Sałatka z selera naciowego i kurczaka

... sałatki z selera naciowego i kurczaka. 6. Pora na sos do sałatki. Połącz jogurt z majonezem, dopraw sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. 7. Polej sałatkę sosem i posyp ją posiekanymi orzechami. Jeszcze tylko dekoracja z jabłek i pyszna ...

dawno temu

Ser camembert i dressing paprykowy

... dressing z papryki 3 minuty. Po tym czasie wyłącz ogień i dopraw powstały sos solą. Pozwól mu nabrać temperatury pokojowej. 4. A teraz czekają cię już same przyjemności. Ułóż camembert na półmisku ...

dawno temu

Danie lekkostrawne - klopsiki z ryby

... warzywny w sos do ryby. Dopraw danie lekkostrawne,czyli gotowaną rybęprzyprawą do zupy i posyp je pietruszką. Smacznego!   ...

dawno temu

Prawie udusiłam się ością. List do dietetyka

... Awersja do ryb? Podobno częsta. Nie przepadamy za ośćmi, nie lubimy specyficznego rybiego zapachu ani mięsa. Jednocześnie wiemy, że ryby powinniśmy jeść, jeśli zależy nam na zdrowiu i sylwetce. Czym ...

dawno temu

Surówka z pomidorów

... sprawdzają się także ich warianty przetworzone, które również najlepiej jest przygotowywać latem. Domowej roboty sos pomidorowy jest bezkonkurencyjny w stosunku do kupnego ketchupu. Przeczytaj poniższy ... przetworzonej. Śmiało zatem możemy ...

dawno temu

Sześć urządzeń, które ułatwią ci zdrowe odżywianie

... się w kuchence, czy powoli duszącego się sosu. Jednak nie zawsze masz tak dużo czasu na pichcenie. Aby szybko przygotować niskokaloryczne posiłki, na pewno przyda ci się pomoc wielofunkcyjnych urządzeń kuchennych. Przedstawiam kuchenny ...

dawno temu

Śmieszne przekąski dla dzieci

... warzyw czy mięsa), faktycznie trudno jest uwierzyć w jakieś proste rozwiązanie. Ale nie jest to niemożliwe. Bardzo rzadko się zdarza, że dziecko rzeczywiście czegoś bardzo nie lubi. Najczęściej ... , biały ser, miód, kurkuma i sól – połącz te ...

dawno temu

Chronimy żywność przed zepsuciem

...   Żywność przeterminowana lub źle przechowywana, która już się nie nadaje do jedzenia jest zazwyczaj wyrzucana do kosza. Takie produkty świeże, jak sery, mięso czy mleko nie mogą długo stać i trzeba ... Żywność przeterminowana lub źle ...

dawno temu

Raz otworzone a szczelnie zamknięte

... Każdego roku marnujemy sporo pieniędzy z powodu wyrzucania żywności przeterminowanej lub źle przechowanej, która już się nie nadaje do jedzenia. Produkty świeże, takie jak sery, mięso czy mleko ... Każdego roku marnujemy sporo pieniędzy z powodu ...

dawno temu

Makaron ze szpinakiem

... pietruszkisólpieprz1. Zacznij od ugotowania makaronu. Tu nie ma żadnej filozofii. Po prostu trzymaj się przepisu na opakowaniu. 2. W tym czasie przygotuj pyszny sos szpinakowy. Podsmaż czosnek ...

dawno temu

Strogonow - przepis tradycyjny

... kuchni francuskiej (polędwica smażona z sosem) i rosyjskiej (sos jest dodawany do potrawy). Strogonow składa się z pokrojonej w długie i wąskie paski polędwicy, smażonej z pieczarkami i cebulką, czasem ... nie chciał dać satysfakcji rywalowi i ...

dawno temu

Przepis na sałatkę z makaronem ryżowym

... i pieprz.Sposób przygotowania: Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pokrój w kostkę ogórka i posiekaj drobno koperek. Makaron, ogórek i koperek połącz w misce. Przygotuj sos czosnkowy: zetrzyj na tarce czosnek i wymieszaj go z ...

