Kotlety siekane - porządny obiad

... na zimno, jak i na ciepło. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kanapek na długiej, zimowej wycieczce. Przygotuj: 100 g siekanego mięsa (wołowe, wieprzowe lub cielęce)bułkęjajkocebulęolej do smażenia 1 ... . Przygotowanie kotletów siekanych ...

dawno temu

Dieta grupy krwi AB

... poznasz założenia diety dla grupy krwi AB, a także dowiesz się więcej na temat przyrządzania potraw zgodnie z jej wskazaniami. ... poznasz założenia diety dla grupy krwi AB, a także dowiesz się więcej na temat przyrządzania potraw zgodnie z jej ...

dawno temu

Gotowanie szpinaku

... Nie od dziś wiadomo, że szpinak to jedna z tych potraw, której dzieci wręcz nie znoszą. Być może dlatego stworzono kreskówkową postać Popeye'a, który zajadał się tym warzywem, aby nieco przekonać ... najmłodszych do jedzenia. Tego nie wiemy. ...

dawno temu

Sól jest zdrowa!

... Poprawia smak potraw, trudno bez niej wyobrazić sobie gotowanie, choć w ostatnich latach bardzo dużo się mówi o tym, że jest niezdrowa. Miłośników słonych potraw lekarze straszą chorobami krążenia. Tymczasem badania pokazują, że niedobór soli ...

dawno temu

Jedzenie z grilla a kaloryczność

... 1770230 Mięso powinniśmy grillować powoli, spokojnie, na małym ogniu, kaszankę powinniśmy owinąć folią aluminiową, a pieczywo nie powinno być za bardzo przypalone. Jeśli grillujemy kiełbasę ... , to najlepiej wieprzową, a nie żadną biesiadną, ...

dawno temu

Makaron a zdrowie

... Na temat makaronu i jego wpływu na zdrowie krąży wiele plotek. Aby rozwiać wasze wątpliwości, co do konsekwencji spożywania potraw z makaronem, kilka faktów na jego temat. ... Na temat makaronu i jego wpływu na zdrowie krąży wiele plotek. Aby ...

dawno temu

Sos śliwkowy

... to właśnie jesienią mamy niepowtarzalną okazję na przygotowanie zimowych zapasów. Dzięki właściwościom śliwek z powodzeniem możemy je zamrozić, uwędzić lub ususzyć. Potrawy ze śliwkamismakują ... , które znakomicie sprawdzają się na kanapkach, ...

dawno temu

Oryginalny sos sambal belacan

... Sambal to indonezyjski sos chilli podawany do wielu potraw jako danie uzupełniające. Jest bardziej gęsty niż meksykańska salsa. W potrawie wykorzystywane są wszystkie rodzaje chilli na świecie ... do aż tak mocnych potraw? Jakby nie było, ...

dawno temu

Kotlet z próbówki?

... Od 2007 roku, holenderscy naukowcy próbują stworzyć sztucznie hodowane mięso wieprzowe, poprzez wyabstrahowanie komórek macierzystych tkanki mięśniowej świni i stymulowanie komórek do dojrzewania ... . Teraz, media podały, że na Eindhoven ...

dawno temu

Kartoflanka - przepis na gęstą zupę z boczkiem

... Co może smakować w taki zimny, ponury dzień? Coś ciepłego, gęstego, pożywnego i pachnącego – kartoflanka z boczkiem. Ta potrawa nasyci i rozgrzeje każdego. Zupa z kartofli może nie brzmi zbyt wykwintnie, ale najlepsze są najprostsze potrawy, ...

dawno temu

Unikaj tych produktów. Niszczą DNA i przyśpieszają STARZENIE SIĘ skóry

... Starzeniu się sprzyjają m.in. cukier, mocno przypieczone mięsa czy paczkowane wędliny. ... na jej głębokie warstwy. Glukoza powoduje twardnienie kolagenu i elastyny, czego konsekwencją jest wczesne powstawanie zmarszczek. Dietetycy nie polecają ...

dawno temu

Niezastąpione noże w Twojej kuchni

... Podstawowym nożem jest duży szefa kuchni, niezastąpiony do krojenia mięsa, szatkowania warzyw i nóż. ... , ale – jeśli lubimy kuchenne nowinki – możemy kupić ich kila. Podstawowym jest duży nóż szefa kuchni, niezastąpiony do krojenia mięsa, ...

dawno temu

Co i kiedy najchętniej jedzą Polacy?

