. Można więc połączyć ją z pangą i dodać pomidorki – Zaczynam kucharzenie ...

dawno temu

Pora na rozgrzewkę : jesienno-zimowy grzaniec

... nam cieszyć się gorącym smakiem piwa. Możecie też spróbować przyrządzić grzańca z przyprawami korzennymi, goździkami, imbirem, a nawet grzankami! A zalety? Grzaniec wyśmienicie rozgrzewa, walczy ...

dawno temu

Nietypowa lodziarnia

... w Wenezueli i oprócz tych tradycyjnych, jakimi zwykliśmy się delektować, oferuje także lody cebulowe, pomidorowe, grzybowe, czosnkowe, czy nawet....o smaku sardynki w brandy Trzeba przyznać ...

dawno temu

2 sprawdzone pomysły na bezmięsne curry

... , 2 szklanki cebuli pokrojonej w długie paski, 1 łyżka świeżego, zmielonego czosnku, 2 szklanki sosu pomidorowego, 1 łyżka świeżego, zmielonego imbiru, 1 łyżeczka kurkumy, 1/4 łyżeczki ... , kminek i pieprz cayenne. Wymieszaj i dodaj ...

dawno temu

Dania z brokułami

... -cebulową mieszankę łączy się z brokułami, posypuje startym serem żółtym, przyprósza koperkiem, a całość zalewa sosem pomidorowym. Wierzch jeszcze przed wstawieniem do piekarnika warto przykryć ... czosnku, sos pomidorowy i sól. Pierwszym ...

dawno temu

Grecka musaka

... mielone, sparzone wcześniej pomidorki i ziemniaki, a całość zalać koncentratem pomidorowym wymieszanym z wodą. Taką mieszankę trzeba dusić ok. 20 minut, aby składniki dobrze się połączyły ... są do przyrządzenia tej potrawy kuchni greckiej ...

dawno temu

Makaronowe ABC – jak gotować i łączyć makaron z sosami?

... możemy skojarzyć z bajką „Zakochany kundel” i słynną sceną z romantycznej kolacji piesków. W filmie animowanym makaron ten podany był z klopsikami i pomidorowym sosem, ale równie pysznie smakuje ... , passaty pomidorowej, świeżych ziół, podawany ...

dawno temu

Sałatka z winogronami

... następujących składników: 1 pierś z kurczaka, 1 mała cebula czerwona, 1 mała sałata lodowa, 10 dag sera feta, kiść ciemnych winogron, garstka łuskanych orzechów włoskich, garść grzanek ... włoskimi i grzankami. Do sałatki dodajemy również umyte ...

dawno temu

Surówka z sałaty lodowej

... na niewielkie ćwiartki. Kolejnym krokiem jest przygotowanie grzanek. Chleb kroimy na niewielkie kawałki i wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temperatury około 100°C do czasu, aż staną się chrupkie ... . Kolejnym krokiem jest dodanie do ...

dawno temu

Oryginalny sos sambal belacan

... , najlepiej z limonek. Najczęściej jest to sos serwowany na zasadzie przystawki razem z czosnkowymi grzankami lub makaronem. Gotowysambal belacan jest drogi zarówno na targach w swojej ojczyźnie ... . Na koniec skrop wszystko sokiem z limonki. ...

dawno temu

Nadziewany makaron

... muszle nadziewany szpinakiem i fetą z dodatkiem sosu pomidorowego. Przepis na makaron nadziewanyDo przygotowania makaronu muszelki nadziewanego będziesz potrzebowała: 1 opakowania makaronu muszle,2 ... opakowań mrożonego szpinaku,1 opakowania ...

dawno temu

Przepisy na spaghetti

... pomidorowy oraz przyprawy, czyli sól, pieprz oraz oregano. Mięso należy połączyć z jajkiem, a następnie usmażyć na oliwie z oliwek, rozdrabniając masę na małe cząstki. Następnie dodaje się do niego zeszkloną ... całości solą, pieprzem oraz ...

dawno temu

Węgierskie specjały cz. II

... i gotujemy jeszcze 10 minut. Przed samym podaniem, po zdjęciu z ognia, zaprawiamy zupę śmietaną. Dekorujemy pozostałą natką pietruszki.   Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym z sosem grzybowo – pomidorowym ...  gęste ciasto naleśnikowe,5 ...

+ Pokaż więcej