dawno temu

Śledzie po kaszubsku

... to co innego niż ryby w occie. Przeciwnicy jedzenia ryb być może jeszcze po prostu nie znaleźli odpowiadającego im sposobu ich przyrządzania. Z drugiej strony miłośnicy mięsa rybiego nie mogą przestać myśleć ... . Kiedy już się zrumienią, ...

dawno temu

Poranek po arabsku, czyli jak wygląda śniadanie na wschodzie

... ! Wpierw trzeba zaparzyć herbatę. Dopiero, gdy każdy ma już filiżankę tego aromatycznego napoju, przychodzi czas na posiłek. Najczęściej nie zawiera on mięsa. Zazwyczaj podawane jest ono w formie „szwedzkiego stołu”. A po śniadaniu, oczywiście, ...

dawno temu

Sukienki z prezerwatyw

... tworzywami, takimi jak prawdziwe, krwiste mięso. Projektanci prześcigają się w tworzeniu innowacyjnych projektów sukienek i wystawiają na próbę odporność i dobry smak odbiorców. ... tworzywami, takimi jak prawdziwe, krwiste mięso. Projektanci ...

dawno temu

"Podwodne życie ze Stevem Zissou", reż. Wes Anderson

... tego reżysera ma specyficzny i rozpoznawalny posmak. Lojalnie przestrzegam, jest to smak nie na każde podniebienie. Coś, a la niepowtarzalne potrawy regionalne; smażone w cukrze insekty, woniejące francuskie sery, albo angielskie ciastka z ...

dawno temu

Sylwestrowe przystawki

... Święta minęły zaledwie kilka dni temu, a już mało kto z nas pamięta wyśmienitego karpia w sosie śmietanowym albo wspaniale pachnące pierniki. Nasze głowy bowiem zaprzątają przygotowania do innej ... . Z reguły serwowane są one z dodatkiem ...

dawno temu

Jak być świadomym konsumentem?

... , w którym znajdują się jeszcze śladowe ilości podanego leku. Jednak czy faktycznie kupowane przez nas mięso, jaja, mleko są wolne od farmaceutyków? Jeżeli my jesteśmy tym co jemy, to ze zwierzętami jest tak samo ...

dawno temu

Pizza serce na walentynki

... manualnych. 6. Możesz już włączyć piekarnik i ustawić go na 230 stopni. 7. Zrób teraz sos do pizzy. Wymieszaj przecier z czosnkiem, ziołami i solą. Posmaruj nim ciasto. 8. Ułóż posiekaną cebule ...

dawno temu

Zupa z soczewicy

... Soczewica to jedno z najzdrowszych warzyw strączkowych, ulubienica wegetarian. Ze względu na dużą zawartość białka swobodnie może zastąpić mięso w codziennym menu. Oprócz białka, soczewica ...

dawno temu

Jak stworzyć własny organiczny ogródek?

... się sztucznym jedzeniem. Nawet żona prezydenta Obamy uważa, że warto poświęcić odrobinę czasu na stworzenie takiego ogródka. Jeśli nie próbowaliście nigdy warzyw i owoców, czy choćby mięsa z farm organicznych ...

dawno temu

Pasty do chleba i nie tylko

...   Wiemy już, jak w 20 minut przyrządzić kilka przekąsek. Pomysłów na obiad mamy też bez liku. Przerobiliśmy już nawet sosy i dressingi. Czas więc na kilka smarowideł. Na każdego przychodzi taki czas ... Wiemy już, jak w 20 minut przyrządzić ...

dawno temu

Przepis na paluszki rybne

... z oliwek z obu stron. Gotowa ryba powinna być złocista i chrupiąca. Takie paluchy można podawać z sosem czosnkowym bądź pomidorową salsą. Przy serwowaniu można je przyprószyć serem żółtym ...

+ Pokaż więcej