Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi startuje już jutro!

... z rejonu ścisłego centrum (ulica Piotrkowska i jej przecznice). Lokale, które zgłosza swoją chęć uczestnictwa zostaną oznakowane specjalnymi gadżetami, a danie festiwalowe będzie przyrządzone z drobiu ...

dawno temu

Zapalenie oskrzeli

... . Eliminowanie z diety nabiału, drobiu, tłustego mięsa i smażonych potraw. Ziołolecznictwo: czosnek - w ciągu dnia stałe trzymanie w ustach ząbka czosnku, który należy 2 razy zmienić,herbata z eukaliptusa, lipy ...

dawno temu

Zapalenie wątroby

... i metali ciężkich,duże ilości tłuszczu, a więc wszelkie potrawy smażone lub duszone w tłuszczu (naleśniki, bigos) oraz fast foody, pasztety, konserwy,drób i ryby,pieprz, chrzan, ocet, musztarda ...

dawno temu

Zupa chińska

... ograniczenia związane ze składnikami używanymi do ich gotowania. Bardzo często ich smak opiera się na bulionie z mięsa wieprzowego, drobiu, lecz również dziczyzny bądź wołowiny. Głównym czynnikiem ...

dawno temu

Dieta makrobiotyczna

... zwierząt, drób, jaja, owoce tropikalne. Osoby przebywające na diecie makrobiotycznej nie mogą spożywać mięsa kurczaka, przepiórek, strusi, indyków. Ryby, skorupiaki, rośliny strączkowe, warzywa, owoce ...

dawno temu

Anemia w ciąży

... ilość żelaza w pożywieniu lub suplementach diety. Źródło żelaza to: mięso wołowe, drób, wątróbka, ryby, żółtka jaj, ciemnoczerwone warzywa, zielone warzywa (brokuły, szpinak), rośliny strączkowe, soja ...

dawno temu

Pieczona wołowina

... , że przygotowany przez ciebie kawałek mięsa będzie soczysty i chrupki. Przepisy z wołowinyMięso wieprzowe pochodzi ze świni, drób to nic innego jak kurczak. Z jakiego jednak zwierzęcia pozyskuje się wołowinę ...

dawno temu

Witaminy przed ciążą

... . Składnikiem, którego nie powinno zabraknąć w diecie jest też żelazo, które chroni przed anemią. Żelazo pochodzenia zwierzęcego jest łatwo przyswajalne. Znajdziemy je w czerwonym mięsie, żółtkach jaj, drobiu ...

dawno temu

Powidła śliwkowe

... często wykonuje się z nich dżem i powidła. Należy jednak pamiętać, że śliwki tworzą w pełni harmonijną kompozycję z pieczonym, smażonym i gotowanym mięsem, bez względu na to czy jest nim drób ...

dawno temu

Kuchnia czeska

... wieprzowe, wołowe, drób oraz dziczyznę. Coraz większą sympatią cieszą się poza tym czeskie wyroby wędliniarskie, które posiadają wyjątkowy aromat i smak. Obok piwa znanymi i lubianymi przez turystów ...

dawno temu

Jak ze zwykłych ziemniaków zrobić „fancy” dodatek, czyli o posypkach do ziemniaków słów kilka.

... się również z delikatnym w smaku mięsem, głównie drobiem. Zielona czubryca, wspaniała przyprawa mająca swoje korzenie (dosłownie, jak i w przenośni) w Bułgarii, nada głęboki, ostro – ziołowy aromat ...

dawno temu

Poznaj dietę proteinową!

... jeść takie produkty, jak: ryby, chudy nabiał (kefir, jogurt, twarożek), jajka, drób oraz owoce morza. Zaletą jest, że nie ma żadnych limitów jedzenia, więc można sobie śmiało „pofolgować ...

dawno temu

Dieta dla serca i mózgu

... drób i ryby, a także fasola, jaja, jogurty i mleko. Wszystkie te produkty są źródłem krwiotwórczej witaminy B12 i aminokwasów. Dzięki nim układ krwionośny pracuje prawidłowo. Ryby morskie są źródłem ...

dawno temu

Indyk z żurawiną - palce lizać!

... dla zdrowia. Ma zarówno działanie terapeutyczne, ale przede wszystkim profilaktyczne. Indyk w żurawinie – pyszny pomysł na danie Indyk, częściej niż reszta pozostałego drobiu, wychodzi nam za suchy ...

dawno temu

Orientalny kurczak na polskich talerzach!

... gładką konsystencję. Risotto podawane jest na wiele różnych sposobów, gdyż równie wybornie smakuje z drobiem, mięsami, wątróbką i rybami, co z owocami morza, grzybami i warzywami. Jednak największą ...

dawno temu

Jedzenie zabójcze dla diety

... . Nawet jeśli drób nie jest zbyt tuczącym mięsem, to panierka nadrabia. W trakcie smażenia w głębokim oleju nasiąka tłuszczem. Bardzo często zapominamy „osuszyć” smażone mięso z tłuszczu i prosto ...

dawno temu

Dieta odmładzająca

... . Tabletka witaminy C i 1 tabletka soli mineralnych. 2 śniadanie: szklanka soku z selerów. Obiad: 200 g chudego gotowanego drobiu, połowa główki sałaty z cytryną, szklanka chudego jogurtu. Podwieczorek ... mineralnych. 2 śniadanie: szklanka soku ...

dawno temu

Co jeść, aby zajść w ciążę? Dieta na płodność

... żelaza są czerwone mięso, drób i ryby. Niektóre pokarmy roślinne, takie jak fasola, ciemnozielone warzywa liściaste, orzechy i produkty pełnoziarniste również zawierają jego znaczne ilości. Warto wiedzieć ...

dawno temu

Mam duży brzuch. List do Dietetyka

... tłuszczu na rzecz chudego nabiału i chudego mięsa takiego jak drób, cielęcina, królik. Do diety należy dołączyć ryby oczywiście bez panierki, najlepiej pieczone w piekarniku bądź grillowane. Ryby ...

dawno temu

Jak być świadomym konsumentem?

... rozeszła się odkrywcza informacja, o profilaktycznym stosowaniu na dużą skalę antybiotyków w hodowli drobiu rzeźnego. Proceder ten został przedstawiony jako coś nowego, czego do tej pory nie zaobserwowano ...

dawno temu

Jak powinien odżywiać się biegacz amator?

... i wieku. Białko w diecie biegacza-amatora powinno pochodzić z różnych źródeł. Włącz zatem do jadłospisu chudsze gatunki czerwonych mięs, drób i ryby. Nie zapominaj o nabiale, zwłaszcza o mleku, serach ...

dawno temu

Kiełbaski z grilla

... przygotować potrawy grillowane z niemalże każdego gatunku. Jeżeli chodzi o drób, to najpopularniejsze są tutaj chrupiące skrzydełka czy soczysta pierś z kurczaka. Natomiast w odniesieniu do wieprzowiny ...

dawno temu

Jak zachować młodość?

... tego jedzmy drób i ryby. Do organizmu należy dostarczać witaminę E i beta-karoten. To dwa silne przeciwutleniacze, które opóźniają procesy starzenia. U pań w wieku 50. lat zwiększa się ryzyko wystąpienia osteoporozy. Ponieważ organizm nie ...

dawno temu

Dieta w ciąży najlepsza dla Ciebie

... po chude wędliny, drób, ryby morskie (1-2 razy w tygodniu, np. łososie, makrele, śledzie, tuńczyki). Te ostatnie zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, niezbędne do prawidłowego rozwoju dziecka ...

+ Pokaż więcej