... Coraz więcej Polaków zamawia gotowe potrawy przez Internet. Z badania przeprowadzonego w październiku bieżącego roku przez Foodpanda.pl (jeden z serwisów oferujących dania z dowozem do klienta ... ) wynika, że najwięcej zamówień on-line składamy ...

dawno temu

Wszechstronny ocet

... W kuchni nigdy nie powinno zabraknąć dobrego octu. Możemy go wykorzystać do przyrządzania potraw, pielęgnacji zdrowia i urody oraz... podczas sprzątania. ... W kuchni nigdy nie powinno zabraknąć dobrego octu. Możemy go wykorzystać do ...

dawno temu

Przepis na sos musztardowy

... Kiedy codzienne obiadki zaczynają wiać nudą, a nasz kubki smakowe domagają się czegoś „na ząb” pora wprowadzić w nasz jadłospis coś, co wydobędzie głębię potraw i nada daniom wykwintnego aromatu ... szczypiorkiem Musztarda, przyprawa powstała na ...

dawno temu

Londyński Tydzień Mody zobaczymy online!

... Jak wiecie Londyński Tydzień Mody zbliża się wielkimi krokami. Dla wszystkich z Was, którzy nie będą mieli okazji osobiście pojawić się w Somerset House w dniach 19 – 24 luty, mamy świetną wiadomość. ... Jak wiecie Londyński Tydzień Mody zbliża ...

dawno temu

Danie z tuńczykiem

... Jeśli nie często zdarza się Wam wybrać rybę, jako danie obiadowe w zestawieniu z pożywną surówką, to być może dacie się przekonać na jej sprytne wkomponowanie w inne potrawy? Oto kilka propozycji. ... Jeśli nie często zdarza się Wam wybrać rybę, ...

dawno temu

Ty też jesteś feministką

... I oto zapuścili się w nieskończoną dyskusję o kobietach. Jeden twierdził, że są dobre, drugi, że złe: i obaj mieli słuszność; jeden, że głupie, drugi, że pełne sprytu: i obaj mieli słuszność; jeden ... , że fałszywe, drugi, że szczere: i obaj ...

dawno temu

Ser bryndza

... Ser to dodatek kulinarny, który sprawdza się w przypadku wielu potraw, za każdym razem wydobywając z nich unikalny smak i nieco wysubtelniając ich pikantne składniki. Jednym z gatunków jest bryndza ... się z 45% tłuszczu, 50% wody oraz soli.Do ...

dawno temu

Kurczak z pesto

... Kurczak nie musi być nudną potrawą. Podając go z wyśmienitym sosem pesto i makaron stworzysz obiad, którym nie pogardziłby żaden Włoch. A przy okazji masz gwarancję pożywnego, zdrowego i smacznego posiłku. Jak przyrządzić kurczaka z pesto? ... ...

dawno temu

Najlepsze wegetariańskie przekąski

... Wiele osób mówi, że diety wegetariańskie są zdrowe, a odpowiednio skomponowane, mogą być pełnowartościowe. Inni natomiast twierdzą, że nie można zastąpić mięsa i składników mineralnych ... niejedzące mięsa są bardziej podatne na anemię, ale nie ...

dawno temu

Tak przygotowywali się do otwarcia pierwszego fast foodu w Polsce. Archiwalna relacja pracowników

... "Mięsem były pokrywki, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina". Tak uczyli się... gotować. ... . Mięsem były pokrywki od słoików, frytki to były pocięte słomki, sałata to zielona krępina. I na tym się uczyliśmy, bo tych ...

+ Pokaż więcej