Niezastąpione noże w Twojej kuchni
REDAKCJA • dawno temuPodstawowym nożem jest duży szefa kuchni, niezastąpiony do krojenia mięsa, szatkowania warzyw i nóż.
![](https://m.kafeteria.pl/ab7291ac943b9abe5bff6f72-decd518,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Wbrew pozorom wybór noża to poważne zadanie. Ważne, by bez problemu wchodził w produkt, który chcemy pokroić i nie wymagał siłowania się. Można używać jednego noża do wszystkiego, ale – jeśli lubimy kuchenne nowinki – możemy kupić ich kila.
Podstawowym jest duży nóż szefa kuchni, niezastąpiony do krojenia mięsa, szatkowania warzyw i nóż. Nóż uniwersalny jest mniejszy i węższy. Nadaje się idealnie do warzyw, serów i wędlin, a także oporządzania mięsa. Do pieczywa najlepiej wybrać ten z ząbkowatym ostrzem. Tasak zaś poradzi sobie nawet z przecięciem kości w mięsie.
Pamiętajmy, że w nożu najważniejsze jest ostrze. To ze stali jest najtrwalsze, dlatego posłuży nam przez długi czas.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Źródło: Wiem, co jem/x-news
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze