Pasta rybna - jak ją zrobić?

... Ryba jest bardzo zdrowa i należy ją jeść jak najczęściej. Nie zawsze mamy jednak ochotę na jej gotowanie czy pieczenie. W takich sytuacjach możemy posiłkować się pastą rybną. Do doskonały dodatek do kanapek, ale także elegancka przekąska na ...

dawno temu

Potrawy z woka

... obiad w niesamowicie krótkim czasie. Wok to bardzo stare i przemyślane narzędzie do gotowania (a także smażenia, duszenia, prażenia i o wielu innych zastosowaniach). Ze względu na swoją konstrukcję ... pozwala on na usmażenie mięsa, ryb, czy ...

dawno temu

Z morza prosto na talerz

... Morskie przysmaki już od dawna goszczą na naszych talerzach, jednak ze względu na strefę klimatyczną kojarzymy je zazwyczaj z rybami. Nie jest to jednak jedyne pożywienie, jakie możemy spotkać ...

dawno temu

Panga z warzywami z parowaru - bardzo zdrowo

... do cebuli. 4. Sos greckiwymieszaj z koncentratem pomidorowym i lekko posól. Duś tak długo, aż warzywa będą miękkie. Od czasu do czasu podlewaj delikatnie wodą. 5. Sos do ryby musi być odpowiednio ... przyprawiony. Dodaj odrobinę cukru, sok z ...

dawno temu

Pstrąg w galarecie - pyszne danie na świąteczny stół

... Zastanawiasz się co jeszcze przygotować w tym roku na świąteczny stół? Może rybę, rybę w galarecie, a dokładniej pstrąga w galarecie, jeszcze dokładniej  - w galarecie koperkowej. To oryginalne danie na pewno będzie smakowało całej rodzinie. ...

dawno temu

Sos winegret po meksykańsku

... Ten pyszny sos winegret po meksykańsku do doskonały dodatek do ryb i mięs na zimno, drobiu, sałatek, wędlin i warzyw. Warto poznać przepis, by później nadawać swoim przyprawom oryginalny smak ...

dawno temu

Faszerujemy się nimi codziennie. Jak pozbyć się metali ciężkich?

... Metale ciężkie w niewielkich ilościach służą organizmowi, lecz w obecnych czasach substancje te znajdziemy niemal wszędzie. Pełno ich nie tylko w rybach, ale również w produktach zbożowych ...

dawno temu

Sushi California Maki

... jest zakupienie dobrej jakości ryby, przyrządzenie ryżu tak, by nie był ani twardy, ani rozgotowany, a także… umiejętne zawinięcie całości. Każdy z tych kroków wymaga odrobiny doświadczenia, ale jest osiągalny dla wszystkich. ... jest zakupienie ...

dawno temu

"Duża ryba", reż. Tim Burton

... , chociaż już po dwóch taktach można wychwycić charakterystyczny styl członka słynnego Oingo Boingo. Ścieżka dźwiękowa "Dużej Ryby" zaowocowała trzecią już nominacją do Oscara. Tim Burton udowodnił ... z czystym sercem będzie można postawić na ...

dawno temu

Gotowanie na parze – dlaczego warto?

... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... i duszenia) 30-80% zawartych w produktach ...

dawno temu

Przepisy na karpia

... dzielenia się opłatkiem. Innym nadal kultywowanym zwyczajem jest przyrządzenie świątecznego karpia. Pojawienie się ryby w wannie od dzieciństwa sygnalizuje nam, że wigilia jest już tuż tuż. Jedzenie ... na jego przyrządzanie. Najlepszy karpZanim ...

dawno temu

Pieczony łosoś teriyaki

... Artykuł sponsorowany Japoński sos teriyaki jest w Polsce mało znany. A szkoda, bo cudownie podkreśla smak pieczonej albo grillowanej ryby lub mięsa. Trochę słony, trochę słodki, bogaty w różne smaki ... Artykuł sponsorowany Japoński sos teriyaki ...

dawno temu

Łosoś ze szpinakiem

... do eksperymentowania i tworzenia ciekawych kompozycji, staraj się poznawać jak najwięcej sprawdzonych już przepisów. Jednym z nich jest łosoś ze szpinakiem. Przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się, w jaki sposób go przyrządzić oraz poznasz ...

dawno temu

Bóg się rodzi karp truchleje. Rytualny ubój ryb w polskich domach

... . Tymczasem nasze polskie karpie sprzedawane żywe do siateczek foliowych, to nasza sprawa. Duszą się w tych siatach, ale kogo to obchodzi? To tradycja. Poza tym, to tylko ryba… A ryby, wbrew temu co niektórzy ... . Zastanawia mnie dlaczego jest ...

dawno temu

Jesienna dieta

... i seler. Dieta jesienna powinna być bogata w ryby, zwłaszcza morskie – śledziki, makrelę i łososia oraz w cielęcinę i drób. Mięso i ryby uchronią organizm przed stratą ciepła. ... i seler. Dieta jesienna powinna być bogata w ryby, zwłaszcza ...

dawno temu

Dietetyczna zupa rybna

... By twoja skóra była piękna, nie wystarczy góra kosmetyków. Musisz dbać o organizm od środka. Nieustannie jest on atakowany przez wolne rodniki. Zacznij walczyć z nimi już od dziś. Sięgaj po owoce, warzywa, a także ryby. Na dobry początek ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... Warzywa i owoce najlepiej spożywać w postaci surowej, gotowanej lub duszonej. Dietetycy szczególnie polecają surówki, świeżo wyciśnięte soki, sałatki owocowe czy zupy. ... , gotowanej lub duszonej. Dietetycy szczególnie polecają surówki, świeżo ...

dawno temu

Szpinak z jajkiem

... Uwielbiasz naleśniki ze szpinakiem i chcesz poczuć jego smak w innym daniu? Zastanawiasz się co zrobić z liśćmi szpinaku? Wypróbuj to pyszne warzywo z jajkiem. Duszony szpinak jest nie tylko bardzo zdrowy, ale i nadzwyczaj pyszny! ... Uwielbiasz ...

dawno temu

Dieta lekkostrawna - gdy dopadnie cię choroba

... . Można natomiast przygotowywać dania duszone. Jeśli zdecydujemy się na pieczenie to należy bezwzględnie owinąć produkty w pergamin lub folię aluminiową. Lekkostrawne potrawy – czego należy unikać?Przy diecie ... wszystkiego, co tłuste, także ...

+ Pokaż więcej